Dodaj do ulubionych

o frytkach raz jeszcze

IP: *.* 10.01.02, 09:09
Kilka dni temu odpisywałam na pytanie o domowe frytki. Było o odsączaniu tłuszczu na ręcznikach papierowych.A wczoraj obejrzałam sobie program Roberta Nakłowicza i było też o frytkach. Dwie rady pana Nakłowicza: ziemniaki po obraniu i pokrojeniu przez jakiś czas namoczyć w wodzie z cukrem (zalecał nawet do 2 godzin, a do gorączego tłuszczu razem z ziemniakami wrzucić ząbek czosnku.Od razu wypróbowałam (rękami męża :-) )- co prawda w tej słodkiej wodzie wytrzymały niecałe pół godziny (ach, ten brak cierpliwości), ale efekt i tak był. Cukier powoduje powstanie ładnej skorupki na frytkach, a czosnek nadaje super aromat.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: o frytkach raz jeszcze IP: *.* 10.01.02, 10:50
      Też to oglądałam i pewnie zastosuję tylko obawiam się, że nawet pół godziny nie wytrzymam...
      • Gość: guest Re: o frytkach raz jeszcze IP: *.* 10.01.02, 11:28
        Adzia napisała/ł:> Też to oglądałam i pewnie zastosuję tylko obawiam się, że nawet pół godziny nie wytrzymam...Adziu - nie jedz ich na surowo - bo bedzie brzuszek bolal.
    • Gość: guest Re: o frytkach raz jeszcze IP: *.* 10.01.02, 11:26
      Makłowicza przez M jak mniam mniam :)... wiem ze sie czepiam :lol: :bounce:
      • Gość: guest Re: o frytkach raz jeszcze - i Robercie Makłowiczu IP: *.* 10.01.02, 11:29
        Makłowicza uwielbiam i świadomie krzywdy bym mu nie zrobiła, a tym bardziej nie przekręciłabym nazwiska. ;-)Czy Wy też należycie do grona jego wielbicielek?
        • Gość: guest Re: o frytkach raz jeszcze - i Robercie Makłowiczu IP: *.* 10.01.02, 11:37
          oj należymy, stad moja lwia obrona :lol:, nawet pod choinką znalazłam 3 jego ksiązki :)Mozemy zakładać fan club pana Roberta :crazy:
          • Gość: IVONA Re: o frytkach raz jeszcze - i Robercie Makłowiczu IP: *.* 10.01.02, 12:20
            Jeśli powstanie ten fan klub to ja się zapisuję !!!!Ivona :)
          • Gość: guest Re: o frytkach raz jeszcze - i Robercie Makłowiczu IP: *.* 10.01.02, 19:12
            I ja też się z chętnością ogromną przyłączę do takiego klubuOn jest poprostu niesamowitySylwia
        • Gość: guest Re: o frytkach raz jeszcze - i Robercie Makłowiczu IP: *.* 11.01.02, 09:17
          Też go lubię, chociaż ostatnio mi podpadł tym spaghetti - jak można tak skąpić sosu! Może to i ortodoksyjne, ale ja wolę w innych proporcjach...dzięki Wędrowcze za radę, będe to miała na uwadze ;-)
          • Gość: guest Re: o frytkach raz jeszcze - i klub wielbicielek Roberta Makłowicza IP: *.* 11.01.02, 09:59
            Tak więc możemy chyba uznać, że nasz klubik został otwarty :bounce: proponuje jako znak rozpoznawczy rozcieranie majeranku w dłoniach :) jakies inne propozycje, postulaty tudzież wnioski ?
            • Gość: guest Re: o frytkach raz jeszcze - i klub wielbicielek Roberta Makłowicza IP: *.* 15.01.02, 09:50
              Też chcę się przyłączyć. Wprawdzie ze względu na brak czasu jestem raczej kucharką teoretykiem, ale zbieram informacje i jak tylko czas pozwoli wszystko (może prawie wszystko) wprowadzę w życie - DEKLARACJA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka