Dodaj do ulubionych

PO CO ROBIĆ FETĘ ŻYDOM W SŁUBICACH?!!!!

IP: *.arsenal.shaco.pl 22.04.02, 10:38
Tryumf Jeana Marie Le Pana we Francji do jednyna dobra informacja w ostatnim
czasie, po tym jak w mediach dominuje prożydowska propaganda, a w naszym
województwie - w Słubicach organizuje się dzisiaj niepotrzebną nikomu fetę na
cześć kolejnego żydka. Nie jestem antysemitą, ale jest pewna granica, której
przekraczać nie możemy. Okazuje się, że na remont żydowskich cmentarzy
pieniądze znajdą się zawsze, a gdy zainicjowano remont zabytkowego cmentarza
przy ul. Warszawskiej w Gorzowie to pieniądze trzeba było
niemal "żebrać".Potrzeba nam ludzi pokroju Le Pana. Wtedy nie będzie problemu.
La Pen to nic innego jak przeciwwaga dla Szarona.

Robert Bagiński
Obserwuj wątek
    • borys-krakow A co mają jeść? 22.04.02, 11:59
      Żydzi mają bardzo rygorystyczne podejście do jedzenia i doprawdy trudno im
      podać takiego, co byłoby bez wątpienia koszerne. A bagieta z owczym serem typu
      feta byłaby niezła.
      • marek_p Re: A co mają jeść? 22.04.02, 15:59
        borys-krakow napisał(a):

> Żydzi mają bardzo rygorystyczne podejście do jedzenia i doprawdy trudno im
        > podać takiego, co byłoby bez wątpienia koszerne.

Boria, a ryba ?
        Czy ryba jest koszerna ?
        Chyba nie martwisz się, że się osią Mojżeszowy jeden i drugi zadławi ?
    • marek_p Re: PO CO ROBIĆ FETĘ ŻYDOM W SŁUBICACH?!!!! 22.04.02, 15:43
      Gość portalu: BAGIETKA napisał(a):

> ...Potrzeba nam ludzi pokroju Le Pana. Wtedy nie będzie problemu.
      > La Pen to nic innego jak przeciwwaga dla Szarona.
      > Robert Bagiński

Robert, Ty nie zaczepiaj moich koleżanek ! Nie to, żeby się obraziły
      • marek_p Falstart, tpsa łączy nas za szybko ! 22.04.02, 15:56
        Było, że "łączy nas coraz więcej",
        potem "łączy nas coraz prędzej",
        a teraz to już "łączy nas zanim pomyślimy" :)
      • Gość: MIRO GW Re: PO CO ROBIĆ FETĘ ŻYDOM W SŁUBICACH?!!!! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 21:45
        Zgadzam się z Tobą. Jak na skrajną prawicę Bagiński i tak jest dosyć
        liberalny, a już na pewno nie jest politykiem typu moralizatorskiego -
        dziewczyny za nim sikają. Sam widziałem.
        Mirek - I LO - Gorzów
    • marek_p Re: PO CO ROBIĆ FETĘ ŻYDOM W SŁUBICACH?!!!! 22.04.02, 15:53

> ...Potrzeba nam ludzi pokroju Le Pana. Wtedy nie będzie problemu.
      > La Pen to nic innego jak przeciwwaga dla Szarona.
      > Robert Bagiński

Robert, Ty nie zaczepiaj moich koleżanek :) (w "Łubudubu", w "Łubudubu").
      Wiesz Uli to nie wypada zaczepiać, ale Justysie na Gadu-gadu będziesz chciał
      to znajdziesz.

Pozdro.

