sylw5 28.11.06, 10:16 od kiedy mozna podawac dziecku brokuły i kalafior w zupce. A co z selerem , słyszałam że uczula? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anet77 Re: brokuły kalafior 28.11.06, 13:30 Moja córa ma 6 i pól miesiaca i zupkę z kalafiorem je już od jakiegoś czasu. Brokuły przymierzam sie wprowadzić. Seler uczula to fakt. Jak dałam go pierwszy raz to został źle przyjęty przez dziecko i odstawiliśmy na miesiąc. Po miesiacu podałam i już było dobrze. Bropkuły i kalafior można podawac od 6 miesiaca a seler od 5. Jak będziesz wprowadzała seler to radze dodawac do zupki odrobinkę dosłownie, bo jednak to dośc aromatyczne warzywko i w większej ilości moze zepsuć smak zupki. Odpowiedz Link Zgłoś
mgolebiewska Re: brokuły kalafior 28.11.06, 21:38 moja córeczka ma 7 miesięcy, brokuły podaję od około miesiąca, a kalafiora może od tygodnia. ale selera podawałam jako jedno z pierwszych warzyw w zupce i było ok. brokuły warto podawać jak najszybciej bo ze wszystkich warzyw są najbogatsze we wszelkie witaminy i mikroelementy, tylko uważaj z ilością, na poczatek dosłownie odrobinkę. brokuły są też trohcę gorzkie więc dobrze zmieszać je z jakimś słodkim warzywkiem np. marchewką, ziemniakiem lub dynią pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alexander2006 Re: brokuły kalafior 29.11.06, 23:08 moj synek je brokuly i kalafior od 4 miesiaca. Nie mial ani uczulenia ani zatwardzenia. Odpowiedz Link Zgłoś