Dodaj do ulubionych

kaszka na mleku

IP: *.* 28.11.02, 23:56
Witam Wszystkich. Moja corka ma 8,5 miesiąca. Karmię ją piersią. Na przełomie 7 i 8 miesiąca wprowadziłam do jej jadłospisu kaszki BoboVita i Nestle, obok obiadków, deserków i soczków oczywiście. Początkowo robiłam je na wodzie, ale średnio jej smakowały i wydawały mi się ubogie. Mniej wiecej od połowy 8-ego miesiąca zaczęłam robić te kaszki na mleku modyfikowanym NAN2, najpierw HA, a teraz NAN2 zwykłym. Mała wcina je z apetytem. Jestem pewna, ze jest po nich syta. Nie ma zadnych rewelacji po mleku modyfikowanym. Jedyny mój dylemat polega na tym, że wciąż karmię ją piersią i zastanawiam się, czy dobrze robię podając jej dodatkowo mleko modyfikowane w kaszkach. Nie za dużo tego? Dodam, że mała nie jest grubasem. Jest drobniutka. Postanowiłam robic kaszki na mleku, bo zauważyłam, że coraz mniej domagała się piersi. Ssie właściwie jakieś 3 razy na dobę i to przez najwyżej 10 min. (kiedyś conajmniej 30 min.) W nocy nie budzi się, śpi od 20-ej do 8-ej i nie je w ogóle.Pozdrawiam. asia
Obserwuj wątek
    • Gość: kamilla Re: kaszka na mleku IP: *.* 02.12.02, 12:15
      ja też Mikusiowi zaczelam dawac kaszki na mleku w 9tym miesiacu, po tym jak w ogole juz nie chcial piersi w dzien a w nocy co godzine nadrabial zaleglosci. W konsekwencji zaczal sie najadac w dzien i przestal w nocy budzic w ogole na jedzenie. i tak po 10tym miesiącu skonczylo sie nasze karmienie piersia.Myśle ze mozesz sie liczyc z podobnymi konsekwencjami, ale ma to swoje plusy. Mikus sam zrezygnował, odbylo sie bez walki i mam teraz noce w miare przespane. Chociaż równie dobrze mala może nie zrezygnowac z piersi.Mikus nie chcial jesc zupek i owocow a cos przeciez musial poza piersią. Nadal jest bardzo drobny, mimo że przez jakies dwa miesiace wypijal trzy butle z kaszką.teraz raczej łyżeczką i to skromne ilości.A mleko modyf na pewno nie zaszkodzi w koncu niektore dzieci chowaja sie tylko na tym. z drugiej strony trzy razy dziennie piers tez chyba wystarcza jezeli je cos innego. musze konczyc bo mały sie obudził. Pozdrawiam kama

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka