kumana 26.09.03, 13:59 Prosiłabym o przepis na pastę jajeczną. Mam małego dwulatka w domu który uwielbia wszystko co z jajek a pasty jeszcze nie robiłam. Dziękuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ganga Re: przepis na pastę jajeczną 26.09.03, 17:08 no to pasta z jajkiem i serem zoltym np. dwa jajka ugotowane na twardo scierasz na tarce o drobnych oczkach, do tego scierasz ser zolty tez na drobnych oczkach (sera mniej wiecej tyle co jajek), dodajesz ze dwie lyzki majonezu, odrobine musztardy, do smaku sol i pieprz, slodka papryke. Co by bylo kolorowo czasami dodaje drobno posiekany szypiorek lub/i pietruszke Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: przepis na pastę jajeczną 27.09.03, 05:46 Nie wiem czy ten przepis nadaje sie dla dziecka: Posiekaj drobno jajka (ugotowane na twardo) i cebule, wymieszaj z majonezem, dodaj pieprzu do smaku. Salatki z jajek szybko sie psuja (po dwoch dniach nie nadaja sie do jedzenia) wiec nie przyrzadzaj za wiele na raz. Poniewaz moje dziecko za jajkiem nie przepada wpadlam na pomysl zeby w opiekaczu na kawalku bulki z papka z jajka roztapiac plasterek zoltego sera - pycha Odpowiedz Link Zgłoś
malwi4 Re: przepis na pastę jajeczną 29.09.03, 13:36 Hej! a może z twarożku i jajek na twardo, zmielonych i wymieszanych na papkę (można dodać trochę śmietanki, szczypirek, itp.) Odpowiedz Link Zgłoś