Dodaj do ulubionych

Z PKS-em daleko nie zajedziesz

16.09.05, 17:35
To jest tak,jak dziadowskiej firmie daje sie monopol na komunikacje
miedzymiastowa,gdy tymczasem pierwszy lepszy Uchanski zrobilby to i dwa razy
taniej i dwa razy lepiej.Mechanik samochodowy.Ze wsi.Ale obejrzyjcie sobie
jego firme.Wszystko na swoim miejscu.Malo ludzi,ale duzy obrot.Jezdzi po
Europie.Ma pelne oblozenie.Na bank z polowa tych ludzi,co obecny
tragiczny,przegrany jak Bolka trampki PKS,pan fachowiec Uchanski,obslugiwalby
caly region o wiele lepiej od dupkow z monopolu PKS.Zawsze co prywatne,to sto
razy lepsze.
Obserwuj wątek
    • Gość: zielonogórzanin Re: Z PKS-em daleko nie zajedziesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 17:55
      trzeba jechać PKP !!!
      albo z buta murku !!!
    • Gość: Onek Re: Z PKS-em daleko nie zajedziesz IP: *.gorzow.mm.pl 16.09.05, 17:58
      A czy ktos probowal sie dodzwonic na informacje pks w gorzowie i dowiedziec sie
      czegokolwiek?? buahah jakiej informacji - kiedys spedzilem 30 min. wiszac na
      sluchawce i probujac sie dodzwonic i co?? pojechalem na dworzec ..

a co do pkp to tez nie ma tak rozowo.
      Prosze sie sprobowac dowiedziec jaka jest cena biletu Tanich Lini Kolejowych z
      Wa-wy do Szczecina. Pierwsze pani w informacji nie wie czy ten pociag ma
      miejsca siedzace czy tez tylko lezace. A napytanie jaki bylby koszt gdybym
      okazalo sie ze ten pociag ma kuszety .. "a ja nie wiem, to trzeba sie
      dowiadywac" .. rece opadaja .. a co ja probowalem zrobic?? (w kasie podobnie).

• Gość: aga Re: Z PKS-em daleko nie zajedziesz IP: *.gorzow.mm.pl 16.09.05, 19:14
        A co Dyrektora już niema,może on poda rozkład jazdy.
    • Gość: croll1 Re: Z PKS-em daleko nie zajedziesz IP: *.gorzow.mm.pl 16.09.05, 22:41
      A ja z usług gorzowskiego PKS-u jestem zadowolony. To jeden z najlepszych
      oddziałów w Polsce. Nie dali się samemu Majchrowskiemu. A dziennikarz z
      Wybiórczej zwyczajnie żali się na swoją nieporadność..... O Panu Uchańskim
      wspaniałomyślnie rozciągnę kurtynę milczenia......
      • annaczar do croll 17.09.05, 22:23
        dziennikarz GW dokonał małek prowokacji, żeby ukazać nieudolność pań z
        gorzowskiego PKS. Ja sama kiedyś opisałam odobny przypadek. Przymne tylko
        pokrótce - przez dobre pół godziny użerałam sie z panią w okienku PKS w
        Gorzowie, ponieważ nie chciała mi podać rozkładu jazdy autobusów z i do
        Wojcieszyc. Pani uznała, że rozkład powinien być w Wojcieszycach na przystanku
        i nie pomogły moje zapewnienia, że takowego nigdy tam nie widziałam. Zresztą,
        nie powinno mnie to dziwić, skoro nawet na tablizy na samym PKS Wojcieszyce tez
        nie istnieją. Mój tekst podobno miał swój skutek w postaci pouczenia pani z
        okienka, ale, jak widać, nie na wiele to się zdało. Wiele do życzenia
        pozostawiają także kierowcy gorzowskiego PKS, ale to już osobna sprawa. Jesli
        ty, szanowny/a croll nie miałeś żadnych złych doswiadczeń - tylko pogratulować.
        Ja jednak myslę, że czas zmienic peerelowskie przyzwyczajenia pań z okienek
        PKS.
    • Gość: petro Re: Z PKS-em daleko nie zajedziesz IP: *.acn.waw.pl 17.09.05, 13:42
      Polecam:
      www.rozklady.com.pl
      Nie będziecie musieli się z durnym PKSem męczyć:)
      Cała Polska w jednym miejscu i to nie tylko PKSy. Pojawia się coraz więcej linii
      obsługiwanych przez prywatne busy.
      petro
    • Gość: Zuza Z PKS GORZÓW WIELKOPOLSKI daleko nie zajedziesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 21:54
      A ja polecam:

