Dodaj do ulubionych

System karmienia 6 mies. dziecka

IP: *.* 05.03.02, 10:02
Czy macie przepisy na potrawy dla maluszków z wykorzystaniem mąki kukurydzianej?Szczególnie marzą mi się ciasteczka...;)Monika
Obserwuj wątek
    • Gość: IVONA Re: System karmienia 6 mies. dziecka IP: *.* 05.03.02, 10:05
      Bardzo proszę napiszcie mi jak karmicie swoje półroczne dzieci. Chodzi mi o to ile i kiedy jedzą. Ja jeszcze karmię piersią a poza tym mała je jeszcze zupki i owoce ze słoiczka. Ale nie wiem na przykład czy dawać jej jeszcze np. kaszkę mleczno ryżową a jeśli tak to lepiej rano czy na wieczór. Bardzo proszę o pomoc bo wydaje mi się że dieta mojej Agatki jest zbyt "monotonna" i ubogaivona
      • Gość: Kasik7 Re: System karmienia 6 mies. dziecka IP: *.* 07.03.02, 22:13
        Moja Maja jadla w tym wieku rano mleko z piersi, potem, w porze naszego sniadania owoce, nastepnie zupki i obiadki, potem mleko (juz z butelki), a wieczorem kaszke mleczna. Do tego do picia oczywiscie soczki, herbata i czasami jeszcze mleko. Pozdrawiamy, Kasia i mała Maja
      • Gość: amfic Re: System karmienia 6 mies. dziecka IP: *.* 30.03.02, 12:46
        A u nas to wyglada tak: (Klaudia 3 IV skonczy pol roku)Podstawa jest oczywiscie cycus. Odkad mala skonczyla 4,5 miesiaca zajada jabluszko, teraz utarte jabluszko dodaje do kaszki ryzowej robionej na moim mleku. Zjada ja okolo 17.Codziennie o godzinie 12-13 zjada zupke (gotuje sama) do ktorej zawsze dodaje troszke swojego mleka. Poza tym chrupie sobie chrupki kukurydziane. Wiec poki co mamy obowiazkowe 2 posilki stale, ktore mala wrecz uwielbia :)Pozdrawiamy :bounce:
    • Gość: MonikaF Re: System karmienia 6 mies. dziecka IP: *.* 08.03.02, 12:00
      Mój Wojtuś ma obecnie 5 i pół miesiąca, a jego jadłospis wygląda następująco:rano - cycuśokoło 12 owoce ze słoiczka - zjada cały słoiczek14 - cycuś16 - zupka (ja mu robię sama, bo ma uczulenie na marchewkę)18 - kaszka ryżowa na wodzie - zjada około 100 ml.a potem to już tylko cycuś na żądanie.Niestety moje dziecko nie chce pić ani herbatki ani soczków.Pozdrawiam MonikaF.
      • Gość: Dorcia25 Re: System karmienia 6 mies. dziecka IP: *.* 15.03.02, 10:48
        :hello:Wiecie co moja Sarcia niedlugo bedzie miala 7 miesiecy i nie chce ani sokow ani zadnych zupek ... kiedys ugotowalam jej sama to troszke zjadla , ale jak mam gotowac 5 lyzeczek zupy :( Z picia to tylko cherbatke Plantex , dostaje rowniez tak ok. 12-13 kaszke mleczno - ryzowa (smakowa) lub kleik no i czasami jak akurat ma dobry humor jakiegos owocka ze sloiczka . Co ja mam zrobic ??? Przeciez jej nie zmusze . A ostatnio zaczela robic dziwne rzeczy jak ja karmie lyzeczka : najpierw wypycha jezyczkiem a potem zjada ... strasznie to meczace . Ale sie rozpisalam . Bede juz konczyla .POZDRAWIAM
        • Gość: oleczka Re: System karmienia 6 mies. dziecka IP: *.* 28.03.02, 21:19
          Ja natomias muszę do zupek dodawać owoców ze słoiczka , bo są słodkie i tylko w ten sposób zupka przejdzie przez jej gardło. Na niesłodką zupę ma odruch wymiotny. Ale mam problem - chciałabym jej miksować sama jabłuszka - jest znacznie taniej niż te ze słoiczka , ale nie wiem, czy mają to być gotowane jabłuszka, czy surowe? Proszę niech mi ktos doradzi. Dorcia_m_Sarci napisała/ł:> :hello:" border=0 align=absmiddle>> Wiecie co moja Sarcia niedlugo bedzie miala 7 miesiecy i nie chce ani sokow ani zadnych zupek ... kiedys ugotowalam jej sama to troszke zjadla , ale jak mam gotowac 5 lyzeczek zupy :(" border=0 align=absmiddle> Z picia to tylko cherbatke Plantex , dostaje rowniez tak ok. 12-13 kaszke mleczno - ryzowa (smakowa) lub kleik no i czasami jak akurat ma dobry humor jakiegos owocka ze sloiczka . Co ja mam zrobic ??? Przeciez jej nie zmusze . A ostatnio zaczela robic dziwne rzeczy jak ja karmie lyzeczka : najpierw wypycha jezyczkiem a potem zjada ... strasznie to meczace . Ale sie rozpisalam . Bede juz konczyla .> POZDRAWIAM
      • Gość: Didi Re: System karmienia 6 mies. dziecka IP: *.* 29.03.02, 22:06
        A ja wbrew teoriom karmilam Martusie przez 10 miesiecy tylko i wylacznie piersia (ze wzgledu na wakacje - nie chcialam miec problemow z jedzeniem nad morzem) i przeżyła. Teraz ma 2 latka i je wszystko, w ogole nie choruje. Karmilam ja piersia w sumie rok i cztery miesiace. Teraz mamy jeszcze Krzysia i tez go pokarmie wylacznie piersia dluzej niz norma przewiduje (moze pelny rok, mam kolezanke, ktora karmila swoja trojke wylacznie piersia rok - to okazy zdrowia), bo to po prostu wygodniej. Jedyny minus to comiesieczne badania krwi w celu wykrycia ewentualnej anemii. Pozdrawiam - Ewa.Ps. takie dlugie karmienie wylacznie piersia sprzyja ladnej figurze!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka