blic 07.01.10, 19:53 Rodzice często tłumaczą, że nie mają na to czasu. To trzeba zmienić rodziców. Może otrzeźwieją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dar61 "Deser" po wczorajszym filmie?! 07.01.10, 20:58 Nie tego oczekiwałem po wczorajszym oglądnięciu w TVP Kultura filmu " Nasza Klasa". Nie takiej wiadomości. Ale rozumiem, że film ów nie zostanie pokazany w polskiej publicznej telewizji w paśmie najlepszej oglądalności [reklamoogłupiaczy], nie będzie ... Reakcja skrzywdzonych kolegów na przemoc swych rówieśników tam pokazana jest jeszcze za krwawa, by oglądać mogły to te dziewczyny, choć może się mylę. Przecież właśnie w Finlandii, niedalekiej od Estonii, gdzie ten film powstał, taka krwawa wendetta była niedawną rzeczywistością. Film wbija w fotel nie tą kończącą film jatką, ale właśnie ewolucją skrzywdzonych w mścicieli. I bezradnością, bezczynnością, wygodnctwem **/ dorosłych, w tym nauczycieli!!! Podaję <TU*> odsyłacz do scen końca filmu, ale ostrzegam i sprawczynie- dziewczyny, i rodziny dziewczyn - nie oglądajcie tego, WRÓĆCIE z drogi swej, przeproście!!! Życia szkoda! */ Nie oglądać, radzę. RADZĘ. **/ Wchodzący do szkoły w filmie chłopcy z nieschowaną, trzymana na widoku bronią lojalnie poprosili sekretarkę szkoły o WEZWANIE POLICJI. A szli długo. Za długo, o pedagodzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 "Deser" wersja 2. 07.01.10, 21:16 Nie wiem, czy znaleziona przeze mnie wersja trailera jest właściwa. Podam więc <tu> jego inną wersję, mówiącą o drodze do wyżej podanej przeze mnie finałowej sceny filmu. I niech ten film pozostanie tylko fantazją. Jeśli zaś oglądną film tej zkoły pedagodzy-nauczyciele, w której nie odbędzie się - o zgrozo - oficjalna rada pedagogiczna na kanwie opisanych w artykule wydarzeń - to ... Aż strach pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: "Deser" po wczorajszym filmie?! 07.01.10, 21:30 > Film wbija w fotel [...] ewolucją > skrzywdzonych w mścicieli. To ja ci polecam film Eksperyment Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: "Deser" po wczorajszym filmie?! IP: *.gorzow.mm.pl 07.01.10, 21:44 To są skutki nadprodukcji i mamy takie młode chwasty z którymi strach się mijać na chodniku w biały dzień !!. Wczorajszy film to katastrofa . Odpowiedz Link Zgłoś
dbs2004 to corki "transformacji" 07.01.10, 21:52 owoc wyzwolenia Polski spod wladzy komuny, dzieci "rozwoju" i Balcerowicza, a bedzie jeszcze ciekawiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tfguh jak dorosną dzieci nażelowanego peło... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 21:59 ...to bedzie dopiero jazda pustogłowia. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Cały istota tego zdarzenia mieści się w 07.01.10, 21:55 słowach "a jak jeszcze raz NABROJĄ" (sic !) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Re: Cały istota tego zdarzenia mieści się w IP: *.76.classcom.pl 07.01.10, 23:15 Dyrektorka podkreśla, że jeśli jeszcze raz nabroją, będzie wnioskowała o kuratora społecznego. hehe Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry za pobicie releguje sie ze szkoly 07.01.10, 22:00 polaki sa za glupie zeby sensownie rzadzic krajem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetradrachma Re: za pobicie releguje sie ze szkoly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 22:26 Chyba masz rację ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: za pobicie releguje sie ze szkoly IP: 212.160.240.* 08.01.10, 08:10 O Polakach jakoś specjalnie też tego powiedzieć nie móżna. Ale zawsze można się łudzić, wmawiając to sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh To jest właśnie pokolenie JP2. 07.01.10, 22:02 A wy, parafianie, zamiast tracić czas na czytanie głupot, szykujcie kasę dla księdza po kolędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swds Re: To jest właśnie pokolenie JP2. IP: *.centertel.pl 07.01.10, 22:35 Pokolenie JP2 to ma dzisiaj 20-25 lat wiec nie pie...wac glupot i pilnuj swojej corki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: To jest właśnie pokolenie JP2. IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.10, 22:47 Oj głupiś, po pierwsze pokolenie JP2 to ludzie starsi. Od 20 raczej w górę. Po drugie to, że istnieje określanie pokolenie JP2 nie znaczy, że wszyscy do niego należą. Z pewnością jest istotna grupa ludzi, na których realny wpływ miały słowa JP2, jednak jest też duża grupa, która słów JP2 nie słuchała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santa Re: To jest właśnie pokolenie JP2. IP: *.gorzow.mm.pl 07.01.10, 23:44 Sorry Ja!Ten post poniżej nie odnosi się do Twojej odpowiedzi, lecz do niejakiego (i nijakiego)trombozuha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santa Re: To jest właśnie pokolenie JP2. IP: *.gorzow.mm.pl 07.01.10, 23:40 I o co chłopcze (bo sądząc po infantylności i polocie nie jest to osoba dojrzała!)chodziło tobie w twojej wypowiedzi nie na temat?Cóż ponoć inteligencja bywa wrodzona, ale jej brak ...też! Odpowiedz Link Zgłoś
nanabun Cztery 15-latki pobiły dziewczynę. W samym cent... 07.01.10, 22:14 Policjant się dziwi, że nikt nie zareagował. Niestety u nas świadkowie są traktowani gorzej od przestępców. A jak jeszcze ktoś w ramach "reagowania" którejś z tych gó...ar by przyłożył, to miałby bardziej przerąbane niż owe biedne "dziewczynki". Niby jaka miała być reakcja "apeluję do was, abyście się nie biły"? Jakiś matoł wymyślił obowiązek szkolny do końca gimnazjum (i same gimnazja) wiec gó...arstwo czuje się całkowicie bezkarne. Odpowiedz Link Zgłoś
mkkrawiec Cztery 15-latki pobiły dziewczynę. W samym cent... 07.01.10, 22:20 Kolejne pokolenie blachar rośnie... Odpowiedz Link Zgłoś
jasio89 Re: Cztery 15-latki pobiły dziewczynę. W samym ce 07.01.10, 23:19 Jakie matki takie córki... niedaleko pada jabłko od jabłoni. Ale trzeba przyznać, że młodsze roczniki są coraz głupsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Odrzuciliście Giertychowską tresurę to macie. IP: *.multi-play.net.pl 07.01.10, 22:24 Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry za "zle spojrzenie" wydlubuje sie oczy 07.01.10, 22:33 opieprzyl bym nauczycieli za nieuczenie malolatow logicznego myslenia Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: za "zle spojrzenie" wydlubuje sie oczy 07.01.10, 22:57 jak to tam napisano? lepszej wspolpracy rodzicow i pedagogow trzeba!! a o zadnym ksiedzu czy biskupie nikt nie napisal???:((( przeciez bez ksiedza i biskupa tematu sie nie naprawi i nie rozgryzie!!!:))) co za niedopatrzenie , o biskupie zapomniec w TAKIEJ sytuacji??:(( a i pewnie te cztery katolickie mlode baranice na lekcje religii systematycznie chodzily:)))) chyba ze sie myle i te cztery przestepczynie mlode z rodzin ateistycznych sie wywodza:))))) KTO TO WIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Typowe zachowanie wyniesione z domu ateistów IP: *.multi-play.net.pl 07.01.10, 23:19 brak poszanowania dla wartosci, plucie na pis i katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
ghostdog76 Re: Typowe zachowanie wyniesione z domu ateistów 08.01.10, 04:49 typowa odpowiedż dla cierpiącego na kompleks małego penisa . Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Typowe zachowanie wyniesione z domu ateistów 08.01.10, 16:08 > brak poszanowania dla wartosci, plucie na pis i katolików. A co, katole maja wylacznosc na "milosc do blizniego"? I oczywiscie, Swieta Inkwizycja i Krucjaty to tez byly przejawy ateizmu? Komentarz rownie durny, jak ten o pokoleniu JP2. ps. jesli jedynym przejawem wartosci jest dla ciebie szacunek dla partii kurdupla (coz za wielkie wartosci - ech, politykow raczej sie nisko ocenia, a nie wysoko) i zaklamany kosciolek daleki od boskich idealow... Kiedys mowiono: Bog, honor, ojczyzna, teraz... PiS, Kosciol, i wlasna kasa? Tez mi "wartosci" Odpowiedz Link Zgłoś
lotson1 Cztery 15-latki pobiły dziewczynę. W samym cent... 07.01.10, 23:30 bardzo dobre rozwiązanie trzeba poczekac az zakatrupia którąś z kolezanek no bo to juz powazna sprawa a narazie to pogłaskac po głupich ryjach i szukac wytłumaczenia dlaczego ???????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Cztery 15-latki pobiły dziewczynę. W samym ce 07.01.10, 23:49 "Dlatego telefon wykonała matka dziewczynki, a nie wicedyrektorka - opowiada dyrektor gimnazjum nr 7 Maria Zawadzka." Matka pobitej wykonywala ten telefon w szkole? Mamy rozumiec, ze go przyniosla w czesciach i tam zmontowala Dyrektorzy szkol nieumiejacy poslugiwac sie poprawna polszczyzna, bo po polsku to ta pani zatelefonowalaby, rodzice dajacy najgorsze wzorce... Nie bardzo rozumiem co was tak dziwi. Nowy polski cham kroluje i rzadzi, a skutki sa takie jakie sa. Odpowiedz Link Zgłoś
balajanek Cztery 15-latki pobiły dziewczynę. W samym cent... 07.01.10, 23:49 Dyrektorka podkreśla, że jeśli jeszcze raz nabroją, będzie wnioskowała o kuratora społecznego...Tak już broiły raz pobiły muszą jeszcze raz pobić to się zgłosi do kuratora których takich podopiecznych ma setkę i nic nie może zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Cztery 15-latki pobiły dziewczynę. W samym ce IP: *.access.telenet.be 08.01.10, 00:12 A mnie takie zachowanie mlodych nie dziwi,bo na codzien slysze o podobnych tu u siebie.Obecnie w BXL nawet dorosly boi sie rozmawiac przez komorke na ulicy.Wyszkolone bandy malolatow podchodza i po komorce.Dzieciaki i mlodziez boja sie wychodzic ze szkol po lekcjach.Policja "walczy",ale ciagle slysze o podobnych przypadkach...Na szczescie nie ma jeszcze takich sytuacji w Gorzowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilk Re: Cztery 15-latki pobiły dziewczynę. W samym ce IP: *.bredband.comhem.se 08.01.10, 00:24 Niestety to zachowanie przyszlo z zachodu, mieszkam tu od lat i to normalne, ze mlodziez zabija za komorke swoich kolegow a dorosli boja sie chodzic po ulicy po godzinie 17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Zawsze winni inni... IP: 139.142.19.* 08.01.10, 01:27 Hey wilk, Co ty pieprzysz? Najpierw stonka z zachodu a terac idiotyzmy ...tez z zachodu? Opamietaj sie... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Cztery 15-latki pobiły dziewczynę. W samym ce IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.10, 15:16 wilk napisał: > Niestety to zachowanie przyszlo z zachodu, > mieszkam tu od lat i to normalne, > zemlodziez zabija za komorke swoich kolegow > a dorosli boja sie chodzic po ulicy po godzinie 17 masz rację. można to też zaobserwować na gorzowskim forum. ludzie z gorzowa piszą w większości kulturalnie. natomiast z belgii, czy kanady, przeważnie tylko wyzwiska i pomówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ghostdog76 Cztery 15-latki pobiły dziewczynę. W samym cent... 08.01.10, 04:40 ...sterylizacja ,kastracja , utylizacja chołoty -to lekarstwo . Odpowiedz Link Zgłoś
komentatorka.nd Cztery 15-latki pobiły dziewczynę. W samym cent... 08.01.10, 08:18 Żeby nie było, zacznę od tego, że mam 22 lata, nie 50 i nie 12. Wiem jacy są moi rówieśnicy, wiem jakie jest młodsze, wiem jaka jest młodzież 13-18, wiem jakie są dzieci. Mam z nimi do czynienia na co dzień. Niestety ciągle utrzymuję się w przekonaniu, że TYLKO WOJNA może pokazać tym głupim, pewnym siebie i niedorosłym ludziom, jakie wartości w życiu są najważniejsze, czym się kierować, o co walczyć, czym się szczycić... Niech zobaczą krew, niech stracą kogoś, kogo kochają, niech muszą bronić się, nie napastować. 70% polskiej młodzieży jest nieludzka i agresywna ( nie wszyscy oczywiście na tym samym stopniu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Cztery 15-latki pobiły dziewczynę. W samym ce IP: *.access.telenet.be 08.01.10, 16:11 komentatorka nie zgodze sie z toba...czy to w PL czy w Belgii,Francji,Niemczech moim zdaniem to bieda prowokuje takie zachowanie mlodych i dzieciakow.NIE WIERZE,ze 70% mlodziezy polskiej to nieludzka i agresywna...Wszystko najpierw zalezy od otoczenia,a w takie sie wkracza jak nie ma opieki rodziny.Co prawda nie w PL moja corka jest nastolatka i ona i jej przyjaciele,znajomi to wspaniali mlodzi ludzie,ktorzy maja wiele fantastycznych pomyslow na swoj wolny czas i je realizuja.Zaczelo sie od mojej podpowiedzi,najpierw byla opieka nad mlodszymi,najczesciej z obcym pochodzeniem w sobotnie przedpoludnia.Potem gmina docenila ich dzialalnosc,krolowa przyznala nagrode,a mlodzi zalozyli organizacje CAT,www.1731cat.be/ gdzie dla siebie organizuja roznego rodzaju zajecia kulturalno-oswiatowe,pomagaja innym.Czy to nie wspaniale w dzisiejszym konsumpcyjnym swiecie.Jestem pewna,ze i w Gorzowie sa tacy mlodzi ludzie,ale jak zwykle widac zle strony,a nie te pozytywne....U mnie na wsi,blisko ringu "grasowaly" grupy napadajace na samochody.Zlapano maloletnich,ktorzy byli bezdomnymi,uciekli spod francuskiej granicy,gdzie probowali przedostac sie do Anglii.Szkoda mi tych ludzi i mam nadzieje,ze znajdzie sie dla nich alternatywa... Bernard,w Kanadzie dobrobyt,nie ma biedy i kontrastowych sytuacji (zycie bezdomnych Cyganow,Murzynow,Arabow,a nawet Polakow),a u ciebie na wsi to pewnie nie tylko dobrobyt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: Cztery 15-latki pobiły dziewczynę. W samym ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 16:23 ...napisała : zy to w PL czy w Belgii,Francji,Niemczech moim zdaniem to bieda prowokuje takie zachowanie mlodych i dzieciakow ------------------------------------------------------- Bieda..nędza intelektualna...zastanów się o czym piszesz! "Bernard,w Kanadzie dobrobyt,nie ma biedy i kontrastowych sytuacji > (zycie bezdomnych Cyganow,Murzynow,Arabow,a nawet Polakow) ......... jednak rasistka! No i dlaczego piszesz o Polsce PL a reszte krajów wielka literka i pełna nazwą? Tęsknota za ludową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona do emsiziomal IP: *.access.telenet.be 08.01.10, 19:07 Emsiziomal a jak powiem,ze jestes dupkiem czepiajacym sie to kim bede?Najlepiej nie czytaj moich postow,bo jestes nudny....PL to jak nie wiedzialbys dalej oficjalny skrot w miedzynarodowych klasyfikacjach (uzywam na codzien)ale skad ty to mozesz wiedziec??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: do emsiziomal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 19:19 napisało: Emsiziomal a jak powiem,ze jestes dupkiem czepiajacym sie to kim > bede? ------------------------------------------------------- Niekulturalną będziesz i dołączy ta cecha do twojej bezmyślności. ---------------------------------------------------------------- PL to jak > nie wiedzialbys dalej oficjalny skrot w miedzynarodowych > klasyfikacjach (uzywam na codzien)ale skad ty to mozesz wiedziec??? ----------------------------------------- Czemu skracasz tylko Polskę? Sentyment do literki L od LWP pozostał? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Cztery 15-latki pobiły dziewczynę. W samym cent... 08.01.10, 08:34 gadyby kary dla nieletnich byly wieksze malolaci bali by sie kogokowlwiek napaśc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m42 Re: Cztery 15-latki pobiły dziewczynę. W samym ce IP: *.echostar.pl 08.01.10, 16:47 To,że nikt nie pomógł to jest wina chorego państwa i chorego prawa,gdzie bandyta w majestacie prawa korzysta z wszelkiej możliwej ochrony a ofiara MUSI udowodnić, że nią jest. Chroniony jest ten, kto przekracza prawo a interweniujący jest ZAWSZE podejrzany o przekroczenie granic obrony własnej lub czyjejś. O skuteczności i morale państwowych służb jak np. policja,żandarmeria czy choćby straż miejska nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graf Super reklama dla tego gimnazjum IP: *.gorzow.mm.pl 08.01.10, 19:30 Super reklama dla tego gimnazjum. Powinni tam kręcić kolejną edycję "Szkoły Przetrwania". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qweqwe Re: Cztery 15-latki pobiły dziewczynę. W samym ce IP: 77.255.14.* 08.01.10, 22:02 ja bym na pewno zareagował ale nie było mnie tam wtedy. a ludzie to są cioty jak widzą to sie boją i uciekają. tamtych 4 z ośrodka opiekuńczego co uciekło to napadli na 4-rech i 3-ech uciekło a jednego okopali. bo 3 tchórzy musiało spier**lić a jakby zostali to siły byłyby wyrównane i ci pierwsi tez by trochę oberwali po uszach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no no Re: Cztery 15-latki pobiły dziewczynę. W samym ce IP: 88.199.113.* 09.01.10, 12:25 Nie! Po prostu trzeba powrócić do starych sprawdzonych metod wychowywania! Jakich? Spytajcie pięćdziesięciolatków. Te wasze samorządy szkolne, psycholodzy, kuratorzy to jedna wielka ściema! Jeśli rodzic nie umie wychować porządnego człowieka, to powinien odpowiadać za wyczyny swoich za przeproszeniem bachorów. Trochę więcej dyscypliny w szkołach, egzekwowania przyzwoitego zachowania się. A tak hodujecie młodych bandytów. Demokracja jest dla kulturalnych ludzi, a nie dla takich, którzy biją innych, bo uważają, że na tym polega wolność. Do buszu z takimi "dziewczynkami i chłopcami", a także ich rodzicami. Bandyci na Marsa!! Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Skad takie postawy???? 09.01.10, 18:49 Mozna zwalac na zla szkole, telewizje, brutalne gry komputerowe... a moze rozejrzec sie po najblizszym otoczeniu? Dzis zrobilem zakupy w tesco, zaplacilem, wychodze, i... pan za mna mnie WYPYCHA z kolejki (czyt. popycha wozek, przed ktorym ja stoje) bo (jego zdaniem) "za wolno" wychodzilem. I jeszcze pretensje do mnie... No i dziewczynki pewnie tez chcialy "wydobrzyc" dziewczynie to zle spojrzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komu Re: Skad takie postawy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 19:19 Mimo wszystko problem polego jednak na tym,że: 1. Dzieci bić nie wolno 2.Dzieci nam mogą wlać jak tylko potrafią. Moje uwagi dotyczą: 1.słabszych 2.nauczycieli angielskiego 3.nauczycieli ogólnie 4.sąsiadów 5.przechodnia w dzień i przechodnia w innej porze. 6.całej reszty Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Skad takie postawy???? 09.01.10, 21:15 > 1. Dzieci bić nie wolno > 2.Dzieci nam mogą wlać jak tylko potrafią. Ja bym jednak powiedzial, ze czym skorupka za mlodu nasiaknie, tym na starosc traci. Jesli wszedzie wokol, nawet w sklepie, widza, ze popychajacy maja lepiej, a ci, co zachowuja sie kulturalnie, staraja sie nie przeszkadzac innym - to frajerzy, to jak tu samemu nie stac sie popychajacym? Zeby wychowac dzieci, trzeba wytepic pewne postawy U DOROSLYCH... Jesli te dzieci maja byc "dobre", maja szanowac innych, to najpierw musimy sami dac im przyklad. Sami musimy szanowac innego czlowieka (nie, nie starszych czy kobiet, CZLOWIEKA/LUDZI, bez wzgledu na wiek, kolor skory, religie, itp. - powiem wiecej, trzeba im wytlumaczyc, ze taki Chinczyk TO TEZ CZLOWIEK, tylko w innym kolorze ;). To sie tyczy sytuacji w markecie, to sie tyczy sytuacji na chodniku, w ruchu drogowym, w kosciele, w pracy, to sie tyczy ZYCIA. To moze mala dykteryjka... kiedys siedzialem w autobusie, siedzenie ustawione bocznie do schodow, wiec nie widzialem jeszcze wchodzacej staruszki. Jakas kobieta (40 lat?) widzac staruszke wczesniej... zwraca mi uwage, "Dziecko, wypadaloby ustapic miejsca staruszce". Odpowiedzialem jej, ze owszem, wiec niech ustapi, a dziecko to se jeszcze moze zrobic, chyba ze juz za stara jest ;) Naburmuszona, miejsca ustapila, z komentarzem "Kto tak ta mlodziez wychowal"? Odpowiedzialem, ze dorosli, ktorzy swieca dobrym przykladem jak ona ;) PS. miejsca ustapilem staruszkowi, ktory tez akurat wsiadal, wiec mi nie wmawiac, ze nie ustepuje miejsca starszym!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady na ladzie Re: Skad takie postawy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 21:36 Co do twojej zetkaf dykteryjki: Zachowałeś się źle. Wiecej nie piszę ale są w księgarniach "Poradniki dobrego zachowania". Chyba powinieneś kupić i przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Skad takie postawy???? 09.01.10, 22:44 > Co do twojej zetkaf dykteryjki: > Zachowałeś się źle. Ze nie ustapilem komus, kogo jeszcze nie widzialem, bo jak, przeciez oczu nie mam? Nie boj sie, tej staruszce ustapilbym, jakby tylko przebyla schody do autobusu, bo wtedy wlasnie bym ja zauwazyl, a mam zwyczaj ustepowac miejsca starszej osobie? Ze potraktowalem "osobe znajaca dobre obyczaje... wymagane od innych" troche malo kulturalnie? No coz, niestety, to moja wada, jak ktos mnie traktuje po chamsku, to nie potrafie byc kulturalny. Wszak kultura, to pewien zestaw standardow zachowan... ktorych oczekuje sie od obu stron? Wiec skoro ktos mnie po lbie zdzieli, niech nie mysli, ze nadstawie drugi policzek... I dodam, ze metoda skutkuje - przynajmniej baba ustapila miejsca staruszce ;) A przy okazji, pokazalem kobiecie, skad sie bierze zle wychowanie mlodziezy - glownie od tych, co najbardziej sie temu dziwuja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: Skad takie postawy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 21:44 zetka: powiem wiecej, trzeba im wytlumaczyc, ze taki Chinczyk TO TEZ CZLOWIEK, tylko w innym kolorze ------------------------------------------------------------------ No to niemożliwe. dopiero dziś to zauważyłem. Odkrywcze! A czy "czarny" co go Dżona ma w rodzinie też? Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Skad takie postawy???? 09.01.10, 22:51 > No to niemożliwe. dopiero dziś to zauważyłem. Odkrywcze! > A czy "czarny" co go Dżona ma w rodzinie też? Emsi, nie ironizuj sobie, bo niestety, wsrod duzej grupy spoleczenstwa te oczywistosci nie sa takie oczywiste... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rts Re: Cztery 15-latki pobiły dziewczynę. W samym ce IP: 77.255.28.* 09.01.10, 19:26 powinien je ktoś porządnie wy**ać to by sie uspokoiły Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Cztery 15-latki pobiły dziewczynę. W samym ce 09.01.10, 21:16 > powinien je ktoś porządnie wy**ać to by sie uspokoiły No i widzicie, od kogo sie nauczyly? Od takich "doroslych, porzadnych obywateli" - sam im pokazujesz, jak sie powinno traktowac niewychowanych. Np. takich, co sie krzywo na ciebie spojrza ;) Odpowiedz Link Zgłoś