Ps.
      My tu najczęściej bez krawatów występujemy. Chyba się będziesz musiał
      dostosować :)
      Jak nie, to Borys Cię w kultowej Botwince skonsumuje :))))

Częściej Panie Robercie zapraszamy ! Pozdro, raz jeszcze !
    • Gość: Blic cyganów z Gorzowa też wyrzucamy? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 23.04.02, 15:30

> Tryumf Jeana Marie Le Pana we Francji do jednyna dobra informacja w ostatnim
      > czasie

Brudasy nareszcie zaczęły się bać... ;>>

Bx
      • bes-t Re: cyganów z Gorzowa też wyrzucamy? 23.04.02, 18:36
        Gość portalu: Blic napisał(a):

>
        > Brudasy nareszcie zaczęły się bać... ;>>

Nie ma z czego się śmiać. Jak Unia Europejska nie zmieni swojej polityki
        imigracyjnej to takie faszystowskie ścierwa jak lepen, pim czy hajder nadal bedą
        zbijać kapitał polityczny. Ludzie w Europie zaczynają mieć dość absurdalnie
        rozumianej gościnności, która odbywa się ich kosztem i daja temu wyraz w ten
        specyficzny sposób - głosujac na różne kanalie.

• Gość: Blic Re: cyganów z Gorzowa też wyrzucamy? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 23.04.02, 19:23
          bes-t napisał(a):

> > Brudasy nareszcie zaczęły się bać... ;>>
          >
          > Nie ma z czego się śmiać. Jak Unia Europejska nie zmieni swojej polityki
          > imigracyjnej to takie faszystowskie ścierwa jak lepen, pim czy hajder nadal
          > bedą zbijać kapitał polityczny.

Co proponujesz zatem?

> Ludzie w Europie zaczynają mieć dość absurdalnie
          > rozumianej gościnności, która odbywa się ich kosztem

Znaczy: "zabierają nam miejsca pracy", czy może: "czynią ulice niebezpiecznymi"?
          Zdajesz sobie sprawę, że to jest właśnie heider-retoryka?
          Ta planeta nie należy do białych.

pzdr
          Bx
          • bes-t Re: cyganów z Gorzowa też wyrzucamy? 24.04.02, 00:31

> bes-t napisał(a):
            >
            > > > Brudasy nareszcie zaczęły się bać... ;>>
            > >
            > > Nie ma z czego się śmiać. Jak Unia Europejska nie zmieni swojej polityki
            > > imigracyjnej to takie faszystowskie ścierwa jak lepen, pim czy hajder nada
            > l
            > > bedą zbijać kapitał polityczny.
            >
            > Co proponujesz zatem?

Zmianę polityki imigracyjnej Europy. Takie to trudne?? Niemożliwe?? Twoje pytanie
            zdaje się sugerować brak jakiegokolwiek panaceum - czy tak?

> > Ludzie w Europie zaczynają mieć dość absurdalnie
            > > rozumianej gościnności, która odbywa się ich kosztem
            >
            > Znaczy: "zabierają nam miejsca pracy", czy może: "czynią ulice niebezpiecznymi"
            > ?
            > Zdajesz sobie sprawę, że to jest właśnie heider-retoryka?

Popełniasz błąd w myśleniu. Przytoczone przez ciebie w cudzysłowie frazy
            stwierdzają fakty. To, że kanalie w stylu haidera wykorzystują te fakty do
            prowadzenia przez siebie swojej podłej polityki, nie może podważyć prawdziwości
            tych faktów. Imigranci generalnie pogarszają sytuację życiową szarego
            Europejczyka. Chćby nawet w kwestiach zatrudnienia czy bezpieczeństwa
            publicznego, które byłeś uprzejmy poruszyć. Nie wspominając o dyskomforcie
            kulturalno-obyczajowym jaki może powodować pojawienie się "obcych" w zżytej i
            zgranej społeczności lokalnej.
            Nie chcę, żeby w moim bloku mieszkali Pakistańczycy, Chińczycy czy Senegalczycy z
            czysto egoistycznych pobudek. Ich kultura, obyczaje, zachowania są mi zupełnie
            obce i - dbając wyłącznie o swój komfort - chcę życie spędzić wśród ludzi,
            których akceptuję i którzy są podobni do mnie, którym nie będzie otwierał się nóż
            w kieszeni na widok mojej żony w mini-spódniczce, którzy nie będą domagali się
            zakazu sprzedaży alkoholu i wieprzowiny w lokalnych sklepach, którzy nie będą
            chcieli za wszelką cenę przeflancować mnie na swoją wiarę.

> Ta planeta nie należy do białych.

Jak zapewne zauważyłeś przytoczone przeze mnie przykłady niepożądanych zachowań
            można przypisać określonym grupom ludzi bez względu na kolor skóry. Do opisu
            pasują np. świadkowie jehowy, czy polityczni koledzy autora tego wątku. Czy w
            takim razie odpowiesz mi, że ta planeta nie należy do Katolików czy liberałów?
            Imigranci z państw trzeciego świata generalnie nie przyjmują naszej kultury i
            obyczajowości, tworząc getta i enklawy oderwane od reszty otaczającej ich
            rzeczywistości. To przesądza o klęsce aktualnie prowadzonej polityki imigracyjnej
            państw Europy Zachodniej. Tyle chciałem przekazać, więc nie wyjeżdzaj mi z
            retoryką anty-rasisty. Czy jak napiszę, że ludność która napłynęła po wojnie do
            Warszawy z prowincji spowodowała upadek kulturalno-obyczajowy tego miasta to
            zarzucisz mi, że dyskryminuję wieś polską???

Ostatnie sukcesy hajderopodobnych w Austrii, Włoszech, Holandii i Francji
            wskazują na to, że Europejczykom zaczynają puszczać nerwy - m.in. w
            temacie "imigranci". Jeżeli obecny establishment nadal będzie ten temat omijał
            jak śmierdzącą kupę, to niebawem może zostać zmieciony z powierzchni ziemi przez
            zyskujących popularność faszystów.
            A to - zapewniam Cię - nie bedzie dobre ani dla czarnych, ani dla białych.
            :)

• j24 Globalizacja - NIE ! 24.04.02, 08:25
              bes-t napisał(a):

> Imigranci generalnie pogarszają sytuację życiową szarego Europejczyka.
              > Chćby nawet w kwestiach zatrudnienia czy bezpieczeństwa publicznego
              > Nie wspominając o dyskomforcie kulturalno-obyczajowym jaki może powodować
              > pojawienie się "obcych" w zżytej i zgranej społeczności lokalnej.
              > Nie chcę, żeby w moim bloku mieszkali Pakistańczycy, Chińczycy czy Senegalczycy
              > z czysto egoistycznych pobudek. Ich kultura, obyczaje, zachowania są mi
              > zupełnie obce i - dbając wyłącznie o swój komfort - chcę życie spędzić wśród
              > ludzi, których akceptuję i którzy są podobni do mnie, którym nie będzie
              > otwierał się nóż w kieszeni na widok mojej żony w mini-spódniczce

(gdzie to mini można obejrzeć :)
              Z tym co wyżej napisałeś zgadzam się w pełni. Globalizacja, świat wymieszanych
              kultur to nic dobrego. Na izolowanych wyspach rozwinęły się niepowtarzalne
              formy życia (chociażby Australia i Oceania).
              To samo z kulturami.
              Wymieszać to wszystko ? Zamiast wykwintnych dań, typu kawior z jesiotra,
              jeden wielki światowy bigos, a w nim ryba z bebechami.

>> Ta planeta nie należy do białych.

Problem polega na tym, że przez parę wieków biali myśleli, że tak jest.
              Angole, Francuzi, Niemcy, Belgowie, Hiszpanie i Portugalczycy pakowali swe łapska
              wszędzie, gdzie nie było silnych, żeby po tych łapskach im dobrze przyłożyć.
              Teraz płacą rachunki za epokę kolonialną. Tylko czemu my Polacy mamy płacić
              i za co ?

Nie przyjmować emigrantów, po to przynajmniej, żebyśmy dla innych (kolorowych)
              nie nabrali odrazy, żeby byli co najwyżej egzotycznym, sympatycznym dodatkiem
              do naszego społeczeństwa, a nie wrzodem na nim.
              • Gość: Blic Re: Globalizacja - NIE ! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 11:20
                j24 napisał(a):

> Na izolowanych wyspach rozwinęły się niepowtarzalne
                > formy życia (chociażby Australia i Oceania).

Kangury?

> To samo z kulturami.

Aborygeni?

> Wymieszać to wszystko ? Zamiast wykwintnych dań, typu kawior z jesiotra,
                > jeden wielki światowy bigos, a w nim ryba z bebechami.

Aborygeni jako wykwintne danie? ;))
                (Przepraszam wszystkich Aborygenów, oczywiście, że wykwintne. :))

Wiesz co było przyczyną upadku cesarstwa Chińskiego? Izolacja.
                Nie mam do świadka więcej pytań. ;)

> Problem polega na tym, że przez parę wieków biali myśleli, że tak jest.

Taka już natura ludzka. Podbijać i rządzić. Jeśli nie biali to byliby inni.

> Teraz płacą rachunki za epokę kolonialną.

Płacą rachunki? Chyba raczej odbierają dywidendy.

> Tylko czemu my Polacy mamy płacić i za co ?

Jakiś Polak płaci? (Nie naigrawam się Marku. Nie wiem po prostu o czym mówisz.
                Gdzie tu Polska w tym temacie. Do nas nikt nie migruje.)

> Nie przyjmować emigrantów, po to przynajmniej, żebyśmy dla innych (kolorowych)
                > nie nabrali odrazy

Polacy są już teraz rasistami właśnie dlatego, że nie mają okazji poznać innych
                kultur.

> żeby byli co najwyżej egzotycznym, sympatycznym dodatkiem
                > do naszego społeczeństwa

A dzieci jak zobaczą czarnego na ulicy to wytykają go palcami i wołają "O!
                Murzyn!".

pzdr
                Bx
            • Gość: Blic Re: cyganów z Gorzowa też wyrzucamy? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 11:05
              bes-t napisał(a):

> > Co proponujesz zatem?
              >
              > Zmianę polityki imigracyjnej Europy. Takie to trudne?? Niemożliwe??
              > Twoje pytanie
              > zdaje się sugerować brak jakiegokolwiek panaceum - czy tak?

Jedynym "panaceum" jest zamknięcie granic dla kolorowych i wydalenie tych, którzy
              już w Europie przebywają.
              W żaden inny sposób nie zniwelujesz "dyskomfortu kulturalno-obyczajowego".

> Imigranci generalnie pogarszają sytuację życiową szarego
              > Europejczyka. Chćby nawet w kwestiach zatrudnienia czy bezpieczeństwa
              > publicznego, które byłeś uprzejmy poruszyć.

Kwestie zatrudnienia regulowane są przez podaż i popyt na rynku pracy. Na takie
              samo stanowisko zawsze najpierw przyjęty w Europie będzie miejscowy, biały. Skoro
              nie ma białego wtedy przyjmowani są kolorowi.
              Zamknięcie granic spowoduje jedynie zmniejszenie ilości chętnych do pracy, co z
              kolei spowoduje jej podrożenie. To zaś doprowadzi do spadku konkurencyjności
              europejskiej gospodarki i na dłuższą metę do pogorszenia w niej warunków bytowych.
              Bezpieczeństwem dla odmiany zajmują się odpowiednie służby publiczne. Jeśli z
              jakiegoś powodu są niewydolne, bądź też reagują mniej sprawnie na przestępstwa
              popełniane przez imigrantów to należy tę sytuację zmienić. Nadal jednak nie ma to
              nic wspólnego z samą tylko obecnością w Europie kolorowych.
              W tym względzie o wiele większym zagrożeniem dla bezpieczeństwa są ogólne
              patologie społeczne.

> Nie chcę, żeby w moim bloku mieszkali Pakistańczycy, Chińczycy czy Senegalczycy
              > z czysto egoistycznych pobudek. Ich kultura, obyczaje, zachowania są mi
              > zupełnie obce i - dbając wyłącznie o swój komfort - chcę życie spędzić wśród
              > ludzi, których akceptuję i którzy są podobni do mnie

W powyższym stwierdzeniu możesz śmiało przyklepać piątke Le Penowi.

> którym nie będzie otwierał się nóż
              > w kieszeni na widok mojej żony w mini-spódniczce, którzy nie będą domagali się
              > zakazu sprzedaży alkoholu i wieprzowiny w lokalnych sklepach, którzy nie będą
              > chcieli za wszelką cenę przeflancować mnie na swoją wiarę.

Masz może jakieś osobiste doświadczenia w tej kwestii?
              Z tymi zakazami spożywczymi to już naprawdę wyobraźnia Cię poniosła. :)

> Do opisu
              > pasują np. świadkowie jehowy, czy polityczni koledzy autora tego wątku. Czy w
              > takim razie odpowiesz mi, że ta planeta nie należy do Katolików czy liberałów?

A co? Należy?

> Imigranci z państw trzeciego świata generalnie nie przyjmują naszej kultury i
              > obyczajowości, tworząc getta i enklawy oderwane od reszty otaczającej ich
              > rzeczywistości.

Getta i enklawy tworzą także: bezrobotni, alkoholicy, bezdomni, niewykształceni.
              Nie wiem jak Ty, ale ja się szybciej porozumiem z wykształconym Chińczykiem niż z
              bezdomnym alkoholikiem.

> To przesądza o klęsce aktualnie prowadzonej polityki imigracyjnej
              > państw Europy Zachodniej.

To może akurat przesądzać o bardzo wielu innych sprawach nie związanych z
              polityką imigracyjną.

> Tyle chciałem przekazać, więc nie wyjeżdzaj mi z
              > retoryką anty-rasisty.

No cóż, idziesz jednoznacznie w wiadomym kierunku. :)

> Czy jak napiszę, że ludność która napłynęła po wojnie do
              > Warszawy z prowincji spowodowała upadek kulturalno-obyczajowy tego miasta

Co spowodowała??? :)))

> Jeżeli obecny establishment nadal będzie ten temat omijał
              > jak śmierdzącą kupę, to niebawem może zostać zmieciony z powierzchni ziemi
              > przez zyskujących popularność faszystów.

W tym względzie masz rację. Myślę, że zgadzamy się co do tego, że jest coś do
              naprawienia. Nie zgadzamy się jednak co do przyczyn problemów i prawdopodobnie co
              do działań, które należy podjąć.

pzdr
              Bx
              • borys-krakow Re: cyganów z Gorzowa też wyrzucamy? 24.04.02, 11:22
                Wszystko już było na wątku o brodaczach.
              • bes-t Cyganie ok. 24.04.02, 12:46

> Jedynym "panaceum" jest zamknięcie granic dla kolorowych i wydalenie tych, któr
                > zy
                > już w Europie przebywają.
                > W żaden inny sposób nie zniwelujesz "dyskomfortu kulturalno-obyczajowego".

O to chodzi. Wystarczy zamknąć granice.
                Jak mniemam - jesteś temu przeciwny. W takim razie czy możesz mi wytłumaczyć
                jakie korzyści dla Europy - uzasadniające taką właśnie politykę imigracyjną -
                przyniosło w ostatnich latach radykalne otwarcie granic dla przybyszów z
                trzeciego świata?

> Kwestie zatrudnienia regulowane są przez podaż i popyt na rynku pracy. Na takie
                >
                > samo stanowisko zawsze najpierw przyjęty w Europie będzie miejscowy, biały. Sko
                > ro
                > nie ma białego wtedy przyjmowani są kolorowi.

??? A niby dlaczego wykształcony czarny specjalista ma mieć zawsze mniejsze
                szanse od wykształconego białego specjalisty??? I co ma z tym wspólnego podaż i
                popyt??:)??

> Zamknięcie granic spowoduje jedynie zmniejszenie ilości chętnych do pracy, co z
                >
                > kolei spowoduje jej podrożenie. To zaś doprowadzi do spadku konkurencyjności
                > europejskiej gospodarki i na dłuższą metę do pogorszenia w niej warunków bytowy
                > ch.

Tutaj to Ciebie poniosła fantazja. Przy bezrobociu jakie panuje w całej Europie
                Ty martwisz się o koszty pracy??? Pracy nie ma dla Europejcczyków a co dopiero
                dla imigrantów. Nawet biorąc pod uwagę strukturę zatrudnienia wśród "obcych"
                (przygniatająca przewaga analfabetów zdolnych do podjęcia tylko najprostrzych
                prac fizycznych) to trudno przyjąć, że nie stanowią oni żadnej konkurencji dla
                znacznej części rodowitych Europejczyków. Jak Europa Zachodnia ma problem ze
                znalezieniem niewykwalifikowanej siły roboczej to niech poszuka jej na wschodzie
                kontynentu a nie na drugim końcu świata.
                Z Twojej wypowiedzi wynika, że cieszą Cię kolejki w pośredniaku, bo wpływają na
                poprawę konkurencyjności europejskiej gospodarki(kogo z kim? Europy z Ameryką czy
                z Chinami?) i przyczyniają się do polepszenia warunków bytowych (czyich? bo chyba
                nie tych 20% czekających na jakąkolwiek pracę).

> Bezpieczeństwem dla odmiany zajmują się odpowiednie służby publiczne. Jeśli z
                > jakiegoś powodu są niewydolne, bądź też reagują mniej sprawnie na przestępstwa
                > popełniane przez imigrantów to należy tę sytuację zmienić.

Acha, czyli winę za wysoką przestępczość wśród imigrantów ponosi Policja?

> Z tymi zakazami spożywczymi to już naprawdę wyobraźnia Cię poniosła. :)

A co? zakazy alkoholowe są ok.?

> > Do opisu
                > > pasują np. świadkowie jehowy, czy polityczni koledzy autora tego wątku. Cz
                > y w
                > > takim razie odpowiesz mi, że ta planeta nie należy do Katolików czy libera
                > łów?
                >
                > A co? Należy?

Nie załapałeś. Ale sam sobie wyjaśniłeś poniżej:

> Getta i enklawy tworzą także: bezrobotni, alkoholicy, bezdomni, niewykształceni
                > .
                > Nie wiem jak Ty, ale ja się szybciej porozumiem z wykształconym Chińczykiem niż
                > z
                > bezdomnym alkoholikiem.

Zgadzam się w 100%. Pytam tylko po jaki grzyb sprowadzać sobie na łeb całe tabuny
                bezdomnych alkoholików z Chin?

> Co spowodowała??? :)))
                :)))

Europa popełniła historyczny błąd. Masowy napływ imigrantów w ostatecznym
                rozrachunku nie przynosi efektów, na które liczono. Imigranci nie asymiluja się i
                nie integrują ze społeczństwami państw Europy Zachodniej. Tworzą zamknięte grupy,
                które w pewnej części są źródłem różnych patologii społecznych. Patologii, które
                system państwowo-polityczny od zawsze zwalczał wśród "swoich". Teraz musi je
                zwalczać i wśród swoich i wśród obcych.
                Europa musi wypić piwo, które sama nawarzyła. Jak tego nie zrobi to rozwalą ją od
                wewnątrz oszołomy w stylu hajdera.

Apropos gorzowskich Cyganów - to mogliby być pozytywnym przykładem na to jak
                powinna przebiegać integracja mniejszości etnicznych ze społeczeństwem. Pełna
                asymilacja, a jednocześnie zachowanie i pielęgnowanie swojej kultury i obyczajów.

Ps. Blic-mała prośba: jak będziesz chciał mi odpowiedzieć to zrób to proszę w
                nowym wątku, żeby ten nie był na wierzchu. Nie podoba mi się ani jego tytuł ani
                jego autor, więc ja dalej nie będę go promował.

• Gość: MIRO G-W Re: BAGIŃSKI MA NOSA IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 21:36
          Trzeba jednak przyznać,że Pan Robercik znów ma nosa.Ledwo usłyszał o
          zwycięstwie Le Pena już ogłosił,że jest jego zwolennikiem.Zastanawiam się czy
          dlatego,że ma podobne poglądy czy może doszedł do wniosku,że w Polsce
          wszystkie partie już zaliczył i swoją polityczną przyszłość może realizować
          tylko we francuskim Fronice Narodowym.To dobra wiadomość dla jego wrogów.
          Mirek I LO -Gorzów
          • borys-krakow Re: BAGIŃSKI MA NOSA 25.04.02, 23:18
            Miro, se poczytaj wontek: 1. LO, komuna wiecznie żywa.
    • borys-krakow Feta 23.04.02, 16:50
      Czemu nikt nie wypowiada się w temacie fety?
      Sałatka jakaś, czy co...
      Arwena najlepsza w te klocki.
      • Gość: Blic Re: Feta IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 23.04.02, 17:04
        borys-krakow napisał(a):

> Czemu nikt nie wypowiada się w temacie fety?
        > Sałatka jakaś, czy co...

Kiedyś już sprzedałem swój jedyny przepis na tym forum. :)
        (Feta + kapusta pekińska + trochę surówki warzywnej z octu + pomidory + kukurydza
        + opcjonalne inne warzywa + sos ze śmietany, majonezu i musztardy)

pzdr
        Bx
        • Gość: Robert 1 Re: Feta IP: *.euv / 10.173.40.* 24.04.02, 14:38
          Hejasek!
          Do Bx - Sorki z slownik (ze go nadal przechowuje...)
          A co do przepisow, to jeden jest najlepszy - nie rob innym tego co tobie
          niemile. Ciekawe jak te Bagietki, Chrobre i inne sa postrzegane przez Innych
          np. Ukraincow?
    • Gość: Robert 1 Re: PO CO ROBIĆ FETĘ ŻYDOM W SŁUBICACH?!!!! IP: *.euv-frankfurt-o.de 24.04.02, 16:19
      Wlasnie! ;-)
      A moze
      to jednak nie Baginski, ani zaden Robert, tylko
      ktos podstepnie chcacy
      podkopac
      kariere tego Mlodego Zdolnego?
      • kajzerka Re: PO CO ROBIĆ FETĘ ŻYDOM W SŁUBICACH?!!!! 26.04.02, 09:06
        �Planeta nie należy do białych�

Według mnie biały niekoniecznie musi byc biały. To znaczy czarny tez moze byc białym. Białosc w
        moim rozumieniu to akceptacja wartosci i kultury, która umownie nazywamy białą. Trudno bowiem
        twierdzić ze Włoch z południa jest białym człowiekiem, a Hiszpan blizniakiem wikinga.
        Chodzi o kulturę, i trochę o cywilizację.
        Biały człowiek np. idac ulica nie przeraca betonowych smietników wywalajac zawartos smieciową na
        chodnik. Wniosek z tego, że w Gorzowie mamy duży odsetek czarnych (nie mylić z Czarnoskórymi)
        • Gość: Blic Re: PO CO ROBIĆ FETĘ ŻYDOM W SŁUBICACH?!!!! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 26.04.02, 14:20
          kajzerka napisał(a):

> �Planeta nie należy do białych�
          >
          > Według mnie biały niekoniecznie musi byc biały. To znaczy czarny tez moze byc
          > białym.

Zanurzasz się metafory nie mające nic wspólnego z rasizmem oraz Le Penem.
          Niepoprawny wybieg erystyczny, Kajzerka. :)

pzdr
          Bx

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka