Dodaj do ulubionych

Otręby???

IP: *.* 18.03.03, 14:24
Moja dzidzia cierpi na straszne zaparcia. W ramach poprawy diety chciałam jej podawać otręby. Kupiłam, obejrzałam, powąchałam - zupełnie jak wiórki naszych szynszyli! Nawet spróbowałam dodać troszkę do płatków na kolację - udusić się można - wióry jak nic. Ja jestem taka niewyedukowana, bo przy mojej chronicznej niedowadze o składnikach dietetycznych nie mam pojęcia żadnego. Pomóżcie dobre kobiety, co z tym zrobić, żeby było strawne?Aga
Obserwuj wątek
    • Gość: kapsel Re: Otręby??? IP: *.* 18.03.03, 15:16
      To nigdy nie będzie strawne niestety, dlatego właśnie trzeba dodawać toto to innego papu. Ja osobiście (moje dziecię nie potrzebuje otrąb na szczęście) dodaję do jogurtu, mleczka acidofilnego . Możesz dosypać ciut do zupki. Jak nasiąkną przestają być wiórowate i nabierają smaku tego, w czym pływają. A próbowałaś zalać siemię lniane ciepłą wodą i takiej galaretki z nasionkami dać delikwentowi? (też w charakterze domieszki, "na żywca" tylko dorosły pożre coś takiego ;) ).Pozdr,Asia
    • Gość: Niesia Re: Otręby??? IP: *.* 18.03.03, 15:20
      Otręby owsiane, oczywiście, dodaję do: krupniku, już na talerzu, kotletów mielonych, zmiksowanego banana (nawet baban z otrębami nie "zatyka" mojego synka, co z reguły miało miejsce) samego lub z jakimiś tam owocami, wcześniej do tartego jabłka (teraz już nie bo mały uczulił się na nie) i do czego jeszcze już nie pamiętam. Ale generalnie do wszelkiego rodzaju deserków owocowych, można chwilę poczekać, aż otręby trochę namokną wtedy lepiej przechodzą, do różnych zupek tak samo, do jogurtów też są dobre, można w nich też panierować sznycelki i dodawać do pulpecików (no i przypomniałam sobie jeszcze).A u nas natomist na zaparcia najlepiej działa sok gruszkowy, po wszystkich innych sprawdzonych metodach nie było nic.Serdecznie pozdrawiam :hello:Agnieszka
      • Gość: wilgaa Re: Otręby??? IP: *.* 19.03.03, 13:40
        Ja dodaję do placków, naleśników, omleta (do ciasta, przed smażeniem), do kotletów mielonych z płatkami owsianymi zamiast bułki (namaczam trochę w mleku), do mleka z płatkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka