gotok3 15.09.07, 16:51 Witajcie. Kupiłam dziś gofrownice. Prosze o sprawdzony przepis na chrupiące gofry. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gotok3 Re: przepis na gofry 15.09.07, 16:58 Chciałabym sprawdzony przepis. Wiem, ze w internecie jestsporo przepisów, ale gofer gofrowi ni rowny Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: przepis na gofry 15.09.07, 17:00 Nadal polecam forum kuchnia. Tam nie tylko wrzuca sie przepisy. Wyraza sie takze opinie o tychze. Odpowiedz Link Zgłoś
easy.laguna Re: przepis na gofry 15.09.07, 19:10 Mam przepis. Super. Kilka miesięcy znajoma mi go załatwiała, bo jedna wredna baba nie chciała go dać i strasznie zwlekała. Jutro Ci go podam, ale najpierw napisz jaką moc ma twoja gofrownica. Odpowiedz Link Zgłoś
gotok3 Re: przepis na gofry 16.09.07, 21:39 700 W. Możesz pisać na krystian761@vp.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: przepis na gofry 15.09.07, 19:45 Już kiedyś podawałam tu ten link z forum Allegro "Dom i rodzina" - przeczytaj, ponoć najlepszy: www.allegro.pl/phorum/read.php?f=260&i=70831&t=70831 (ja nie wypróbowałam, ale mam zamiar Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: przepis na gofry 16.09.07, 15:18 ja robię gofry z baaardzo prostego przepisu 1/2 kostki margaryny miksuję z 1 szk. cukru, dodaję 4 jajka i ucieram, dodaję 1\2 szkl. mąki ziemniaczanej i dalej ucieram, dodaję małą śmietanę lub jogurt (naturalny lub owocowy) lub serek typu bieluch naturalny i 1,5 szkl. mąki pszennej i ucieram wychodzi gęste ciasto bardzo ważne jest studzenie gofrów!!! ja otwieram piekarnik, wysuwam kratkę do pieczenia i na nie układam gofry do całkowitego wystygnięcia Odpowiedz Link Zgłoś
moniczek_k Re: przepis na gofry 18.09.07, 07:48 proszę bardzo Gofry drożdżowe na 5-6 gofrów 3/4 szklanki mleka 4 łyżki najlepszego masła 1 szklanka przesianej mąki (nie wyżej niż 550!) 1 łyżeczka cukru wanilinowego szczypta soli 2/3 łyżeczki drożdży instant 1 duże jajko kilka kropel olejku waniliowego Rozpuścić masło w mleku na małym ogniu - ma być letnie żeby nie zabiło drożdży. Wymieszać suche składniki.Ubić trzepaczką (ja żyrafą oczywiscie) z mlekiem. Dodać jajko roztrzepane z olejkiem, jeszcze raz ubić do dobrego połączenia składników. Przykryć folią, wstawić do lodówki na noc (12-24 h). Rano smażyć w bardzo mocno nagrzanej gofrownicy, czas smażenia zależy od gofrownicy ale gofry mają być rumiane i chrupiące z wierzchu a miękkie w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
twix8 Re: przepis na gofry,moniczek 18.09.07, 08:05 ja też robiłam te gofry.Są najlepsze pod słońcem Odpowiedz Link Zgłoś