viola240104 17.07.05, 12:34 szukam przepisu na jakies fajne dobre i szybkie ciasto z owocami(porzeczki) ktore musze upec na jutro do przedszkola)pomozcie cos wybrac pozdrawiam v. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
charl75 Re: ciasto a owocami sezonowymi 18.07.05, 15:09 Znalazlam na Galerii Potraw-bardzo sie ladnie prezentuje forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=22548055 a przepis na stronie familyfun.go.com/recipes/special/cake/cake_garden/ albo dalej w opisie po polski, poza tym to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=24787385 i wiele, wiele innych na Galerii Potraw) Odpowiedz Link Zgłoś
catalinka Re: ciasto a owocami sezonowymi 22.07.05, 19:54 A ja robię tak. Super szybkie i takie zwykłe, jak mój mąż lubi. 5 jajek 1 margaryna niepełna szklanka cukru 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy jakiś zapach 2 łyczeczki proszku do pieczenia owoce( różne jabłka, wiśni, gruszki, porzeczki itd.) Margarynę stopić. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę mikserem(dość długo, ale można tak jak na biszkopt najpierw białka itd.). Do jajek dodać na przemian obie mąki z proszkiem i margarynę i dodać owoce. Ja piekę około 1 godziny w prodiżu z wkładką Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
karolina-goch Re: ciasto a owocami sezonowymi 23.07.05, 23:09 Przepis buuu,,, nie moge go teraz znaleźć, jest szalenie prosty nieskomplikowany sprawdzony, na drobne sezonowe owoce. Rada: Aby owoce nie opadały na dno szczególnie tyczy się truskawki, należy je dużo wcześniej umyć, a tuż przed wżuceniem do ciasta obtoczyć w mące. Przepis prześlę jak znajdę ... Odpowiedz Link Zgłoś