renard1 20.04.06, 14:33 JAkie kakao podawać rocznemu dziecku?Mam sama przygotowywać z proszku samego kakao czy można podawać np. Puchatka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chmurka_257 Re: Kakao 22.04.06, 22:36 KAKAO PODAJE SIE DZIECKU W WIEKU DWOCH ,TRZECH LAT TAKI PISZE WE WSZYSTKICH PORADNIKACH. Odpowiedz Link Zgłoś
renard1 Re: Kakao 24.04.06, 12:58 NO a kaszki z czekoladą po 12 miesiącu życia- tam przedewszytskim jest kakao. Poza tym w Dziecku czytała, ze po 1 roku mozna dawać do picia kakao tylko,ze nie napisali jakie. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Kakao 23.04.06, 22:54 A jaki ejst twój stosunek do słodyczy? Rozpuszczalne proszki kakaowe dla dzieci to przede wszystkim cukier, cukier, cukier i posmak kakao. Osobiscie Puchatka, Nesquika i inne takie uwazam za zbrodnię popełnioną na szlachetnym kakao, które powinno być mocne i z niewielką iloscią cukru. Jak Mała podrosnie na tyle, ze nie bede sie bała uczulenia na czekoladę, to będzie dostawała takie, jak ja piję. Odpowiedz Link Zgłoś
renard1 Re: Kakao 24.04.06, 12:57 Generalnie słodyczy to jej nie bede chciała podawać, ale daję kakao bo ona samego mleka nie chce pić- podaję z manną, płatkami owsianymi, ale tym tez pluje, ser zółty nie można za dużo- daję, bo musi jakos to mleko wypić.Wiem, ze to sam cukier, ale wiesz- słodycze w odpowiedniej ilosci nie szkodzą- wszytsko z umiarem, a myślę, ze od 1 łyzeczki takiego kakao to jej nic nie będzie.Zwłaszcza, ze inne rzeczy daję bez cukru. NO nie wiem jak jej przyżądzac zwykłe kakao. Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: Kakao 24.04.06, 13:06 Zasada jest taka, że podajemy dzieciom produkty naturalne jak najmniej przetworzone więc kakao kup naturalne np. Decomoreno. Weż pod uwage, że kakao zapiera !Beata Odpowiedz Link Zgłoś