20.04.06, 14:33
JAkie kakao podawać rocznemu dziecku?Mam sama przygotowywać z proszku samego
kakao czy można podawać np. Puchatka?
Obserwuj wątek
    • chmurka_257 Re: Kakao 22.04.06, 22:36
      KAKAO PODAJE SIE DZIECKU W WIEKU DWOCH ,TRZECH LAT TAKI PISZE WE WSZYSTKICH
      PORADNIKACH.
      • renard1 Re: Kakao 24.04.06, 12:58
        NO a kaszki z czekoladą po 12 miesiącu życia- tam przedewszytskim jest kakao.
        Poza tym w Dziecku czytała, ze po 1 roku mozna dawać do picia kakao tylko,ze
        nie napisali jakie.
    • mika_p Re: Kakao 23.04.06, 22:54
      A jaki ejst twój stosunek do słodyczy? Rozpuszczalne proszki kakaowe dla dzieci
      to przede wszystkim cukier, cukier, cukier i posmak kakao.

Osobiscie Puchatka, Nesquika i inne takie uwazam za zbrodnię popełnioną na
      szlachetnym kakao, które powinno być mocne i z niewielką iloscią cukru. Jak
      Mała podrosnie na tyle, ze nie bede sie bała uczulenia na czekoladę, to będzie
      dostawała takie, jak ja piję.
      • renard1 Re: Kakao 24.04.06, 12:57
        Generalnie słodyczy to jej nie bede chciała podawać, ale daję kakao bo ona
        samego mleka nie chce pić- podaję z manną, płatkami owsianymi, ale tym tez
        pluje, ser zółty nie można za dużo- daję, bo musi jakos to mleko wypić.Wiem, ze
        to sam cukier, ale wiesz- słodycze w odpowiedniej ilosci nie szkodzą- wszytsko
        z umiarem, a myślę, ze od 1 łyzeczki takiego kakao to jej nic nie
        będzie.Zwłaszcza, ze inne rzeczy daję bez cukru.
        NO nie wiem jak jej przyżądzac zwykłe kakao.
    • bea-ta Re: Kakao 24.04.06, 13:06
      Zasada jest taka, że podajemy dzieciom produkty naturalne jak najmniej
      przetworzone więc kakao kup naturalne np. Decomoreno. Weż pod uwage, że kakao
      zapiera !Beata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka