Dodaj do ulubionych

smażone potrawy dla maluszków

04.04.07, 09:13
ciągle czytam przepisy na rózne dania dla maluchów, ale mnóstwo z nich jest
smażona. Czy wy też już smażycie? Moja Julcia ma 11 miesięcy. Czy to nie jest
za bardzo obciążające dla brzuszka?
Obserwuj wątek
    • dominika0808 Re: smażone potrawy dla maluszków 07.04.07, 06:42
      wlasnie tez sie nad tym zastanawiam...moj synek ma 18 msc. i dopiero dzisiaj
      sprobowal po raz pierwszy smazonych plackow z cukini i ziemniakow i klepiac sie
      po brzuszku mowil caly czas mniam mniam...zjadl ich az 4 i ciekawa jesttem jak
      bedzie wygladala nasza nocka...jesli bedzie smacznie spal to napewno zrobie mu
      jeszcze nie raz te placuszki, ale jesli bedzie bolal go brzuszek to sie
      wstrzymam ze smazonym jeszcze kilka tygodni...
      • katis1 Re: smażone potrawy dla maluszków 07.04.07, 19:55
        Też sie zastanawiam od kiedy można podawać smażone potrawy i jak one działają na dziecko.Moja córeczka ma 16,5 miesiąca, około tak miesiąc temu spróbowałam jej zrobić smazone racuszki, starałam sie nie dawać bardzo dużo oleju tzn smażyłam na teflonówce na oliwie. No nic małej nie było, przynajmniej nie zauważyłam, a smakowało jej jak nic, piszczała , że chce jeszcze amam. A w sumie jest niejadkiem. Więcej jej nie robiłam, od czasu do czasu podsmażam cebulkę na oliwie i podaje do ziemniaczków. Ale boje sie to robić często, zastanawiam sie nad lekko podsmażanym mięsem, ale sie trochęboję. Mała jest alergiczką, ale raczej z brzuszkiem już nie ma problemów, raczej tylko wysypli. Czy smazone jest aż tak ciężko strawne?
        • kasikk_29 Re: smażone potrawy dla maluszków 08.04.07, 17:09
          u nas już półtora roku minęło i omlecik, placki z jabłkami i dynią były smażone
          na teflonówce na jesieni, jak mała miała 13-14 miesięcy
          podobnie z jajecznicą
          teraz pomalutku staram się przemycać mięsko, co jakiś czas
          ale najbardziej ze smażonych rzeczy kocha rybę na oliwie
          taką bez panierki i nie na frytkę, tylko soczystą - uwielbia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka