Gość: guest IP: *.* 21.10.02, 10:33 Jak robicie kaszke na swoim mleku. Chodzi mi o to czy podgrzewacie mleko i jak dlugo ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zeta Re: kaszka na mleku matki IP: *.* 22.10.02, 07:26 Ja podgrzewam swoje mleczko w garnku z gorącą wodą albo w podgrzewaczy do butelek . Potem przelwam do miseczki dodaję kaszkę i gotowe.Renata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaga1 Re: kaszka na mleku matki IP: *.* 22.10.02, 08:30 A ja mam taki problem. Gdy robię kaszkę na wodzie jest gęsta i mały chęnie ją pałaszuje. Jednak gdy przygotowuję kaszkę na swoim mleku wychodzi mi wodnista breja, której mój synek jeść nie raczy. Próbowałam dodawać więcej kaszki i nic. Efekt taki sam. Czy to normalne, że matczyne mleko "rozpuszcza" kaszki?aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaks Re: kaszka na mleku matki IP: *.* 22.10.02, 09:19 Witam, faktycznie kaszka na pokarmie wychodzi koszmarnie. Uparcie w związku z tym, w swoje pierwsze dziecko wpychałam kaszkę na wodzie- tylko właściwie ile taki posiłek jest wart. Może teraz mam tego efekty. Nie podjadła porządnie będąc niemowlakiem, ma 2,3 latek i waży 10.400. Drugą niunię karmię kaszkami robionymi na Humanie SL.Pozdr. Asiak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: kaszka na mleku matki IP: *.* 23.10.02, 13:37 Hmm, ja moje dziecko "katuje" kaszkami na wodzie i jakos nie wyglada tak , jakby "nie pojadla". bez przesady, ze ta jedna porcjka mleka cos strasznie zmienia. Tyle, ze ja od 8-9 miesiaca gotuje Malej "prawdziwe" kaszki, nie te erzace z torebki, moze to ma jakis wplyw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: kaszka na mleku matki IP: *.* 22.10.02, 09:53 Co to za kaszka, którą robicie na swoim mleku? Ja się chyba z czymś takim nie spotkałam. Podajcie mi nazwę. Od którego miesiąca można ją podawać. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeta Re: kaszka na mleku matki IP: *.* 22.10.02, 13:22 To są kaszki ryżowe bezmleczne które dostaniesz w każdym sklepie . Są firmy Hipp, Bobovita ,Nestle . Na opakowaniu jest napisane od którego miesiąca można podawać . Jabłkową i malinową chyba od 5 miesiąca , gruszkową od 7 miesiąca reszty nie pamiętam .Dla starszy maluchów chyba od 10 miesiąca są już mleczno-ryżowe . Pozdrawiam Renata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka.Z Re: kaszka na mleku matki IP: *.* 22.10.02, 15:55 ja też robię kaszkę na swoim mleku.Około 100-120 ml. mleka podgrzewam w mikrofalówce na 30 sek. i potem dodaję ok. 6-7 łyżeczek kaszki.Fakt ,że jest ona rzadsza niż ta na wodzie ale mam nadzieję ,że jest "lepszej " jakości .daję kaszki hippa , Bobo Vita.Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaks Re: kaszka na mleku matki do Agnieszki Z IP: *.* 23.10.02, 06:17 Witam, podobno nie powinno się podgrzewać pokarmu w mikrofalówce- zmienia się skład mleczka. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka.Z Re: kaszka na mleku matki do Agnieszki Z-odpowiadam IP: *.* 23.10.02, 15:24 wyczytałam kiedyś ,że można spokojnie podgrzewać w mikrofalówce ale trzeba uważać ,żeby się nie zagotowało bo wtedy traci swoje wartości.I ja tak robie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina Re: kaszka na mleku matki IP: *.* 23.10.02, 13:40 A przepraszam, gdzie kupujecie bezmleczne kaszki Hippa? Bo ja widzialam wszedzie tylko mleczne. Odpowiedz Link Zgłoś