elfka19 08.03.07, 09:37 Mam pytanie co wprowadzac memu szkrabkowi? wlasnie skonczyl 4 miesiace.Zaczelam dawac mu jabłuszko kupione na bazarku ale zastanawiam sie czy nie kupowac w sloiczkach? Czy cos jeszcze moge mu podawac? Doradzcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izakal20 Re: nowe dania po 4 miesiacu 08.03.07, 13:54 Witam! Ja kupuję owoce i ważywa w słoiczkach,ale to dlatego że jak małej kupowałam i tarłam to nie chciała jeść,a ze słoiczka wcina.jabłiszko z marchewką,jabłuszko winogrono i malina (mała je wszystkie owoce)Mała jutro kończy 5 miesięcy i od miesiąca wcina nawet kaszki bananowe i brzoskwiniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
julka261 Re: nowe dania po 4 miesiacu 08.03.07, 14:09 tutaj wpisz date urodzin i wyskoczy cie co mozesz dawaćwww.twojadieta.pl/dz.php tutaj cos do poczytania kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,54930,2588721.html?as=1&ias=2&startsz=x tutaj schemat zywienia www.nutricia.com.pl/klub_schemat_zywienia.php mam nadzieje ze pomogłam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia69k Re: nowe dania po 4 miesiacu 08.03.07, 15:33 Mój synek skończy jutro 4 mce i dziś byłam u pediatry i pytałam ją właśnie o to samo. Powiedziała że przy karmieniu piersią zaczekać z urozmaicaniem diety jeszcze miesiąc. Więc najlepiej spytaj swojegolekarza od dzidzi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lucynka28 Re: nowe dania po 4 miesiacu 08.03.07, 20:17 Mój synek ma 4,5 miesiąca. Daje mu tarte jabłuszko, czasami dodaje do jabłuszka marchewkę. Podawałam mu też soczek jabłkowo-marchwiowy, ale kilka łyżeczek. Marchewkę kupuje GERBERKA, a jabłko trę sama. Planuje mu niedługo wprowadzić kaszkę. Ale Ty musisz zapytać najpierw swojego lekarza rodzinnego. Pozdrawiam L. Odpowiedz Link Zgłoś
ppaula2 Re: nowe dania po 4 miesiacu 09.03.07, 11:58 Moja córcia za 2 dni skończy 4 miesiące. Równo tydzień temu podałam jej marchewkę. Dzisiaj byłam u pediatry, mała po marchewce przybrała mi przez tydzień 300g Waży teraz 7,3kg. Nasz lekarka mówiła, że mogę podawać małej jabłuszko, marchewkę, różnego rodzaju owoce dozwolone po 4 miesiącu, brokuły (tylko uwaga bo mogą wzdymać), soczki jabłko, marchew, jabłkowo-marchwiowe i do tego kleik ryżowy, kukurydziany lub sinlac robiony na moim mleku i podawany na wieczór. No i oczywiście oprócz tego moją pierś na żądanie Zupek nie kazała narazie podawać ze względu na to aby nie wprowadzać mleka modyfikowanego, a w zupkach niestety ono jest. Odpowiedz Link Zgłoś