betti.3 19.11.07, 21:58 W jakiej formie podajecie swoim maluchom i od jakiego miesiaca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olesa Re: Amarantus, quinoa 19.11.07, 22:12 Ja podałam quinoę w zeszłym tygodniu. Ugotowałam z suszonymi śliwkami i morelami, zmiksowałam i dodałam jogurt naturalny. Pychotka. Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia Re: Amarantus, quinoa 20.11.07, 18:55 I amarantus (w formie poppingu) i quinoa dodawałam swoim dzieciakom do zupek i drugich dań analogicznie jak kaszę, a także do dań słodkich tak jak pisała koleżanka wyżej. Niestety na amarantus uczuliła się moja młodsza córka. Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia Re: Amarantus, quinoa 20.11.07, 18:56 Aha, jeszcze od kiedy: oba zboża są bezglutenowe, więc można je podawać od ok 6 miesiąca życia Odpowiedz Link Zgłoś
atopik Re: Amarantus, quinoa 22.11.07, 15:30 Bezglutenowe, ale ja bym sie tak nie spieszyła z wprowadzaniem ich juz w 6 m-cu. Amarantus jest zbożem wysokobiałkowym, a quinoa ma dużą zawartość wapnia - warto o tym pamiętać przy komponowaniu diety niemowlaka. Odpowiedz Link Zgłoś
betti.3 Re: Amarantus, quinoa 23.11.07, 20:48 dzieki za podpowiedzi, maly za kilka dni skonczy roczek, wiec mysle, ze spokojnie moge rozszerzyc diete. Odpowiedz Link Zgłoś