Dodaj do ulubionych

Poświęcili Chrystusa

21.11.10, 20:59
Podziw ! i szacunek dla proboszcza który postanowił iść do celu w nieustającym trudzie dokonał tego co sobie zaplanował ! chwała !!!!

BÓG ZWYCIĘŻY !
Obserwuj wątek
    • danny_boy Re: Poświęcili Chrystusa 21.11.10, 21:26
      > Podziw ! i szacunek dla proboszcza który postanowił iść do celu w nieustającym trudzie dokonał > tego co sobie zaplanował ! chwała !!!!
      A ja bym go podziwiał, gdyby zamiast rozwijać sakroturystykę przekazał kasę na jakąkolwiek pomoc dla ludzi, np. na Haiti. Ale do tego trzeba mieć powołanie.
      • Gość: gorzówek Re: Poświęcili Chrystusa IP: *.gorzow.mm.pl 22.11.10, 16:14
        Mógł pzrekazać datek na powodzian. Bozia by zrozumiała.A tak powstał kolejny pomnik wielkości kościoła katolickiego w POlandzie.
    • zetkaf Re: Poświęcili Chrystusa 21.11.10, 22:04
      Chrzescijanie poswiecili Chrystusa w ofierze prawie 2 tysiace lat temu, i nie wiem, czym wy sie teraz podniecacie.
      Btw, prawo boskie (wersja mojzeszowa, a nie katolski bryk w katechizmie) mowi:
      4Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego, co jest na niebie w górze i co na ziemi nisko, ani z tych rzeczy, które są w wodach pod ziemią. 5Nie będziesz się im kłaniał ani służył. Ja jestem Pan, Bóg twój, mocny, zawistny, karzący nieprawość ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą; 6a czyniący miłosierdzie tysiącom tych, którzy mię miłują i strzegą przykazań moich.
      • e_werty Re: Poświęcili Chrystusa 21.11.10, 22:12
        Nie będziesz się im kłaniał ani służył

... a spośród tych co sie klaniali - kazał wyrznąć kilka tysięcy z narodu wybranego!

P.S.
        Mieszkania w Świebodinie będą wolne?
        • zetkaf Re: Poświęcili Chrystusa 21.11.10, 23:12
          > ... a spośród tych co sie klaniali - kazał wyrznąć kilka tysięcy z narodu wybra
          > nego!
          No przeciez wyraznie powiedzial, a ja podkreslilem:
          " Ja jestem Pan, Bóg twój, mocny, zawistny, karzący nieprawość ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia"
          • Gość: Bernard Re: Poświęcili Chrystusa - teraz czas zarabiac... IP: 199.19.221.* 21.11.10, 23:44
            Hey,
            Nie jestem zwolennikiem przekonania ze Jezus kocha bardziej tych ktorzy mu "pomniki" stawiaja a jeszcze bardziej tych ktorzy stawiaja ogromne...
            A wlasciwie takiego "balbochwalstwa" jestem przeciwnikiem

Wierze ze PiS i Kaczynski kocha tych ktorzy im pomniki stawiaja i nienawidza tych ktorzy sa temu przeciwni...
            Jesli chodzi o tego "super" Jezusa" to pomijajac zapewnienia proboszcza i innych z klubu "budowniczych" parafia powinna zroibic dokladnie to co Kosciol od lat robi, a z czym o.Rydzyk dokladnie przesadza: zaczac na Jezusie zarabiac.
            O.Rydzyk z matki Boskiej wierunku plakat reklamowy dla swojego biznesu zrobil i miliony zgarnia...wiec dlaczego mala miescina na Wielkim Synie Maryi nie powinna zarobic......
            Alez drogi proboszczu...- pieniedze naprawde nie smierdza zwlaszcza wtedy gdy sa zgarniane w imie Ojca i Syna i...calej reszty...
            Zaczac od budowy drog , hoteli i moteli i wytwori plastikowych "statuetek"....i obrazkow i pocztowek i butelek "wody swieconej", i woreczkow ziemi "spod stop" najwyzszego....
            Zorganizowac obowiazkowe coroczne pielgrzymki dzieci i emerytow... z nie tylko powiatu i wojewodztwa ale z calego Kraju i Swiata...(oplata za uczestnictwo "po dobrej woli" ale nie mniej niz 100 zlotych...)
            Otworzyc konta bankowe..., strony internetowe...
            Kopalnia zlota mowie wam....:):):):):)

PS. Teraz mi sie dostanie...
            he he he
            PS. Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent
          • Gość: Bernard Re: Poświęcili Chrystusa - teraz czas zarabiac... IP: 199.19.221.* 21.11.10, 23:44
            Hey,
            Nie jestem zwolennikiem przekonania ze Jezus kocha bardziej tych ktorzy mu "pomniki" stawiaja a jeszcze bardziej tych ktorzy stawiaja ogromne...
            A wlasciwie takiego "balbochwalstwa" jestem przeciwnikiem

Wierze ze PiS i Kaczynski kocha tych ktorzy im pomniki stawiaja i nienawidza tych ktorzy sa temu przeciwni...
            Jesli chodzi o tego "super" Jezusa" to pomijajac zapewnienia proboszcza i innych z klubu "budowniczych" parafia powinna zroibic dokladnie to co Kosciol od lat robi, a z czym o.Rydzyk dokladnie przesadza: zaczac na Jezusie zarabiac.
            O.Rydzyk z matki Boskiej wierunku plakat reklamowy dla swojego biznesu zrobil i miliony zgarnia...wiec dlaczego mala miescina na Wielkim Synie Maryi nie powinna zarobic......
            Alez drogi proboszczu...- pieniedze naprawde nie smierdza zwlaszcza wtedy gdy sa zgarniane w imie Ojca i Syna i...calej reszty...
            Zaczac od budowy drog , hoteli i moteli i wytwori plastikowych "statuetek"....i obrazkow i pocztowek i butelek "wody swieconej", i woreczkow ziemi "spod stop" najwyzszego....
            Zorganizowac obowiazkowe coroczne pielgrzymki dzieci i emerytow... z nie tylko powiatu i wojewodztwa ale z calego Kraju i Swiata...(oplata za uczestnictwo "po dobrej woli" ale nie mniej niz 100 zlotych...)
            Otworzyc konta bankowe..., strony internetowe...
            Kopalnia zlota mowie wam....:):):):):)

PS. Teraz mi sie dostanie...
            he he he
            PS. Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent
            • Gość: Bernard Marek p dwukrotnie moj post zamiescil??? IP: 199.19.221.* 22.11.10, 00:49
              Hey,
              Musi mu sie podwojnie podobac..
              :):):):):):)
    • thebird1 Re: Poświęcili Chrystusa 23.11.10, 10:53
      5 Nie będziesz się im kłaniał ani służył...kupie betonu
    • nadworny_psychoanalityk Re: Poświęcili Chrystusa 24.11.10, 19:07
      Jest to kliniczny przypadek katolicyzmu ludowego który z chrześcijaństwem ani katolicyzmem nie ma nic wspólnego ale każdy pomysł na zarabianie kasy w gminie jest dobry.I za to oklaski. Czy to będzie duża figurka białego ludka czy dinopark, nie ma znaczenia.
      ps.
      Mam nadzieje że wszystkie ptaki z okolicy będą miały WC na tym pomniku obłudy i przepychu .
      • Gość: Bernard Re: Poświęcili Chrystusa IP: 199.19.221.* 24.11.10, 19:36
        Hey nadworny_psychoanalityk,
        Masz racje..Nie ma to nic wspolnego z religia, niezaleznie jak staraliby siebie czy innych budowniczowie przekonywac...
        Zreszta do dzis mozemy podziwiac "wspaniale przyklady milosci" do swoich bogow w wielu krajach.. Przetrwaly tysiace lat...
        Czym wiekszy pomnik tym wiekszy "symbol sily" ktory mnaluczkim mial przypominac "kto jest szef"...
        "O, zobacz..ich bog musi byc wielki i silny..Zobacz jaki ogromny...Musze sie do nich zapisac..."
        Dzis moze niektorzy takie "popisy" sie podobaja...ale dla wiekszosci wspolczesnych Katolikow to po prostu do obrazu Wiary nie pasuje...
        Jesus narodzil sie w "stajence" a walneli MU miliardowej wartosci Watykan (wlasciwie nie wsposob ocenic wartosci)...
        Jezus byl "normalnnej" postury czlowiekiem..a buduje mu sie pomniki wysokie jak wysokie na dziesiatki metrow...
        Ja sie pytam: Po jaka cholere???
        Czy modlitwa w lalej szoplce przy nalym drewnianym krzyzyku jest mniej warta od tej w super palacach i przy posagach- gigantach...
        Za kogo te pacanu Jezusa biora? Za zadufanego w siebie prostaczka ktory nie moze doczekac sie nastepnego...i jeszcze wiekszego Pomnika???
        Ktory tak pokochal swoje ukrzyzowanie ze chce krzyzami zaslac swiat...
        Wykolejenie wiary....
        Niektorzy sepcjalisci "od betonow" nie daja pomnikowi wiecej niz 20 - 30 lat...zanim skonczy jako kupa gruzu..
        Tyle czasu maja spece od wielkich rozrywek na zrobienie pieniedzy..
        Do roboty..
        Jezus Chrystus Supergwiazda - to sie zawsze sprzedaje!
        :
        PS. A wierni?
        Wierni pojda do swych malych wsiowych Kosciolkow by z prawdziwym Jezusem "porozmawiac"
        I beda sie modlic: Odpusc Jezu pacanom, bo nie wiedza co czynia...
        I to by na tyle bylo...
    • Gość: Hihaho Re: Poświęcili Chrystusa IP: 188.33.218.* 25.11.10, 17:49
      Miłego modlenia do bryły betonu
      • e_werty Re: Poświęcili Chrystusa 25.11.10, 19:32
        modlenia do bryły betonu

... to lepiej sie modlić do kawalka złota lub kilku plam farby na płótnie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka