aniaszew 17.07.06, 19:23 Czy któraś z mam dawała swojemu maluchowi suszone śliwki Gerbera.Jeśli tak to jak: czy zmieszane z zupką czy same i z jakim skutkiem , czy nie było żadnych bólów brzuszka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kura17 Re: Suszone śliwki 17.07.06, 19:29 ja dawalam (idaje suszone sliwki, ale nie gerbera, sama miksowalam wolno podawac ok 7-8 miesiaca. suszone sliwki dobrze reguluja trawienie, warto dawac, gdy dziecko ma zaparcie lub twarde stolce. ja dodawalam do kaszek lub innych owocow, same maja dosc intensywny smak. sprobuj, moze Twoje dziecko polubi same mozna tez dodawac do zupek z miesem, moj syn lubil kurczaka z jablkami i jedna sliwka jesli robisz sama sliwki, to najwyzej jedna-dwie, inaczej jest za intensywne. mozna tez do kaszek dodawac suszone morele, figi, daktyle. pycha! zwykla kaszka ryzowa nabiera aromatu i smaku wszytskie suszone owoce powinny byc suszone na sloncu, nie chemicznie (najlepiej kupic w sklepie ze zdrowa zywnoscia) i zalane odrobina wrzatku przed zmiksowaniem - sa lzej strawne wtedy. sa bardzo zdrowe, maja duzo mikroelementow i witamin i sa smaczne (i slodkie naturalna slodycza mozna tez pozniej dodawac do jogurtow lub serkow no i dzieci lubia je jesc same, jak juz gryza moj syn uwielbia rodzynki, dalby sie za nie pokroic `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
aniaszew Re: Suszone śliwki 17.07.06, 19:59 Bardzo dziękuje za wyczerpującą odpowiedź.W takim razie jutro zupka ze śliwkami. Odpowiedz Link Zgłoś
saga78 Re: Suszone śliwki 17.07.06, 20:10 ja daje je od 6 miesiaca tak poprostu same ze sloiczka i dziecko czuje sie ok i je uwielbia, przxy okazji kupka jest fajna. Odpowiedz Link Zgłoś