kacia84 19.04.08, 19:45 czy może stać juz przegotowana, wlana do butelki i zakręcona całą noc w lodówce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artjoasia Re: Woda na mleko 19.04.08, 19:52 A po co w lodówce??? U mnie zwyczajnie w czajniku stała, nawet ponad dobę. Dziecko przeżyło. Odpowiedz Link Zgłoś
kacia84 Re: Woda na mleko 19.04.08, 19:55 Nie posiadam czajnika elektrycznego Grzeje zawsze mineralną w garnuszku i rozlewam w butelki,ale na noc nigdy jeszcze nie zostawiałam.Rano i wieczorem daje pierś, ale jutro rano nie moge a młody gdy budzi sie po calej nocy to od razu chce jesc.Szybciej jest włozyc butle do podgrzewacza niz grzac i studzic.Tylko nie wiem czy jak cala noc postoi ta woda to bedzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
artjoasia Re: Woda na mleko 19.04.08, 20:16 Będzie OK i naprawdę lodówka do tego niepotrzebna. Ważne tylko, żeby żadne paprochy się do wody nie dostały. Ja gotowałam na cały dzień, bo leniwa jestem, w zwykłym czajniku na kuchence gazowej i stała, dopóki nie zużyłam całego czajnika. Studzenie faktycznie jest bez sensu, strasznie długo trwa, a dziecko przez ten czas wyje z głodu. Odpowiedz Link Zgłoś
gabysia1 Re: Woda na mleko 20.04.08, 10:29 U mnie stoi woda przegotowana w dzbanku i nie w lodówce.A jak robie np. w nocy mleko t właśnie z tej wody i grzeje w butelce w mikrofalówce Odpowiedz Link Zgłoś
lindak Re: Woda na mleko 19.04.08, 19:56 ja wlewam przegotowana wode do dzbanka i mam na caly dzien, podgrzewam w mikrofalowce przed przygotowaniem mleczka Odpowiedz Link Zgłoś
sylwi-a-25 Re: Woda na mleko 19.04.08, 20:38 Ja tez mam non stop przegotowana wode w czajniku i jak jest zimna to poprostu ja podgrzewam w mikrofaluwce. Tez tak rob, najlatwiej i nie trwa dlugo. Do lodowki nie musisz wstawiac. Woda nie traci na wartosci ani nie psuje sie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ez-aw Re: Woda na mleko 19.04.08, 21:02 Osobny dzbanek z przykrywką - taki tylko na wodę dla dziecka (rada położnej). U mnie stało tak całą dobę. Rano szykowałam na cały dzień i tyle. Bez lodówki. Ostatnio popsuła nam się woda w kranie i przeszliśmy na mineralną - specjalna do przygotowania posiłków dla niemowląt. Też stoi bez lodówki Odpowiedz Link Zgłoś
pyza2008 Re: Woda na mleko 19.04.08, 21:19 Ja używam wody Primavera. Do gotowania używam metalowego rondelka z przykrywką. Wieczorem gotuję taką ilość, żeby starczyła mi na następny dzień. Stoi cały czas na kuchence, potem tylko podgrzewam. Robię tak od 7 miesięcy, czyli od narodzin dzidziusia i jest OK. Dodam, że także codziennie szoruję go z osadu który pozostawiła woda. Odpowiedz Link Zgłoś
didziunia Re: Woda na mleko 19.04.08, 21:19 a ja poprostu uzywam mineralnej leje normalnie z butelki robie mleko podgrzewam w mikrofalowce albo w podgrzewaczu i jest ok. robie tak od samego poczatku i nigdy nie przegotowywalam wody dla malej. jej nic sie nigdy nie dzialo ani nie dzieje. wiekszosc moich znajomych stosuje taka praktyke Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: Woda na mleko 19.04.08, 22:25 Wodę (przefiltrowaną i ugotowaną kranówę) rozlewam do butelek i sobie stoją Oczywiście nie tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
azzurrina Re: Woda na mleko 19.04.08, 22:44 A ja gotuję i od razu rozlewam do butelek, które zakręcam, zamykam. Robią sie z nich więc takie weki - nie trzymam ich w lodówce. Kiedy są potrzebne wkładam do podgrzewarki, kiedy się podgrzeją dosypuję mleka - i gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
fammpirella Re: Woda na mleko 19.04.08, 23:39 w przegotowanej wodzie nie ma juz zadnych żyjatek, wiec nie ma co sie psuc i szkodzic. mozesz ja trzymac nawet caa noc w podrzewaczu pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kangoashja Re: Woda na mleko 20.04.08, 09:27 a ja wlewam do butelki i zostawiam tak, a w termosie mam zawsze przygotowany wrzatek pozdr Odpowiedz Link Zgłoś