Dodaj do ulubionych

Poniemiecki krater

IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 09.03.04, 08:56
A moze by tk atrakcje turystyczna z tego uczynic....?
Hmmm, zasypac latwo...
Milosnicy historii Gorowa moze maja cos do powiedzenia?
Obserwuj wątek
    • aborys Re: Poniemiecki krater 09.03.04, 10:12
      Poniemiecka tandeta.
      Tyko wojna się skończyła i już ruina.
    • bar10der Re: Poniemiecki krater 09.03.04, 10:47
      Pomysl z atrakcja turystyczna jest co najmniej atrakcyjny. Opowiastki
      starszyzny i nie tylko swiadcza o tym, ze mamy miasto pod miastem. Ponoc pod
      gorzowskimi dziurawymi ulicami biegnie rozliczna siec kanalow, tuneli, przejsc,
      piwnic, schronow, schowkow i tym podobnych cudow undergroundowej archiektury.
      Ciekaw jestem ile w tym prawdy i w razie ewentualnosci - jaki stan jest tego
      wszystkiego. A z drugiej strony az mnie korci zeby zajrzec pod asfalt i
      poszukac pohitlerowskich skarbow, ktore calkiem mozliwe ze gdzies pod Gorzowem
      sa ukryte. Mysle ze niedaleka odleglosc od MRU moze swiadczyc o tym, ze jednak
      cos pod nami sie kryje. Wystarczy takze wybrac sie na poligon ul.
      Szczecinskiej, gdzie licznosc bunkrow, bunkierkow i pipidowkowatych budowli
      swiadczy o jakiejs tam tajemnicy. No i powiem jeszcze tyle. Jakby sie okazalo,
      ze pod miastem jest drugie undergroundowe miasto to byloby bardzo fajnie i
      nalezaloby to jakos wykorzystac.
      • Gość: golab Re: Poniemiecki krater IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 11.03.04, 05:47
        Hey bart...
        Wlasnie, wlasnie...
        Czasami okazje wlaza pod nogi a my...depczemy...
        Nigdy nie wiadomo...
        Lochy pod Gorzowem...atrakcja turystyczna?
        Warto by popatrzec anim zostana zasypane...
        Podzielam entuzjazm i zdrowy rozsadek
        :)
        • Gość: Robert1 Re: Poniemiecki krater IP: *.12.14.vie.surfer.at 14.03.04, 17:36
          Drodzy eksplorerzy
          Gorzowek jest zbudowany na piasku co latwo zauwazyc chocby po dziurach w
          jezdniach w tym materiale kiepsko buduje sie lochy bo... moga sie rozleciec
          vide tytulowa dziura
          Gruss
          • Gość: Bernard Re: Poniemiecki krater IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 14.03.04, 18:06
            Hey Robert,
            Te "lochy" przetrwaly bez konserwacji pare lat co nie??
            Mozna Niemcom zarzucac mase rzeczy (nie pozwol mi wyliczac!!!) jednak jakosci
            budownictwa - nie.
            Te "lochy" przetrwaja nastepne 100 lat bez drgniecia jesli beda odpowiednio
            konserwowane.
            Pozdrawiam
            • Gość: Robert1 Re: Poniemiecki krater IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.04, 08:14
              Nie chodzilo mi o nic innego jak o wyrugowanie legend o podziemiach ciagnacych
              sie kilometrami pod miastem. To po prostu nierealne przy piaskach i wysokiej
              wodzie gruntowej. Ile mielismy ostanio katastrof? Jedno zaniedbania, drugie
              liche podloze.
              Pozdro
              • Gość: Bernard Re: Poniemiecki krater IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 15.03.04, 08:49
                Hey Robert,
                Nie wiem przyjacielu czy jest to jedna "cela" czy kilometry podziemi...
                Teoretycznie jednak mozna zalozyc ( wstepna inspekcja zdaje sie to potwierdzac)
                ze stan techniczny podziemi jest wystarczajaco dobry by rozpatrzyc mozliwosc
                ich zagospodarowania.
                Nie zaszkodziloby miastu posiadanie dodatkowej atrakcji turystycznej.
                Krakowem w koncu Gorzow nie jest.
                Zasypac latwo...
                Serdecznie pozdrawiam
                • Gość: Robert1 Re: Poniemiecki krater IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.04, 09:53
                  "Przyjacielu"?
                  Skoro tak kolokwialnie to: Kolego! Nie do ciebie w sumie adresowalem moje posty
                  ale do bartqa i jego koncepcji o tajemnicach kryjacych sie "pod naszymi
                  nogami", ani nic o zasypywaniu ani o kondycji tego co sie odslonilo nie
                  napisalem, wiec nie prowadz niekonczacej sie tyrady ze mna.
                  Kropka
                  • Gość: Bernard Re: Poniemiecki krater IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 15.03.04, 10:08
                    Hey Robert,
                    Delikatny jak panienka...
                    Oczywiscie dyskutuje z ideami a nie ludzmi...
                    Nie obchodzi mnie kim jestes...
                    Nie obchodzi mnie kim na forum ktokolwiek jest...
                    Dyskutuje idee
                    Potrafisz zrozumiec??/
                    Jesli nie...daj sie zasypac
                    he he he
                    PS. "Przyjacielu" traktowac prosze w sposob bardzo generalny.
                    Forma na forum raczej nieznana... Nie dziwie sie...
                    Milego dnia zycze (tez generalnie)
                  • blic Re: W HIszpani ,co było do przewidzenia ,porażka 15.03.04, 16:17
                    Gość portalu: open napisał(a):

