Dodaj do ulubionych

Tort na urodziny.

IP: *.* 25.09.02, 20:50
Moja córcia za tydzień ma drugie urodziny więć proszę o przepisy tortów (tylko niezbyt skomplikowane :) i dostosowane do pory roku.Dziękuję z góry, myszka.
Obserwuj wątek
    • Gość: beattta Re: Tort na urodziny. IP: *.* 25.09.02, 21:55
      Pod sam koniec w wątku dobre przepisy podawałam przepis na tort ananasowy, który może byc tez tortem brzoskwiniowym, mandarynkowym itp. Zrobiłam go właśnie na 2-gie urodziny mojej córki, ale w kształacie motyla. Gotowy tort (bez przybrania, jedynie posmarowany kremem lub polany polewą) przeciąć na pół. Powstałe części złożyć tak, aby łuki stykały się ze sobą (aby przypominały skrzydła motyla). Między nimi położyć obrany banan (tułów), zrobić motylkowi oczy i usta np. z groszków lub kawałków czekolady, a czułki z lasek wanilii.W mojej wersji, ponieważ krem do tortu jest jasny to banana polałam polewą czekoladową. Przybrałam truskawkami w kształcie plamek na skrzydłach a boki tortu obsypałam kolorową posypką. Ale przybrac można dowolnie.Tort jest efektowny i na urodziny malucha jak najbardziej pasuje.Nie wiem czy wszystko dobrze wyjaśniłam, ale w razie czego napisz na priva to wyślę Ci zdjęcie (mój mąż stwierdził, że trzeba to uwiecznić)PozdrawiamBeata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka