Dodaj do ulubionych

Inwestycje w Gorzowie

IP: *.arcor-ip.net 29.08.01, 00:05
Tak czytam sobie te wszelkie dyskusje i widze, ze moje miasto jest na plusie
moge wtracic i ja chociaz jakies pytanko.
Multikino nie bedzie budowane. Cieplownia nie sprzedana. Napiszcie cos
optymistyczniejszego.
Strefa ekonomiczna w okolicach Gorzowa (na Baczynie)?
Obserwuj wątek
    • Gość: suchy2 Re: Inwestycje w Gorzowie IP: 195.205.77.* 29.08.01, 08:53
      Niestety chociaż wiele tematów się realizuje to podejrzewam , że z uwagi na
      brak finansów niektóre będą spowolnione lub zatrzymane. Najbardziej
      optymistycznie wygląda sprawa obwodnicy zachodniej I etap finansowanej z Unii
      Europejskiej.
      I znowu ciekawostka , jak wyczytałem we wczorajszej GL konkurs na
      zaprojektowanie filharmonii w Zielonej wygrało biuro projektów z
      Gorzowa ,ciekawe oni nam drogi i przejścia podziemne (Górczyńska-Piłsudskiego)
      a my im ich sztandarową inwestycję. I kto śmie mówić , że nie jesteśmy sobie
      potrzebni. Pozdro.
    • Gość: aral Re: Inwestycje w Gorzowie IP: 10.10.37.* / 195.164.254.* 29.08.01, 11:02
      Na razie w Zielonce też nie widziałem multikina i pewnie długo nie zobaczę z
      tych samych powodów co w Gorzowie. Ale my niedługo będziemy się taplać w
      pięknych basenach, a w Zielonej nawet do najbliższej rzeki mają kawałeczek.
    • Gość: tomek Re: Inwestycje w Gorzowie IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 29.08.01, 11:10
      Dlaczego nie bedzie multikina w naszym miescie. Przeciez mieli budowac przy
      Kos.Gdynskich?
      • Gość: b.G. Re: Inwestycje w Gorzowie IP: *.arcor-ip.net 30.08.01, 00:21
        Gość portalu: tomek napisał(a):

> Dlaczego nie bedzie multikina w naszym miescie. Przeciez mieli budowac przy
        > Kos.Gdynskich?
        Nie chce Ciebie wprowadzac w blad, ale z tego co pamietam inwestor, ktory mial
        wybudowac multikino nie zglosil sie do przetargu na oferowany teren. Druge firma
        planowala wybudowac centrum biznesowo- handlowe i nie miala w planie budowy
        multikina. Poza tym ta druga firma nie zgadzala sie na wykup calego oferowanego
        terenu. Doszlo tez do roznicy zdan w sprawie kompleksowego zagospodarowania tego
        terenu. Mam nadzieje, ze jezeli jest to niewystarczajaca odpowiedz
        znajdzie sie ktos, kto moglby ja uzupelnic lub ewentualnie skorygowac.
        Dzisiaj mialem okazje przeczytac w wiadomosciach o tym, ze radni miejscy na
        wczorajszej sesji zajeli sie zagospodarowaniem tzw. czterech kwartalow w miescie.
        Nad wizja zagospodarowania przestrzennego fragmentu Nowego Miasta maja popracowac
        studenci architektury ze Szczecina. I jak zaznaczono, na efekty ich pracy musimy
        czekac conajmniej 9 miesiecy. Mam nadzieje, ze doczekamy sie udanego "porodu"
        ciekawego Planu, ktory nastepnie doczeka sie rychlej realizacji.
        Pozdrawiam wszystkich zwiazanych z tymi projektami i zycze powodzenia.
        P.S. Chcialbym pozdrowic rowniez radnych, ktorzy przyczynili sie do udzielenia
        (przez Miasto Gorzow) pomocy potrzebujacym.

• Gość: tomek Re: Inwestycje w Gorzowie IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 30.08.01, 08:50
          b.G - dzieki za odpowiedz. Swoja droga szkoda, że nadal bede musial ogladac
          filny w sloncu zajmujac pozycje embronalna lub w starym co by nie powiedziec
          koperniku, gdzie dzwiek mimo poczynionych modernizacji pozostawia duzo do
          zyczenia (nie wspominam o obrazie). Nasuwa mi sie jeszcze jedno pytanie. Co z
          obwodnica wewnetrzna miasta - tzn czy bedzie w koncu przecinany park kopernika,
          bo jak widze kwestia ta stanela w miejscu.
          • Gość: X Droga w Parku Kopernika IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.01, 11:33
            Myślę, Tomek, że mógłbyś spytać Roberta, on się udzielał, żeby tej drogi nie
            było.
            Wygląda na to, że władze miasta dostosowały się do woli mieszkańców.

Pozdrawiam
            • Gość: suchy2 Re: Droga w Parku Kopernika IP: 195.205.77.* 30.08.01, 14:02
              Gość portalu: X napisał(a):

> Myślę, Tomek, że mógłbyś spytać Roberta, on się udzielał, żeby tej drogi nie
              > było.
              > Wygląda na to, że władze miasta dostosowały się do woli mieszkańców.
              >
              > Pozdrawiam
              I dlatego niech stoi ( Robert ) wraz władzami w tym korku na Pomorskiej jak chce
              skręcić w Walczaka , żeby dostać się do średnicówki , basenów , Staszica
              i docelowo Myśliborskiej.Pozdro.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka