gosia_815 10.10.05, 15:53 Witam moja córcia ma 9,5 miesiąca,chciałabym jej dać budyń taki zwykły na mleku krowim i nie wiem czy moge? Dodam,że je serki Danio waniliowe i nie ma wysypki ani nic takiego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czerska Re: Prosze o szybką rade!!! 10.10.05, 16:02 proponuję jednak żebyś zrobiła sam abudyń - ten z torebki oprócz mleka zawiera też różne "ulepszacze". Ja bym raczej maluchowi nie podawała - a zrobionym przez mnie Igusia się zajada. Pozdrawiam Karolina mama Igusi Odpowiedz Link Zgłoś
sabcia7 Re: do czerska 10.10.05, 17:00 a moglabys podac przepis na budyn? chetnie bym zrobila mojemu synusiowi dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czerska budyń 10.10.05, 18:35 180 ml wody 6 miarek mleka mod.]mąkaziemniaczana (w przpisie 8 gram, ja daję więcej-na oko, żeby buduń był gęstszy 1/2 żółtka (albo całe w zależności od wieku dzidzi) deserek bądź/ sok lub owoce sezonowe wpdę zagotowac i ostudzić. Mleko wymieszać z połową wody. Do drugiej połowy dodać mąkę oraz żółtko i ciągle mieszając zagotować, a na koniec wlać mleko. polać sokiem/deserkiem, bądź dodać owoce. smacznego! Pozdrawiam Karolina mama Igusi Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: budyń 10.10.05, 21:11 To ja jestem Matka Wyrodna. Daję dziecku "Słodką Chwilę" DrOetkera. Skorzystam chyba z Twojego przepisu, może dzieci mnie nie wyklną, a i sumienie spokojniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś