gabrysia5 23.09.08, 12:12 Wczoraj z okazji imienin męża zrobilam kolacje przy świecach, a na kolacje pierś z kurczaka w ziołach,płatkach kukurydzianych i bułce,a i jeszcze ciasto nalesnikowe.Laski to było niebo w gebie jak kto chce dam przepis.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabrysia5 Re: mniaaaaaaaaaaam ale pycha!!! 23.09.08, 12:18 Rozbijasz piersi z kurczaka, sól, pieprz, papryka ostra i papryka słodka, posypac troche przyprawą do pieczonego kurczaka po staropolsku, a na koniec ziołami prowansalskimi.Zostawic na 1h w lodówce żeby przesło przyprawami.Robisz bardzo gęste ciasto naleśnikowe, a w drugiej miseczce kruszysz płatki kukurydziane i dosypujesz troche bułki tartej.No i mięso->ciasto naleśnikowe- >płatki z bułką-> na rozgrzana patelnię, na średnio głęboki olej..Do tego podałam surówkę z: kapusty białej, selera, marchewki , jabłka i koperku z majonezem i jogurtem natuaralnym, przyprawioną solą , pieprzem i cukrem oraz frytki.Mniam i życzę smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
domagalamonika Re: mniaaaaaaaaaaam ale pycha!!! 02.10.08, 11:08 WITAM.NAPRAWDE MUSI BYC BARDZO SMAKOWIETE.... Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga Re: mniaaaaaaaaaaam ale pycha!!! 23.09.08, 12:18 daj, daj. Ja robię tylko w płatkach i ziołach. Może Twój będzie smaczniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 Re: mniaaaaaaaaaaam ale pycha!!! 23.09.08, 12:18 Kotlecik mięciutki, ogromny!!!!!!!!1 i grubaśny!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: mniaaaaaaaaaaam ale pycha!!! 23.09.08, 13:11 Jakoś słabo mi się to danie kojarzy z romantyczną kolacją przy świecach. Bardziej z moją stołówką w firmie Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 spacey1 23.09.08, 13:31 Zrobiłam to co mój mąż lubi najbardziej.Taki z niego dradycjonalista! A swoja drogą to,że sie tak zapytam ,gdzie daja w stołowce pierś z kurczaka w ziolach, platkach i cieście naleśnikowym??? Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: spacey1 23.09.08, 14:09 a w moje firmie, biuro się mieści w W-wie na kabatach. Jesteśmy tu anonimy to nie podam nazwy firmy. Dobre rzeczy tu podają. Może niekoniecznie naraz panierka i ciasto naleśnikowe, miałam na myśli raczej typ dania. Odpowiedz Link Zgłoś
de.nicol Re: mniaaaaaaaaaaam ale pycha!!! 23.09.08, 14:03 dopisz proszę dokładnie : czy mam tego kuraka obtoczyć w tej masie naleśnikowej czy zalać go na patelni? (sorry coś słabo dziś kumam...) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 Re: mniaaaaaaaaaaam ale pycha!!! 23.09.08, 14:19 de.nicol napisała: > dopisz proszę dokładnie : czy mam tego kuraka obtoczyć w tej masie > naleśnikowej czy zalać go na patelni? (sorry coś słabo dziś kumam...) Kurczaka obtoczyć w masie nalesnikowej później w płatkach wymieszanych z bułka tartą. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: mniaaaaaaaaaaam ale pycha!!! 23.09.08, 14:04 a ja właśnie duszę kurczaczka z kurkami.. Odpowiedz Link Zgłoś
uno.due a jak się robi surówkę? 23.09.08, 17:30 gabrysiu a czy warzywa na surówkę trze sie na tarce czy jakoś inaczej przyrządza? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 Re: a jak się robi surówkę? 23.09.08, 20:53 Gdybym nie miała robota kuchennego to bym:kapuste poszatkowała drobno, a reszte składniki starła na tarce o grubych oczkach. Ale ja mam robota i wszytsko wrzucam do pojemnika z nożem zwykłym i miksuje ,srednio drobno.Nie jest to asolutnie papka. A zapomniałam do surówki jeszcze cebulka mała albo por. Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna_marta Re: a do czego ta zasmażka :-) 02.10.08, 14:32 Zrobiłam...ZA-JE-BI-STE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 Marta!!! 02.10.08, 14:55 magiczna_marta napisała: > Zrobiłam...ZA-JE-BI-STE!!! Ciesze się bardzo.Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: mniaaaaaaaaaaam ale pycha!!! 02.10.08, 20:25 też robię, dzięki za przepis Jadłam raz takie pyszności, na poprawinach weselnych, no miód w gębie ale sama nigdy nie robiłam , spróbuję ale mistrzem kuchni to ja nie jestem, ciekawe co z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś