madziunia27 10.02.06, 09:46 Moja 1,3 miesięczna córeczka odmawia CAłKOWICIE jedzenia kaszek mlecznych, jak również picia mleka modyfikowanego ( pod kążdą postacią). Dotyczy to produktów każdej firmy.Co robić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea-ta Re: mleko modyfikowane 10.02.06, 10:27 Podać inny nabia i przestac się przejmować. Masz do wyboru ser zółty, topiony, biały, kefiry, jogurty, twarozki owocowe, a jak stwierdzisz, że dziecko dostaje mimo podawania nabiału zbyt mało wapnia to kup syrop calcium dla dzieci i podawaj brakująca dawke w ten sposób, bo tak tez da sie żyć)))Moesz tez kupić na okres zimowy multisanostol z witaminami i wapnem zamiast standardu- cebionmulti, juwitmulti czy vibowit. Norma wapna dla malucha od 1-3 rz 800-1000 mg/dobę. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
madziunia27 Re: mleko modyfikowane 14.02.06, 09:05 Bardzo dziękyję Ci za radę. Rzeczywiście nie pomyślałam o środkach zastępczych jakim sa witaminy, syropy, itp.Wiem, że "walczyć muszę ", ale przynajmniej mam jakąś alternatywę.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś