just2.25 17.04.08, 11:39 dziewczyny napiszcie proszę co jedzą wasze roczniaki?czy juz "dorosłe" jedzenie czy jeszcze nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola_mi Re: Jadłospis roczniaka 17.04.08, 11:44 moje ma 15 miesiecy i je roznie. Zupy wszytskie te co my, ale np. ziemniaka z mieskiem nie zje , bo suche, trzeba gryzc....no chyba ze ziemniak bedzie zmieszany z sosem, w takiej ilosci ze bedzie wygladalo jak zupa Jak jemy golabki to dla maleg musze ugotowac duzzzzzzzzzo sosu pomidorowego, zeby ryz z miesem nim oplywal. knapek nie chce jesc i to mnie najbardziej boli, bo zawze na sniadanie musze mu cos ugotowac, cos czyli kasze lub ryz lub platki owsiane z owocami. Odpowiedz Link Zgłoś
artjoasia Re: Jadłospis roczniaka 17.04.08, 11:46 Teoretycznie dorosłe, tylko trochę mniej przyprawione. Jednak zdarza się, że muszę się ratować słoiczkiem - córka czasami odmawia zjedzenia normalnego obiadu, na przykład zupy ogórkowej nawet spróbować nie chciała, dostała histerii na sam widok. Jednak przeważnie je to samo co my. Odpowiedz Link Zgłoś
just2.25 Re: Jadłospis roczniaka-a co z posiłkami mlecznymi 17.04.08, 12:34 zapomnialam dodac ze chce odstawic coreczke od piersi .do tej pory dostawała piers min.3 razy na dzień +obiadki ,deserki{czasem zje kanapke ale z tym to raczej ciezko}no i na wieczór przed snem dostawała kaszke mleczno-ryzowa na mleku modyf ale teraz jej nie chce wiec nie wiem czym ja zastapic? Odpowiedz Link Zgłoś
ola_mi Re: Jadłospis roczniaka-a co z posiłkami mlecznym 17.04.08, 12:39 a mleko modyfikowane z buteli lub kubka napilaby sie? Ja daje dziecku serki danio, bieluch z owocami, jogurty i raz lub 2 razy dziennie mleko. rano zawsze wypija, a wieczorem przewaznie je kaszke. o tego wprowadzilam posilki takie jak budyn, platki osiane, kaszka manna na mleku krowim. Nic sie dziecku nie dzieje wiec 2-3 razy w tygodiu dostaje taki posilek. Odpowiedz Link Zgłoś
artjoasia Re: Jadłospis roczniaka-a co z posiłkami mlecznym 17.04.08, 13:23 Moja akurat lubi kaszkę wieczorem, za to z mlekiem gorzej - dlatego dostaje mleko po obudzeniu, ale przed śniadaniem. Zamiast gotowej kaszki może być kaszka manna, moja lubi z utartym jabłkiem. Albo jogurt, serek (niekoniecznie słodki), kanapka z żółtym serem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamba Re: Jadłospis roczniaka 17.04.08, 12:37 prosze prosze odfrunac z tym watkiem na forum "Jedzenie", bo nie zdzierze jak bede miala jeszcze raz pisac..! Odpowiedz Link Zgłoś