Dodaj do ulubionych

pyszna sałatka

IP: *.* 17.10.01, 21:22
Obiecałam sałatkę:kapustkę pekińską (do 1 kg) poszatkować, pokroić brzoskwinię z puszki, nie bardzo drobno. Paczkę rodzynke (10 dkg) sparzyć wrzątkiem i też wrzucić. Zrobić sosik z małego jogurtu naturalnego, ok. 3 łyżek majonezu, kopiastej łyżeczeczki curry, sól, pieprz.... I już! Czekam na recenzje.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: pyszna sałatka IP: *.* 17.10.01, 21:29
      a ja polecam sałatkę z selera naciowego i winogron. Bierzemy jeden seler naciowy i oczyszczmy z łyk i kroimy na cienkie paski długości ok. 1,5 cm winogrona najlepiej czarne (ok. 30 dkg) kroimy na pól i wyjmujemy pestki. Seler i winogron zalewamy sokiem z pół cytryny i odstawiamy na ok. pól godziny zeby warzywa i owoce puściły trochę sok. Następnie robimy sos z 2 łyżek jogurtu naturalnego jednej łyżki majonezu i jednej łyzki musztardy. Polewamy sałatkę. na koniec posypujemy sałatkę sprażonymi na patelni płatkami migdałów i już.Pychota polecamAgaMi
    • Gość: guest Re: pyszna sałatka z kurczaka IP: *.* 18.10.01, 06:54
      2 ugotowane w przyprawach piersi kurczaka2 ugotowane woreczki ryżupuszka kukurydzy (nie cała, część - 1/4 należy wyjeść)puszka ananasagarść rodzynek sparzonych wrzatkiemWymieszać ryż z pokrojonym w drobną kosteczkę kurczaczkiem i pokrojonym w kostke ananasem. Dodać kukurydzę. Przyprawić pieprzem (najlepiej białym) i dodać trochę majonezu - tak by sie związało wszystko razem. Dosypać rodzynek.Dobra jest też z dodatkiem pokrojonego w kostkę zółtego sera i orzechów włoskich obranych ze skórki.Może mało kolorowa (zółtawa zwłaszcza jak się ryż ugotuje z odrobiną kurkumy) ale puszna !!Robiłam ją już wielokrotnie i zawsze jest przebojem imprezy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka