Dodaj do ulubionych

Gulasz tancerki. Chi, chi

IP: *.* 21.02.02, 16:08
Kup trochę mięsa.Ile? Duży ochłap.Jakiego? Jakiegoś ładnego.Pokrój na kawałki. Jakie?No, małe, ale nie za bardzo.Dodaj cebuli, tak dosyć dużo.Jak chcesz, to i czosnek.Mogą być pomidory. Ale nie muszą.Albo przecier. Ile tam masz.Wsyp czegoś ostrego.Nie, nie żyletek, jakiejś papryki.Aha, na końcu wlej śmietany.Trochę. Oj, zapomniałam.Mogą być grzybki. Jakie?Jakie są pod ręką!No i sól, i pieprz.Ile? Na oko!SmacznegoDorka m. Eleonory i Marceliny
Obserwuj wątek
    • Gość: giera Re: Gulasz tancerki. Chi, chi IP: *.* 22.02.02, 13:34
      Ja już kiedyś umieszczałam ten przepis ale co tam , raz jeszcze:Najlepsze Na Świecie Ciasto OwocoweSkładniki:- 1 kostka masła,- 2 szklanka cukru,- 1 łyżeczka soli- 4 jajka- 1 szklanka suszonych owoców,- 1 szklanka orzechów- sok cytrynowy- proszek do pieczenia- 3-4 szklanki dobrej whiskySposób przygotowania:Przed rozpoczęciem mieszania składników sprawdź czy whisky jest dobrej jakości. Dobra ... prawda? Przygotuj teraz dużą miskę, szklankę itp. utensylia kuchenne. Sprawdź czy na pewno whisky jest taka jak trzeba ... by być tego pewnym nalej jedną szklankę i wypij tak szybko, jak to tylko możliwe.Powtórz operację.Przy użyciu miksera elektrycznego ubij kostkę masła na puszystą masę, dodaj łyżeszke sukru i ubjaj dalej.W miedzyszasie zprawdź czy wisky jest na pewno taka jak czeba. Najlepiej sklaneczke. Otfórz drugom butelkie jeźli czeba.Wszuś do mniski dwa jajki, obje szlanki z owosami i upijaj je mikserem.Sprawś jakoź wiski żepy pootem gośie nie mufili sze jest trojonca. Wszuś do miszki szyśką sul jaka masz w domu czy so tam masz szysko jedno so, f sumje fsale nie nie ma snaszenia so fszuśisz ! Fypij skok sytrynnmowy.Fymjeszaj fszysko z oszehami i sukrem fszystko jedno i frzudź monki ile tam masz fdomu, osmaruj piesyk maslem i wyklej siasto na plache piesyka, usaw o.. na 350 stofni, saaaamknij źwiszki.> Sprawś jakoś fiski sostanej otpieszenia siasta i iś spaś.>postrafiam gierasmile
      • Gość:  Dorka Re: Gulasz tancerki. Chi, chi IP: *.* 22.02.02, 19:33
        He, he, przeczytałam to sobie "po aktorsku" - jakbym faktycznie próbowała tej "fiski". Uchachałam się jak nigdy. Pyszny przepis.Dorka m. Eleonory i Marceliny
    • Gość: giera Re: Gulasz tancerki. Chi, chi IP: *.* 22.02.02, 13:35
      Dorka a ten gulasz jest super....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka