Dodaj do ulubionych

Jest gruby???

IP: *.* 03.12.01, 11:51
Dziewczyny, Franek ma 92 wzrostu i waży 15 kilo.Ciagle coś je, jak widzi żarcie to nie przepuści.Odchudzic go? Acha, ma 2 lata i 1 miesiąc.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Jest gruby??? IP: *.* 03.12.01, 12:47
      Broń Boże nie odchudzać, bo moim zdaniem gruby to on nie jest, moja Ola ma 23 miesiące - 88 cm i 14 - 14,5 kg (mniej więcej do nie da się zważyć i zmierzyć dokładnie). Nie jest gruba, po prostu dobrze wygląda i też ma dobry aptetyt. Pozdrowienia dla Franka od Oli !!!
      • Gość: guest Re: Jest gruby??? IP: *.* 03.12.01, 15:38
        Kacper ma 4,5 miesiaca i waży 8850.Lekarka kazała robic dłuzsze przerwy w karmieniu(tylko pierś),wprowadzic soczki i musy.
    • Gość: guest Re: Jest gruby??? IP: *.* 03.12.01, 16:49
      Dodam tylko że Alex 6 miesięcy i 11 kilo! /75cm/ o odchudzaniu nie ma mowy bo zjada niecałe 180 4x dziennie bez zagęszczaczy typu kaszka + 1x zupa. To chyba nie tak wiele dla malucha w tym wieku. Skąd mu się bierze ta waga nie mam pojęcia. :bounce:
    • Gość: guest Re: Jest gruby??? IP: *.* 07.12.01, 09:09
      Mój żarłoczek ma 18 m-cy i waży 14 kg - kocha papu i tyle.agnieszka
    • Gość: guest Re: Jest gruby??? No wiesz? IP: *.* 09.12.01, 20:42
      Witaj!Ale mnie załamałaś!! Mój synek Krzyś ma 6,5 roku, 124 cm wzrostu i waży 29,5 kilo!!! Kiedyś bardzo się tym przejmowałam, nawet poszłam do pani doktor zajmującej się chorobą zwaną otyłością. A ona kazała mi zastosować u dziecka 6 letniego dietę tysiąca kalorii!!!!!!!!!!!!!!!!Myślałam, że padnę trupem na miejscu. Wyszliśmy stamtąd i obiecałam sobie, że nigdy więcej tam nie wrócę! Posłuchaj nie martw się. Mój kochany pan doktor pediatra powiedział mi, że stosowanie jakichkolwiek diet u dzieci musi być podyktowane względami zdrowotnymi a nie "wyglądowymi". Jeśli Twój synek jest zdrowy i ruchliwy poczekaj. Teraz jest zima i dzieci nie spędzają zbyt dużo czasu na powietrzu. Mój Miś latem zawsze trochę chudnie, bo cały boży dzień biega po podwórku z chłopakami. A zimą zawsze przybywa Mu sadełka.... O jedno dbam tylko bardzo - mianowicie jak ma skłonności do tycia po prostu nie daję Mu zbyt dużo ziemniaków, klusek, słodyczy, ciastek itp, itd. Dostaje bardzo dużo pić i owoców, jogurtów - to są takie zapchajmordki (oszukuję biedne dziecko...). A już na pewno zimą nie dostaje chipsów, lodów i innych rzeczy które latem nie są aż tak bardzo zabronione (choć kontrolowane). Pozdrawiam Cię serdecznie i radzę - nie daj się ogłupić żadnymi przesądami!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka