Dodaj do ulubionych

Super ciacha!

IP: *.* 14.05.02, 16:15
Strasznie je lubię, no i można je zrobić o każdej porze roku.Bierzemy takie same ilości:mąki (pół na pół pszennej i ziemniaczanej)smalcuzmielonego sera białegoUgniatamy na gladką masę, rozwałkowujemy na ok. 0,5 cm placek, wykrawamy szklanką kółeczka, wkładamy w środek pół plasterka jabłka, zamykamy kółko i układamy na blasze (nie smarujemy tłuszczem!), można położyć na papierze do pieczenia, wtedy trochę tłuszczu się wchłonie w papier. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy aż się lekko zarumienią (najlepiej jedno spróbować). Po wyjęciu posypać cukrem pudrem.Jak widzicie mało kaloryczne to one nie są, ale zaręczam: PYSZNE:hello: Brenda
Obserwuj wątek
    • Gość: martusek Re: Super ciacha! IP: *.* 15.05.02, 21:16
      Ja też polecam, sama kiedyś piekłam ciasteczka na smaluszku! PYSZOTKA!
    • Gość: lionka Re: Super ciacha! IP: *.* 17.05.02, 11:42
      a jakie proporcje ??? Ile tej mąki i ile sera mam dodać? Rozumieni że tego smalcu to kostka czyu też mniej????Pozdrawiam Lionka
      • Gość: Brenda Re: Super ciacha! IP: *.* 20.05.02, 14:14
        Takie same ilości, tzn. jeśli bierzesz pół kilo mąki ( po 25 dag pszennej i ziemniaczanej), to również pół kilo sera i pół kilo smalcu.
    • Gość: lionka Re: Super ciacha! IP: *.* 21.05.02, 07:21
      dzięki za wyjaśnienia!!!!!! Mam nadzieje że mi wyjdą te super ciacha..... Już mi ślinka cieknie
    • Gość: Miśk@ Re: Super ciacha! IP: *.* 03.06.02, 20:34
      Naprawdę są super :) wyszło ich strasznie dużo ale pewnie szybko znikną ;).
    • Gość: Johasia Re: Super ciacha! IP: *.* 14.06.02, 21:31
      A czy zamiast smalcu można użyć jakiegoś innego tłuszczu? Np. margaryny lub masła?
      • Gość: Brenda Re: Super ciacha! IP: *.* 18.06.02, 09:05
        Ja nie próbowałam z innym tłuszczem. Ale chyba i tak nic by z tego nie wyszło :))
        • Gość: q1313q Re: Super ciacha! IP: *.* 21.06.02, 13:34
          A probowalas dodac planty? Jej mozna zawsze uzywac w zamian smalcu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka