Dodaj do ulubionych

środki na apetyt

12.09.06, 19:48
czy znacie może jakieś kropelki, czy inne środki na apetyt dla 4-5
miesięcznego dzidziusia, który nie bardzo chce nam jeśc mleczko ani nic
innego ( przebadany i jest ok ), ile może trwac taka niechęc do jedzenia (
zaczęło się 5 tyg temu ) picie natomiast pije bardzo bardzo chętnie, a może
ktoś wie coś na temat jakiegoś mleczka dla niejadków, proszę pomóżcie
Obserwuj wątek
    • agnieszkaela Re: środki na apetyt 12.09.06, 20:14
      Skoro jest przebadany i wszystko jest OK, to czemu sie martwisz? Widocznie
      wystarcza mu tyle ile zjada. Komorki tluszowe tworza sie wlasnie w niemowlecce
      i zostaja na cale zycie. Chcesz dziecku zafundowac nadwage wpychcajc wiecej
      jedzenia niz samo chce?
    • kotka.szrotka Re: środki na apetyt 12.09.06, 21:03
      Zależy ile przybiera. Miesięcznie powinien jakieś 400, potem 300 g minimum.
      Mleka powinien wypijać minimum 500 ml.
      Mój mały też przestał jeść ok. 4-5. miesiąca i trwało to jakieś 4 miesiące.
      Teraz jest lepiej. Ja go dokarmiam gdy śpi, wówczas b. ładnie wypija mleczko.
      Możesz dodać nieco kleiku lub kaszki do każdej porcji żeby dostarczyć mu nieco
      kalorii. U mnie był problem z łaknieniem. Po 8 godzinach spania wypijał 100 ml
      mleka, potem w południe drugie 100, o 16-ej zupkę ładnie nawet zjadał, ale o
      20.00 nie ruszył ani kaszki ani mleka, dopiero gdy zasnął. I nikt mi nie wmówi,
      że dziecku wystarczyłoby takie miniumum, mimo prawidłowych wyników badań.
      Dziecko jest małe, jest to czas niesamowitego rozwoju i potrzebuje budulca. Mam
      nadzieję, że to przejściowe, może wychodzą ząbki, możliwe, ze minie po kilku
      tygodniach.
      • martarb Re: środki na apetyt 12.09.06, 22:12
        również jestem zdania , że taki malusek potrzebuje więcej tego mleczka w takim
        okresie rozwoju, sam lekarz ( zasięgałam opinii kilku specjalistów )
        powiedział , że zjada za mało, w nocy też karmię , ale nie wypija dużo bo sybko
        mi uspia przy butli, boję się jak to na Niego wpłynie i na Jego zdrówko, pije
        też max 100 co 3 godziny po wielkich walkach, ale wydaje mi się , że jakbym tak
        nie walczyła to w ogole by się nie upomniał o jedzenie, gdyby jeszcze coś
        innego chciał jeśc , no nic będe próbowac, dziękuje za słowa otuchy
        • edelka Re: środki na apetyt 13.09.06, 13:27
          a może akurat dane mleko mu nie odpowiada? próbowałaś różnych?
          • martarb Re: środki na apetyt 13.09.06, 19:23
            tak żadne mleczko Mu nie pasuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka