Dodaj do ulubionych

OD RAFAŁA ZAPADKI (1)

22.03.05, 08:27
Mani pulite (czyste ręce) we Włoszech zaczęło się w 1992 r. od głębokiego
wejścia w świadomość Włochów, że ich politycy i mafia, to jedno. Fakt ten był
znany wcześniej, ale lud go lekceważył. Czyste ręce to ponad 1000
aresztowanych aferzystów, zmiana ordynacji z proporcjonalnej na większościową.
Efekt tej zmiany: wymieniony w 90% parlament, unicestwienie chadecji i innych
partii politycznych.
U nas związki polityków z mafią są tak silne jak w Italii czu na Ukrainie.
Kiedy to dotrze pod strzechy?
Rafał Zapadka
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna66 Re: OD RAFAŁA ZAPADKI (1) IP: *.gorzow.mm.pl 22.03.05, 10:34
      Miedzy innymi wówczas, kiedy / najczęściej także próżni / nawiedzeni "
      politycy " przestana publicznie kłamać. Tak jak w przypadku kłamst na temat
      cenzury na forum Gorzowa. Najgorsi sa moralizatorzy, różnordni naprawiacze,
      którzy kłamią.
      • rafal_zapadka Re: OD RAFAŁA ZAPADKI (1) 22.03.05, 11:02
        Zgadzam się. Kłamstwo w życiu publicznym psuje standardy moralne i jest godne
        potepienia.
        Natomiast manipulacje, cenzurę ewidentną lub choćby zapędy cenzorskie należy
        napiętnować nawet wtedy, gdy pospólstwo podnosi wrzask w ich obronie i sprzeciw
        ośmiela się nazywać kłamstwem.
        Wolność słowa, i wolność do nieskrępowanego umieszczania słowa we wszystkich
        publicznie dostępnych miejscach, jest naprawdę rzeczą ważną. W Gorzowie z czasem
        też się wszyscy do tego przekonają. Cierpliwości ...
        Rafał Zapadka
        • Gość: Anna66 Re: DO RAFAŁA ZAPADKI (1) IP: *.gorzow.mm.pl 22.03.05, 14:55
          To ja, przedstawiciel pospólstwa. Bardzo mi miło, Panie Zapadka. Musi być Pan
          uroczym człowiekiem. Tylko czasami nie rozumie Pan, co się do Pana pisze. Ja
          pisałam o Pana ewidentnych kłamstwach, jakich się Pan dopuszczał na forum. I
          tylko tyle. Pospólstwo jak pospólstwo. Ale Pan - elita tego miasta. A tu takie
          maLe kłamstewka. Jakoś to nie pasuje do " elity ". A może ja sie na tym nie
          znam, Panie Zapadka.....
          • rafal_zapadka Re: DO RAFAŁA ZAPADKI (1) 22.03.05, 15:15
            No cóż, można mi jeszcze ewntualnie zarzucić, że na śniadanie zjadam z chrzanem
            kilkumiesięczne dzieci. Moje rzekome "ewidentne kłamstwa" są wytworem nie mojej
            histerycznej wyobraźni. Nic na to nie mogę poradzić. Mogę tylko spokojnie
            zaprzeczać. Juz o tym pisałem, nie na tym forum, np.
            www.forum.gorzow.pl/viewtopic.php?t=502&start=15
            Cytat z popularnej reklamy:
            "Oj babo, ojej
            miejże w głowie olej"

Rafał Zapadka
        • gorzowianka72 Re: OD RAFAŁA ZAPADKI (1) 23.03.05, 00:11
          rafal_zapadka napisał:

> Zgadzam się. Kłamstwo w życiu publicznym psuje standardy moralne i jest godne
          > potepienia.

rafal_zapadka napisał:
          > Usunął. Tak uważam.

Wątki zostały przesunięte do działu "polityka", bo o tym w nich mowa. Nie
          usunięte, bo gdyby je usunięto, nie byłyby widoczne na Forum i nie mógłbyś
          dopisywać w nich swoich wypowiedzi.

Usunąć - zabrać coś.
          Przesunąć - zmienić położenie czegoś.

Tak dla przypomnienia...
          • Gość: @(_)@ strzyżone czy golone? IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.05, 11:25
            wątki zostały przesunięte do innego działu! tu zabrali, tam wprowadzili? zabrać
            to znaczy usunąć! czyli usunęli wątki zapadki z działu w którym były
            dyskutowane! :-(

uważam, że przesunięcie to jest zmiana położenia w ramach zasięgu wzroku.
            jeżeli coś przesunę za kotarę to można mówić o usunięciu z pola widzenia.
            jeżeli wątki zostały przesunięte bez pozostawienia wskazówki dokąd zostały
            przesunięte, to można powiedzieć że zostały usunięte :-(

niedawno administrator gw przesunął wątek z forum do kosza na śmieci, ponieważ
            był obraźliwy dla mojego małego. ubliżałem mu od "czerwonych" i "niezbyt
            czystych". obojętnie czy przesunął, czy usunął to mój mały się cieszy :-)

• gorzowianka72 Re: 23.03.05, 11:31
              Gość portalu: @(_)@ napisał(a):

> uważam, że przesunięcie to jest zmiana położenia w ramach zasięgu wzroku.
              Toteż wątek nie został przeniesiony na inne forum, np. UPR ;-)
              Został w zasięgu wzroku, na tym samym forum.
              • Gość: @(_)@ strzyżone czy golone? IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.05, 12:26
                na tym samym forum, ale nie w tym samym dziale.

zajrzałem na forum miejskie, żeby sobie wyrobić własny pogląd. gorzowianka72
                cytuje tam regulaminy o prawie do "usuwania" i "kasowania". nic o przesuwaniu!
                inny stały uczestnik tamtego forum wypowiada się w imieniu wszystkich, że
                zapadki nie chcą i powinien być kasowany. nic o przesuwaniu! tu natomiast
                gorzowianka72 zaciekle przekonuje o wyższości przesuwania nad usuwaniem.

jeśli by gorzowiankę topić, to jak ta baba jeszcze nad wodą pokaże ruch
                posuwisto zwrotny. tymczasem cały problem jest wiele łatwiejszy niż
                ustalenie, "przesunięto" czy "usunięto".

nie da się ukryć, że pan zapadka przynudza, propagując poglądy pana
                michałkiewicza. jeżeli kogoś interesują poglądy pana michałkiewicza i dyskusja
                o nich to wystarczy podać link

www.nczas.com

jeżeli pan zapadka zarzuca spamem forum miejskie to nie tylko powinien być
                przesunięty, ale zgodnie z regulaminem forum usunięty :-)
                • gorzowianka72 Re: strzyżone czy golone? 23.03.05, 13:19

> tu natomiast gorzowianka72 zaciekle przekonuje o wyższości przesuwania nad
                  > usuwaniem.
                  Nadal będę broniła swojej tezy. Przełożę (czyt. przesunę) banknoty z jednej
                  kieszonki portfela do drugiej. Mam je w dalszym ciągu. Gdybym je wyrzuciła
                  (czyt. usunęła), nie byłoby ich. Mnie chodzi o kłamstwo w słowach "cenzor
                  usunął". Ot tyle.
                  Szczegółowiej wypowiedziałam się na Forum Miejskim.

> jeżeli pan zapadka zarzuca spamem forum miejskie to nie tylko powinien być
                  > przesunięty, ale zgodnie z regulaminem forum usunięty :-)
                  No widzisz, to Administrator jest zbyt łaskawy wobec tego ;-)
                  • Gość: @(_)@ Re: strzyżone czy golone? IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.05, 22:27
                    > Przełożę (czyt. przesunę) banknoty z jednej
                    > kieszonki portfela do drugiej. Mam je w dalszym ciągu.

tylko przypadek, że ci portfela nikt nie podsunął. jak przesunięto 800 000
                    złotych z firm budowlanych do kogoś od frasyniuka, to teraz pieniędzy nie ma.
                    znaczy są tylko ma je teraz ktoś inny. są przesunięte i usunięte, czyli
                    podsunięte :-)
                    • gorzowianka72 Re: strzyżone czy golone? 24.03.05, 02:28

> tylko przypadek, że ci portfela nikt nie podsunął. jak przesunięto 800 000
                      > złotych z firm budowlanych do kogoś od frasyniuka, to teraz pieniędzy nie ma.
                      > znaczy są tylko ma je teraz ktoś inny. są przesunięte i usunięte, czyli
                      > podsunięte :-)
                      :-)))
                      A wątek był tylko przesunięty, bez usuwania i podsuwania ;-)
                  • Gość: werty Re: strzyżone czy golone? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 00:55
                    "...No widzisz, to Administrator jest zbyt łaskawy wobec tego ;-)..."

No!!! "... a mogł ubit..."
                • jang64 Re: strzyżone czy golone? 25.03.05, 15:26

> gorzowianka72 zaciekle przekonuje o wyższości przesuwania nad usuwaniem.

bo nawet najmłodsi w obecnych czasach wiedzą,
                  że aby usunąć, najpierw trzeba przesunąć.
                  • gorzowianka72 Re: strzyżone czy golone? 25.03.05, 17:03
                    jang64 napisał:

> bo nawet najmłodsi w obecnych czasach wiedzą,
                    > że aby usunąć, najpierw trzeba przesunąć.
                    > :-)))
                    Ale rozmydliliśmy wątek... a co tam, Święta są ;-)
                    Jang64, a Ty o czym ? ;-) Bo mnie się Twój post kojarzy... no niekoniecznie z
                    przesuwaniem postów. Ale kto by tam zwracał uwagę na drobiazgi, "prze"
                    czy "po", co za różnica? ;-)
    • Gość: Bernard Re: Zapadka sie lansuje!!! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 22.03.05, 20:32
      Hey zapadka,
      Lubisz swoje nazwisko czytac na ekranie monitora>???
      Sam sobie watki pod wlasnym nazwiskiem otwierasz???
      To taka nowa autoreklama???
      Kochaniutki, powodzenia...
      Tylko nie planuj przerobic tych watkow na glosy wyborcze...
      Moze jako facet jestes OK...
      Jako polityk: Pacan do kwadratu...
      Pozostaw polityke i ...poszukaj innego zajecia.
      W miedzyczasie zabijaj czas na forum
      Pozdrawiam i na nowej drodze powodzenia zycze.
      • Gość: swingpop Re: Zapadka sie lansuje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 21:27
        Daj mu Boże jak najlepiej a mnie Boże nie opuszczaj!!!!!!!ateista!!!!!!!!!!!!
        pozdrawiam jajkowato,zajączkowato i baziowato.
        • Gość: werty Re: Zapadka sie lansuje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 19:56
          dupoliz... bernardyna...
          • gorzowianka72 Re: Zapadka sie lansuje!!! 25.03.05, 20:03
            Werty, Wesołych Świąt!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka