Dodaj do ulubionych

Suszone owoce

IP: *.* 28.05.02, 14:58
Czy orientujecie sie moze czy w suszonych owocach jest cos wiecej oprocz owocow? Chodzi mi m.in. o gruszki, pestki z dyni ale tez o inne. Pytalam juz na forum alergia ale na razie nic. Aga
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Suszone owoce IP: *.* 28.05.02, 20:39
      KOMPOT Z SUSZONYCH OWOCOW ZACZELAM PODAWAC MOJEMU MISIOWI JAK MIAL 5 TYGODNI RODZYNKI,JABLKA (W SAMYCH RODZYNKACH JEST BARZO DUZO MAGNEZU)ok.3 m.WPROWADZILAM RODZYNKI,JABLKA GRUSZKI,SLIWKI.KOMPOCIK A ZARAZEM ROZGNIECIONE OWOCE BARDZO POMAGAJA PRZY ZATWARDZENIU.NIE ZA BARDZO ZROZUMIALAM TWOJE PYTANIE?WYBACZ.
    • Gość: guest Re: Suszone owoce IP: *.* 28.05.02, 20:57
      W suszonych morelach jest duzo potasu, karotenu, no i witamin. Polecam - sa pyszne i zdrowe. Sliwki z kolei dzialaja przeczyszczajaco i tez zawieraja mnostwo witamin. Pozdrawiam Lia.
    • Gość: Elik Re: Suszone owoce IP: *.* 29.05.02, 08:05
      Wszystkie owoce i nasiona są wartościowe. Zawierają sporo składników mineralnych. Z tym, że owoce suszy się najczęściej z dodatkiem związków siarki, morele mają wtedy na przykład pomarańczowy kolor. Ja kupuję morele i inne suszone owoce w sklepie ze zdrową żywnością, są droższe to prawda, ale smaczniejsze i zdrowsze, no i w końcu dziecko nie je tego na kilogramy. Moja córka jest uczulona na rodzynki więc wcina morele. Są ciemne tak jak rodzynki i bardzo dobre.Rodzynki suszone na słońcu też mają inny smak sa nieco bardziej kwaskowate i mniej mdłe. Nie wiem czy o to Ci chodziło? Pozdrawiam Elik
    • Gość: guest Re: Suszone owoce IP: *.* 29.05.02, 09:34
      Jeśli rodzynki uznamy ;) za suszone owoce to myslę, że coś tam jest bo moi synkowie maja uczulenie właśnie na nie, a jedza wszystkie inne owoce (nie suszone) łącznie z winogronami!:helo:Ewa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka