Dodaj do ulubionych

Chrupki kukurydziane- kiedy

IP: *.* 07.12.02, 00:29
Witam, Jak uważacie czy mogę podać mojej 6, 5 miesięcznej córeczce chrupki kukurydziane? Boję się, że się udławi - ale odnoszę wrażenie, że takie chrupanie dało by jej dużo radości. Jakie macie na ten temat doświadczenia. Pozdrawiam Szczęściara
Obserwuj wątek
    • Gość: Edyś Re: Chrupki kukurydziane- kiedy IP: *.* 07.12.02, 00:43
      Moja Karolinka jadła chrupki od 6 miesiąca, ale to był etap zupki z mięsem niekoniecznie zmiksowanej (czasem tylko rozgniecionej porządnie widelcem), początki raczkowania i chwytu pensetkowego. Najpierw podałam jej kawałeczek chrupki ( jak pół paznokicia) i obserwowałam rakcje czy glumie i przełyka czy wypluwa. Pierwszą wypluła z drugą było zdecydowabnie lepiej.Dopiero po kilku dniach dałam całą chrupkę do chrupania. Moja mała uwielbiała i uwielbia chrupki ( teraz wysypuję jej kilka na podłogę)a ona połowe zjada, a drugą wciera w dywan :). No cóż nie umiem wytłuaczyć 7,5 miesięćznej panience, że dywany chrupek nie jedzą. POzdrawiam i życzę smacznebo. Ja polecam chrpki Flipsa ( bez dodatków ) w czerwonym opakowaniu, są mieciutkie i naprawdę smaczne.
      • Gość: agab5 Re: Chrupki kukurydziane- kiedy IP: *.* 07.12.02, 13:48
        asia dostała chrupki już w 5 m-cu, ponieważ wtedy ząbkowała i szorowanie szorstką chrupką po dziąsełkach przynosiło jej ulgę. im twardsze i bardziej szorstkie, tym lepiej. poza tym od razu zasmakowała w nich. pozdrawiam, życzę powodzenia. mama 8 miesięcznego łasucha.
    • Gość: szczęściara Re: Chrupki kukurydziane- kiedy IP: *.* 07.12.02, 15:02
      Witam ponownie, Dziękuję dziewczyny za dodanie mi odwagi. Moja Kasia własnie siedzi i zajada się Flipsami. Tak jak przypuszczałam - jest w siódmym niebie. Od razu rzuciła się na nie jak oszalała - w końcu coś co bierze do buzi można też ze smakiem połknąć.Pozdrawiam i przesyłam pozdrowienia od mojego szczęśliwego zajadacza chrupek!!!Aga i Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka