nanaoskara 18.01.08, 15:23 moje dziecko ma 19 miesiecy oprocz banana i to zazwyczaj w ciescie niechce innych owocow jak mu dajemy to nimi pluje.warzywa z checia je wszystkie jak go przekonac do owocow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: niechce jesc owocow 18.01.08, 23:06 nanaoskara napisała: > moje dziecko ma 19 miesiecy oprocz banana i to zazwyczaj w ciescie > niechce innych owocow jak mu dajemy to nimi pluje.warzywa z checia > je wszystkie jak go przekonac do owocow. uatrakcyjnić robić desery - np lizaki z jabłek, galaretki ze swiezymi owocami dodawac do ciast robić kompoty kupić mrożone owoce i zmiksować - powstaną w ten sposób zdrowe lody podawac w postaci swiezo wyciskanych soków i koktajli mleczno - owocowych itp a Wy lubicie owoce? Odpowiedz Link Zgłoś
nanaoskara Re: niechce jesc owocow 18.01.08, 23:53 ja uwielbiam kupuje codziennie jakies inne owoce widzi ze jem probuje ale wypluwa.jak byl mniejszy to jadl codziennie jakis deserek z owocami ze sloiczkow.byl okres ze jadl jablko ale musial miec cale obrane a teraz niechce.jeszcze niedawalam mu lodow jutro zrobie koktajl.a te lizaki jak zrobic.dzieki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1976 Re: niechce jesc owocow 19.01.08, 11:53 ja mam ten sam problem.moje dziecko też od jakiegoś m-ca (19 m-cy) nie chce jeść owoców.też jadła ze słoików owoce,banana bardzo często.daje jej dużo soków (własnej roboty).robię kisielki na sokach,kompotach.mój błąd polegał na tym że nie dawałam dziecku skobanego jabłka.jabłka nie chce wziąć do ręki. ostatnio dałam córeczce do miseczki w formie zabawy zmiksowane jabłko.troche zjadła.nakarmiła przy okazji lale. nie przejmuj się na pewno to minie.dzieci mają takie okresy że nie chcą jeść.podobnie jak dorośli.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: niechce jesc owocow 19.01.08, 13:08 Moja córcia tez długo nie chciała jeść owoców a teraz je ich dużo. Zawsze jednak lubiła owoce w postaci soków albo koktail mleczno - owocowy. Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: niechce jesc owocow 19.01.08, 18:30 nie musi jeść owoców. bardzo dobrze, ze je warzywa - to wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
nanaoskara Re: niechce jesc owocow 19.01.08, 19:16 to fajnie bylam przekonana ze musi jesc owoce.dobrze ze mu wystarczaja warzywa je nawet szpinak i wogule wszystkie warzywa.dzieki.bede sie starala pomalu mu podawac az polubi. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: niechce jesc owocow 19.01.08, 22:29 musieć nie musi ale warto,zeby jadł a lizaki nie są może najzdrowsze... bo cukier.. ale.. tu są fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,31581143,31581143.html?f=777&w=31581143&a=31581143 Odpowiedz Link Zgłoś