Gość: guest IP: *.* 07.07.02, 11:45 proszę o radę, czy dwulatkowi można podawać chrupkie pieczywo zamiast chleba albo w ramach pochrupania na spacerze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AM Re: pieczywo WASA -dla 2-latka IP: *.* 07.07.02, 13:06 Sadze, ze tak, bo skoro dajesz mu normalne pieczywo (dajesz?) to tym bardzej takie, ktore chyba jest duzo wartosciowsze. Moja znajoma daje wylacznie chrupkie pieczywo swojemu 10 mies synkowi - kukurydzine lub ryzowe.amo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorsi Re: pieczywo WASA -dla 2-latka IP: *.* 07.07.02, 14:31 Ja daję mojej córeczce, która ma rok i miesiąc pieczywo Wasa, tym bardziej że daje też zwykły chleb. Uważam, że jest ono wartościowe. A poza tym coś trzeba dać maluszkowi na spacerze czy w samochodzie i taki chlebek to lepsze rozwiązanie niz jakieś ciasteczka i inne słodycze. Poza tym warto też wyrabiać nawyk, by jedzonko na drogę brać z domu Oczywiście pewnie nie uda się wychować dziecka bez McDonalda i innych frytek na mieście, ale czym później nastąpi ten pierwszy raz tym lepiej.pozdrawiamDorsi mama Bianki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia1 Re: pieczywo WASA -dla 2-latka IP: *.* 07.07.02, 15:09 Droga Ino, pieczywo chrupkie w żadnym razie nie powinno zastąpić w diecie dziecka normalnego pieczywa - na zmianę białego z razowym. Pieczywo chrupkie jest dobre, owszem, ale dla ludzi dorosłych. Ma obniżoną zawartość kalorii, i choćby to właśnie powinno je dyskwalifikować z diety dziecka. Małe dzieci powinny jeść produkty pełne, jak najmniej przetworzone np masło nie margarynę, mleko pełne tłuste a nie odtłuszczone itp. Chrupkie pieczywko jest wspaniałe jako przekąska - tak jak pisałaś - np na spacerze, do pogryzania sobie między posiłkami. Ja używam go zamiast chipsów, których moje dzieci właściwie nie jedzą. I jeszcze jedno - staram się dawać moim łobuzom Wasę trzy zboża, z otrębami. Ale dla malutkiego dziecka dobra będzie kukurydziana i ryżowa. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arwen Re: pieczywo WASA -dla 2-latka IP: *.* 07.07.02, 18:43 O, ja daję tak jak Gosia1. Na spacerku - ryżowe i kukurydziane, zamiast ciasteczek, wafelków itp. Maly zajada już je od pół roku, ma 22 miesišcePozdrawiamarwen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta_23 Re: pieczywo WASA -dla 2-latka IP: *.* 08.07.02, 09:18 Ja daję je 10-cio miesięcznemu synkowi Odpowiedz Link Zgłoś