tyssia Re: komunia w restauracji,za ile i 09.05.07, 19:13 Moja siostra płaciła za osobę 120zł ( w tą niedziele idziemy na komunię) i w tym jest obiad : zupa i 2 rodzaje mięs i ziemniaki i kluski sałatki itp, pózniej tort (który sama musiała sobie kupic ) kawa itp, a potem gorąca kolacje , zalezy jakie menu sobie wybierzesz, a i owoce tez sama musiała kupic , no i do tego jakies wino i piwka. A co robisz w następnym roku komunie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia_s Re: komunia w restauracji,za ile i 09.05.07, 19:29 Robiłam komunię 3 maja, za 110 zł od osoby miałam: obiad (rosół, 2 rodzaje mięsa, 3 sałatki), deser, ciasta, zimną płytę, ciepłe danie oraz gorące napoje (pod dostatkiem) i piekną dekorację z owoców. Restauracja była na dość wysokim poziomie.Dokupowałam jedynie tort, zimne napoje oraz jeśli ktoś by chciał można alkohol (u mnie było akurat wytrawne wino). Ta cena jest raczej na górnym pułapie, przynajmniej na region w którym mieszkam. Płaci się tak od 80 do 120 zł, no chyba, że ktoś chce komunię w hotelu czterogwiazdkowym, to wtedy więcej. Było naprawde bardzo przyzwoicie, super obsługa. Szukałam sali z jakimś ogródkiem na zewnątrz, żeby można było usiąść na dworze, żeby sala była oddzielona od reszty lub wogóle zamykanana no i poziom dość przyzwoity. I naprawdę mi się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
beatap75 Re: komunia w restauracji,za ile i 09.05.07, 19:36 mozesz podac namiar na te restauracje Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia_s Re: komunia w restauracji,za ile i 09.05.07, 21:17 www.restauracjawiktoria.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kasper68 Re: komunia w restauracji,za ile i 09.05.07, 19:46 Cena chyba jest uzależniona od regionu. W niedzielę byłam na komunii syna kuzynki i ona placiła 120 zł za osobę. Miała rosół, 8 rodzajów mięs, 4 sałatki, kluski śląskie i młode ziemniaki. 7 rodzajów ciasteczek, ciasta, tort, zimne napoje, kawę i herbatę. Potem zimną płytę - ędliny, sery, grzybki, korniszony, marynowana papryka, sałatkę śledziową, 2 rodzaje nadziewanych jajek z sosami, sałatkę makaronową a także brokułową, z kurczaka,jarzynową, tatar, pieczeń na zimno z sosem. Na kolację kluski śląskie opiekane, surówkę i 8 rodzajów mięs. U nas na komunii nie podaje się alkoholu więc tego akurat nie było. No i oczywiście dekoracja stołów w postaci kwiatów i świec. Odpowiedz Link Zgłoś
kokietka.kokietka Reszte jedzenia zabieramy do domu??? 09.05.07, 20:45 A mozecie mi powiedziec czy po imprezie jedzenie z komunii zabieramy do domu??Przepraszam za (byc moze)głupie pytanie ale pytam poniewaz równiez chce w restauracji zrobic przyjecie z okazji Chrztu synka. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolontela Re: komunia w restauracji,za ile i 10.05.07, 08:54 Komunia mojej corki będzie 20 maja. Przyjęcie w restauracji na bardzo wysokim poziomie, koszt od osoby 60 zł. W cenie są ujęte: -obiad z 2 dań - zupa: rosół z makaronem lub krem szparagowy na żubrowce z groskiem ptysiowym (nie podjęłam jeszcze decyzji ale ajprawdopodobniej z racji obecnosci kilku matek karmicielek zdecyduję się na rosoł); II danie: polędwica wieprzowa marynowana w ziołach z sosem borowikowym, młode ziemniaki, sałata wiosenna z sosem vinaigrette (dla dzieci filet z indyka saute, frytki, sałata wiosenna) - deser - lody, do wyboru melba lub z adwokatem - napoje gorące na zyczenie - zakąski - strudel z łososia w sosie chrzanowym, schab po warszawsku, rolada z polędwicy wieprzowej z kurkami, plastry indyka pieczone w miodzie i piwie, sałatka grecka, sałatka z kurczaka, selera naciowego i ananasa - pieczywo Ciasta, tort, owoce i zimne napoje we wlasnym zakresie (tak wybrałam). Po przeliczeniu wyszło mi, ze całkowity koszt zamknie się w 70-75 zł/os (tort około 80 zł, ciasta jakieś 50 zł (pewnie 3 rodzaje, bo moja rodzina plackożerna jest), napoje też ok 50 zł i tyleż samo za owoce). Odpowiedz Link Zgłoś
eszi to co na stole - to Twoje 15.05.07, 12:33 zawsze tak było.... ja robię komunię - wyszło 70 zl od osoby - w tym rosól/flaczki, jakieś mięśko z nadzieniem pieczarkowym + ziemniaczki i sałatki..... , paszteciki + barszczyk na koniec, w międzyczasie , wędliny + mięsa pieczone, przystawki sałatki, jajka faszerowane, galarety, ciasta,owoce napoje zimne i gorące.. resztę samam.. czyli alkohol - tortu nie będzie.... był na chrzcinach - nie każdy chciał - najczęściej zostal na stole.... a babaranie i mycia dzieci tyle że dziękuję - sama bylam wysmarowane i to przez cudzie dzieci..... Odpowiedz Link Zgłoś