olciac1 21.02.05, 15:14 Czy 14m-c dzieciaczkowi podajecie pieczarki lub grzyby.Chodzi mi o zupę czy sosy.Czy to nie za ciężkie dla małego żołądka?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agab51 Re: Pieczarki,grzyby 21.02.05, 16:11 tak, ja podaję. masz rację, pieczarki i grzyby są ciężkostrawne, nie mają zbyt wiele do "zaoferowania" małemu dziecku. niemniej jednak, ja osobiście jestem zdania, ze raz na jakiś czas można dawać takie rzeczy, jak grzyby, również tak małemu dziecku. nie wydaje mi się, że zaszkodzi się bardzo maluchowi, jeśli do zupki, czy sosu, doda się 2-3 pieczarki dla urozmaicenia smaku i aromatu. dzieci lubia poznawać nowości, nalezy im na to pozwolić. oczywiście wszystko w granicach zdrowego rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: Pieczarki,grzyby 22.02.05, 11:00 dietetycy są zdania ze dzieciom do lat 3 nie wolno jeść grzybów. niepotrzebnie obciażają wątrobę, łatwo się nimi zatruć, a substancji odżywczych w nich niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-r Re: Pieczarki,grzyby 28.02.05, 22:44 ja słyszałam ,że dzieciom do ok 7 roku życia nie poleca się grzybów, właśnie ze względów na ciężkostrawność (a poza tym nie maja za dużo wartości odżywczych) Odpowiedz Link Zgłoś