> blic wyczuwam twoje zdenerwowanie

Doprawdy? :)))
                    Popracuj jeszcze trochę nad lewą półkulą. ;)
                  • blic Re: Poniemiecki krater 15.03.04, 16:21
                    Nie mam pojęcia jak powyższe znalazło się w tym miejscu. Gratulacje dla Gazety.

BTW, barteq to bartender?
                    • Gość: Robert1 Re: Poniemiecki krater IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.04, 17:31
                      No wlasnie skad sie wzial?
                      Pozdrow dla wszystkich na B z wyjatkiem tych na BER...
                      • Gość: Bernard Re: Poniemiecki krater IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 16.03.04, 06:53
                        Hey Robert...
                        Marry Christmas to you too...
                        :) :)
              • lepian4 Re: Poniemiecki krater 16.03.04, 21:20
                Gość portalu: Robert1 napisał(a):

> Nie chodzilo mi o nic innego jak o wyrugowanie legend o podziemiach
                ciagnacych sie kilometrami pod miastem. To po prostu nierealne przy piaskach i
                wysokiej wodzie gruntowej. Ile mielismy ostanio katastrof? Jedno zaniedbania,
                drugie liche podloze.
                > Pozdro

Masz racje. Sztuczne legendy o tajemniczych podziemiach sa zwyczajnie nie na
                miejscu. Milosnikom rzekomych skarbow polecam powrot do komentowanego artykulu,
                w ktorym mowa jest o zapomnianych piwnicach, rownie zapomnianego browaru.
                Smutne to miasto, ktore w takich przypadkach dopatruje sie atrakcji
                turystycznych. Przy tak wybujalej fantazji historycznej, bedziemy wkrotce w
                zapuszczonych gorzowskich piwnicach usilnie szukac rownie zapomniana Komnate
                Bursztynowa
                • Gość: Hexen Re: Poniemiecki krater IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 16.03.04, 22:55
                  > Masz racje. Sztuczne legendy o tajemniczych podziemiach sa zwyczajnie nie na
                  > miejscu.

Niepotrzebnie umniejszasz.
                  Niedoszły przedsiębiorca Raminiak ma nadal (!) do dyspozycji rozległy bunkier
                  we Wzgórzu. Taki bunkier to już coś.
    • Gość: set Re: Poniemiecki krater IP: 213.77.60.* 15.03.04, 18:28
      ...Bernard czy Ty jestes na etacie Gazety...jakims tajnym wspolpracownikiem
      Michnika...wyzej stojacym w pensji od Pani red.Pezdy?
      • Gość: Bernard Re: Poniemiecki krater IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 16.03.04, 06:52
        Hey set,
        Juz ze mnie robiono roznych "tajnych i platnych" i sie nie przejmowalem...
        Ale nie zniose by mnie ktos publicznie z Gazeta laczyl...
        Mam zniszczona reputacje i nie pozwole jej naprawiac przez takie insynuacje...
        Ja i Gazeta..... Jeszcze ktos pomysli ze jestem fajny facet... brrrr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka