Dodaj do ulubionych

Pierwszy chlebek

IP: *.* 17.03.03, 13:30
Moja Majka wkroczy wkrótce w 10 mies. Chcę jej dać chlebek, ale nie wiem - po pierwsze - jaki (ciemny, jasny, bułęczkę), a po drugie - jak (ze skórką czy bez, pokrojony czy kromkę). Do tej pory próbowała tylko żuć skórę od chleba.Czekam na mądre rady :)
Obserwuj wątek
    • Gość: basiulaz Re: Pierwszy chlebek IP: *.* 17.03.03, 17:03
      Cześć Monika! Ja Hipkowi daję po poprostu kawałek kromki z chleba pszennożytniego i on sobie tak trzyma i żuje, część zje a resztę wywali, dawałam mu też bułeczki z ziarnami i zwykłą bułkę. Myślę że to wszystko jedno jaki na początku bo to raczej do zabawy niż jedzenia jak będzie miał ze dwa zęby na górze to może zacznę dawać kromeczki chlebka z masełkiem i mięskiem lub serkiem. Pozdrowienia Basia
    • Gość: AnnaMichal Re: Pierwszy chlebek IP: *.* 17.03.03, 20:01
      Ja mojemu Michałkowi (10m i haczyk) najczęściej daje pszenne pieczywo, ale kupuje również razowe i z ziarnami. Na razie okrawam skórke i kroje na kawałeczki. I sama mu podaje, ale za chwile jak już się całkiem oswoi z takim posiłkiem to będę go usamodzielniać - najpierw sam po kawałku, a potem będziemy zwiększać kromeczkę. Teraz mimo, że już ma sporo ząbków (7 i ósmy w drodze) jeszcze zapomina czasem o gryzieniu i się krztusi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka