24.09.15, 12:07
Takie coś przeczytałam i pierwsze słyszę.
polskabiega.sport.pl/polskabiega/56,147681,18847832,quinoa,,1.html
To bezglutenowe pseudozboże jest skarbnicą magnezu, żelaza, miedzi, manganu, fosforu, witaminy E i witaminy B2. Do jej spożywania powinny przekonać się zwłaszcza osoby cierpiące na migreny, quinoa gdyż łagodzi jej objawy.
Ktoś coś więcej wie?
Obserwuj wątek
    • annthonka Re: Quinoa? 24.09.15, 16:45
      Nic nie wiem, ale chętnie poczytam :-)
      • minniemouse Re: Quinoa? 24.09.15, 23:51
        Juz ponad 30 lat mieszkam w Kanadzie - oto kolejne "cudowne" objawienie zywieniowe, i tyle.
        Nie mowie ze to jakas lipa, nie, jakies tam wartosci odzywcze z pewnoscia ma,
        jak kazdy szpinak, cebula, marchewka itd itp
        tylko ze takich trendy cudow od -maslo-precz-tylko-margaryna poprzez blonnik, oliwe, goji berry, magosteen, acai berry, couscous, bulgur, kale, suszone na sloncu pomidory, smazenie koniecznie na zelaznej patelni, zielona herbata, yerbamate, lentils, zielona kawa, czosnek,
        i juz nawet nie pamietam co tak namietnie sprzedawali kiedys nasi lokalni Gazetowi akwizytorzy az do aktualnie dzisiejszych obsesji gluten free, grain brain - a wszystko oczywscie mialo nas zaraz uzdrowic lub zlagodzic objawy
        :D

Minnie
        • maadga Re: Quinoa? 25.09.15, 08:49
          Też jestem ostrożna co do takich cudów. Jednak tym nie słyszałam i dlatego dopytuję.
          Jakby ktoś znalazł coś więcej na jej temat proszę wrzucić tu link chętnie poczytam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka