19.07.06, 12:33
a jakie menu na chrzest żeby nie zbankrutować uroczystość ma być po18
Obserwuj wątek
    • chipsi Re: chrzest 19.07.06, 13:33
      U nas się zacznie gdzieś po 16. Bedzie kawa + ciacho, moze jakis owoc, tzw.
      zimna płyta i coś na ciepło, może barszcz z krokietem czy bigosik a moze coś
      bardziej rozbudowanego. Jeszcze mam troche czasu smile
    • malgorzata9 Re: chrzest 19.07.06, 16:37
      Wskazany byłby zimny bufet o tej porze roku - ze dwie sałatki, talerz z serami
      i winogronami albo koreczki, wędlinki w formie ruloników z jakimś warzywkiem w
      srodku. Zamiast słodkości -lody - tort i tak przecież będzie. Zimne napoje. Nie
      wyujdzie drogo - sezon na warzywkasmile
    • cindyy Re: chrzest 22.07.06, 12:31
      Ja przygotowałam chrzest dla 10 osób na 17surprisedO. Najpierw podałam obiadokolację
      (ciepły rosołek,jakieś mięsko,kilka sałatek),potem kawka + tort z dedykacją i
      szampan oraz lody.Obok tzw.zimny bufet,czyli owoce i ciasto dla
      nienajedzonych.Ale i tak sporooo jedzonka zostało.Ciasto i torta mogłam
      zapokować na wynos dla rodziców chrzestnych wink)
    • ewa.mamaoli Re: chrzest 25.07.06, 22:56
      potwierdzam- na wejście najlepiej coś na ciepło- polecam KOTLETY SZARPANE (4
      pojedyncze pierśi z kurczaka pokroić, przyprawić, na tarce zetrzeć 10 pieczarek
      i 20 dag sera żółtego, wymieszac razem, przyprawić- przyprawą do kurczaka,
      solą, pieprzem, dać troszkę czosnku granulowanego, i 4 łyżki mąki ziemniaczanej-
      wymieszać żeby się połączyło), na gorący tłusz nakładać łyżką niewielkie
      kotleciki, do tego ziemniaczki i jakaś surówka ( np. z pekińskiej) , potem coś
      na słodko- kawką z lodami i torcik, a po tym faktycznie- sałatka, wędlina,
      koreczki.........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka