anka7777 Re: ile razy kaszka. 04.09.07, 10:38 witajcie. moja mała ma 5 i pół miesiąca. zaczęłam jej dawać kaszkę ryżową z jabłkiem. nie wiem czy mogę jej dodawać do każdej butelki, czy to nie za duzo.? na opakowaniu pisze że powinno sie podawać jeden posiłek z kaszką (25 g) a ja rozbiłam to na 4 butelki, bo łyżeczka nie umie jeszcze sobie pojeść. w sumie zjada po 120 ml co trzy godziny z 5 godzinna przerwa w nocy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: ile razy kaszka. 04.09.07, 11:05 Chyba w jakimś celu producent napisał proporcje, prawda? Dziecko nie nauczy się jeść z łyżeczki bez treningu. A karmienie dziecka łyżeczką nie jest specjalnie trudne, tylko wymaga od rodzica więcej zaangażowania niż wetknięcie smoczka w dziób. Niestety, trzeba przez pół godziny cierpliwie podawać po kropli na czubku łyżeczki, zanim po jakimś czasie dziecko będzie umiało sobie poradzić z pełną łyżka. Odpowiedz Link Zgłoś
anka7777 Re: ile razy kaszka. 04.09.07, 11:19 wielkie dzięki. wiem jak karmić łyżeczką, ale na razie nie jest jeszcze w stanie sobie pojeść tak. a tak generalnie to nie o to pytałam, ale jak ktoś chce być złośliwy to przyczepi sie do wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
anka7777 Re: ile razy kaszka. 04.09.07, 11:20 i jeszcze jedno ja nie mam pisklęcia tylko dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: ile razy kaszka. 04.09.07, 13:19 moja córka ma prawie 11 miesiecy i do tej pory kaszke dostaje jeden raz dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: ile razy kaszka. 04.09.07, 13:21 aha, i jeszcze jedno kaszke dostaje przez butelke, chociaz 3 z 5 posiłków w ciagu dnia je łyzeczka. tyle, ze smoczek ma dziure normalnie wycietą nozyczkami pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka2509 Re: ile razy kaszka. 11.09.07, 12:50 mój syn je kaszkę ryżowo-kukurydzianą na mleku co 3 godziny z przerwą na zupkę i deserek.Dodam,że nie je mleka z butelki,bo nie chce wcale.Kaszki je łyżeczką. Odpowiedz Link Zgłoś
melory_nox Re: ile razy kaszka. 04.09.07, 13:52 Moje piskle jest starsze, ma 7 mies. Dostaje zalecaną przez producenta ilość kaszki w rozbiciu na kilka butelek, czyli tak jak u Ciebie. Zresztą dopiero od niedawna, bo nie przepadał za kaszką. Odpowiedz Link Zgłoś
niuch84 Re: ile razy kaszka. 04.09.07, 14:12 ja daje do każdej butli kaszke 2-3 miarki na 150ml wody. a na gesto tez czasami i ładnie je ale wymaga to czasu. Nie wiem czy dobrze,że do każdej butli dodaje kaszke ale nic się złego niedzieje a moja córcia jaka drobniutka była taka jest więc nie zrobię z niej potworka Odpowiedz Link Zgłoś
ooliczka Re: ile razy kaszka. 10.09.07, 15:36 ja tez dodaje do kazdego posiłku, samo mleko pija (blizniaki) tylko 2 razy dziennie, rano po przebudzeniu a dlatego bez kaszki ze to mój pokarm. Gdy pili samo mleko bez kaszki byli głodni i co 2 godziny trzeba było ich karmic a tak wytrzymuja 3 i 4 Odpowiedz Link Zgłoś