Gość: magia IP: *.* 07.06.02, 22:44 mam pytanie jakie herbaty powinnam pić będąc w ciąży, a może raczej jakie mi wolno, mam z tym spory kłopot i bardzo proszę o podpowiedźpozdrawiam i dziekujęMagda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aneea Re: Herbata...??? IP: *.* 08.06.02, 00:06 Magdo, napewno nie powinnas pic herbaty malinowej. Co do reszty to powiem tak - moj lekarz prowadzacy "zakazal" mi picia jakichkolwiek harbat ziolowych ze wzgledu na to, ze nie sposob obliczyc dawki roznych wystepujacych w takich herbatach substancji - w zaleznosci od ilosci i sposobu, czasu zaparzania zawsze bedzie inna. Mozliwe ze przesadzal, ale ja zgodnie z zasada, ze lepiej dmuchac na zimne odpuscilam sobie te herbatki ziolowe, nawet owocowe i pilam slaba, lurowata herbate czarna.Pozdrawiam, An. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 220571 Re: Herbata...??? IP: *.* 09.06.02, 17:08 Aneea napisała/ł:> Magdo, napewno nie powinnas pic herbaty malinowej. Dlaczego? Czy soku też nie można?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siunia Re: Herbata...??? IP: *.* 10.06.02, 08:16 Herbatki malinowej nie wolno, ani soku malinowego, ponieważdziała rozkurczająco. I to na tyle silnie, że w ciąży zaawansowanej zafundować sobie możesz napewno przedwczesny poród, co nie jest potrzebne Na takie zdania trafiłam w każdej publikacji na temat ciąży Więc, odradzam picie czegokolwiek z malin.- SiuniaPs. ale może dobrze by było mieć taką herbatkę czy sok na podorędziu, w razie rozpoczęcia akcji porowej wspomóc sie nim Może mi się uda przy drugim bąbelku, bo za pierwszym razem, zbyt szybko musiałam jechać do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneea Re: Herbata...??? do Goski IP: *.* 10.06.02, 08:24 Nie wiem jak z sokami, natomiast w herbacie malinowej sa wysuszone liscie malin, ktore moga powodowac przedwczesne skurcze jak dobrze pamietam. Wczoraj szukalam informacji w ksiazkach "ciazowych" o tych herbatach i wyczytalam, ze z ziolowych herbatek w ciazy bezpieczne sa tylko dwie: rumiankowa i mietowa. Ale zawsze lepiej jeszcze zapytac lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siunia Re: Herbata...??? IP: *.* 08.06.02, 01:04 Tak, to prawda. Tak jak napisała Aneea.Po drugie różne zioła, różne sa w skutkach.Ale na pewno możesz a nawet powinnaś pic herbatkeROOIBOS , firmy Vitax. Bardzo znana firma, w każdy sklepie spozywczym znajdziesz ich herbatki.Ta ROOIBOIS jest zalecan szczegółnie w czasie ciąży, karmienia i dla malutkich dzieciaczków Poczytaj na opakowaniu - SiuniaI jest smaczniutka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiaLachowska Re: Herbata...??? IP: *.* 08.06.02, 11:32 ja,chociaz pije herbate sporadycznie,pilam podczas ciazy herbatki dla niemowlat (np.Hipp)pozdrawiamgosia m.Filipka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ED Re: Herbata...??? IP: *.* 12.06.02, 12:08 mysle ze wszystko mozesz tylko nie za mocne i lepiej owocowke niz zwykla z teina ja pilam czasami i mysle ze nie ma to wplywu Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q1313q Re: Herbata...??? IP: *.* 13.06.02, 18:39 Ja w ciazy pilam miete, melise, rumianek i herbate Rooibos (firmy Astra, bo mi najbardziej smakuje, nie polecam natomiast Herbapolu, jest wstretna). Aha, i czasem zielona .Czarnej herbaty wogole nie pijam, bo nie lubie.A co do herbaty malinowej, to szkodzic moze tylko taka z lisciami malin, poniewaz w lisciach znajduje sie substancja powodujaca skurcze macicy. Jej picie zaleca sie przeterminowanym ciezarowkom jako ludowy sposob na sprowokowanie porodu. Odpowiedz Link Zgłoś