www.rozkladpks.pl
      www.rozklad-jazdy.pl
      PKS POZNAŃ: www.pks.poznan.pl
      PKS SŁUBICE: www.transhand.pl
      PPKS WARSZAWA: www.pks.warszawa.pl
      PKS ZIELONA GÓRA: www.pks.zgora.pl
      PKS ŻARY: www.pks.zary.pl
      • Gość: ktos Re: Z PKS GORZÓW WIELKOPOLSKI daleko nie zajedzi IP: *.gorzow.mm.pl 17.09.05, 22:29
        wszystko ladnie slicznie ... tyle ze aktualnosc tego typu serwisow pozostawia
        wiele do zyczenia. Dwukrotnie poszedlem na autobus ktorego nie bylo :)
      • Gość: Michal PKS GORZÓW WLKP. z NAJLEPSZYM TABOREM W POLSCE IP: *.chello.pl 18.09.05, 00:29
        Zapomniales o najwaznieszym:
        www.pks-gorzow.pl
        A co do jakosci obslugi Pan w okienkach to faktycznie sa z tym problemy, ale za
        to firma ma najnowszy i najlepszy tabor autobusowy w Polsce. Tylko
        pozazdroscic! Poznan czy Zielona to sie nawet nie maja co porownywac! A
        przeciez to o nasze bezpieczensto chodzi!
        Michal
        Rupieciami prywaciarzy i innych PKSow nie jezdze!
        Najlepsze polaczenia: Gorzow-Poznan i Gorzow-Szczecin:-)
      • lebstrefa Re: Z PKS GORZÓW WIELKOPOLSKI daleko nie zajedzi 19.09.05, 22:13
        Gość portalu: Zuza napisał(a):

> A ja polecam:
        >
        > www.rozkladpks.pl
        > www.rozklad-jazdy.pl
        > PKS POZNAŃ: www.pks.poznan.pl
        > PKS SŁUBICE: www.transhand.pl
        > PPKS WARSZAWA: www.pks.warszawa.pl
        > PKS ZIELONA GÓRA: www.pks.zgora.pl
        > PKS ŻARY: www.pks.zary.pl

No fajne strony ale nie ma połączeń z przesiadkami

• Gość: janusz Re: Z PKS-em daleko nie zajedziesz IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.09.05, 05:35
      to nie pKS jest winny - to Gorzow jets winny.
      Gorzow to dziura. Prowincjonalne siedlisko, ktore ma aspiracje na nie wiadomo
      co.
      Dziur, balagan etc
      • annaczar janusz pierdoła 18.09.05, 11:01
        aleś się wysilił, no naprawdę, twój osąd jest po prostu powalający na kolana.
        odkrywa wszystko,co nowe i niewątpliwie nie pachnie skrywaną skrzętnie
        zazdrością:)
        • Gość: janusz Re: annaczar to pie.. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.09.05, 12:29
          jak juz podniesiesz sie z kolan, to daj mi przyklad, ze myle sie w sprawie
          gorzowka
          • annaczar jedz z miski pana... 18.09.05, 14:35
            ...kiedy każe, drogi januszu (że tak powiem, zniżając się do twojego
            poziomu).Jesli prosisz o przykład, to dajesz swiadectwo swemu nie dość
            dokładnemu czytaniu mojej wypowiedzi.Może oczy przesłoniły ci twoje
            zakompleksienie. Pozdrawiam więc wszystkie twoje duże i większe kompleksy, ze
            szczególnym uwzględnieniem tych małomieszczańskich i zaściankowych. A PKS-owi w
            Gorzowie polecam szkolenia dla obsługi klienta.
            • Gość: janusz Re: jedz z miski pana... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.09.05, 01:50
              osobo z drugiej strony daj swoim wypocinom spokoj.
              jestes typowa osobka polskiego gadustwa i pyskowania.

• Gość: annaczar Janusz!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 09:28
                ...wypociny?? a twoja koszulka nawet nie pachnie!!!
                Bynajmniej, urodzona ze mnie optymistka i do narzekania bez powodu i z
                przyzwyczajenia tak mi daaaaleeekooo jak paniom z gorzowskiego PKS-u do pełni
                kutury:) Pozdrawiam
                p.s. co to jest "gadustwo"?
                p.s.2. czy twoja zona pracuje na pks? ;)
                • Gość: janusz Re: Janusz!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.09.05, 14:35
                  ps. mialo byc 'gadulstwo', ale gdzies ucikla mi literka.
                  ps2. dobry dowcip.

• Gość: ZetKaf Re: Z PKS-em daleko nie zajedziesz IP: *.gorzow.mm.pl 18.09.05, 15:19
      Co znaczy "monopol na polaczenia miedzymiastowe"?
      a) istnieje PKP, istnieja mali przewoznicy (ot, chocby na Krajan na trasie
      Gorzow-Szczecin)
      b) czy ktos zabroni komukolwiek jezdzic po Polsce i wozic ludzi? Byle przepisy
      prawa komunikacyjnego, podatkowego, pracy, itp. spelnial i niech se jezdzi - im
      bardziej konkurencja za skore zajdzie PKS-owi tym bardziej albo zacznie plakac
      niczym PKP, albo zachowa sie jak rasowy przedsiebiorca w swietle kryzysu (patrz
      reakcja tpsa na odgorne zarzadzenie konkurencji na miedzymiastowe,
      miedzykrajowe itp. ;)
    • Gość: pks Re: Z PKS-em daleko nie zajedziesz IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.09.05, 13:53
      tylko konkurencja dla państwowych firm przewozowych moze wyjść na lepsze !!!
      www.pjkm.pl.
      • Gość: annaczar powtórka z rozrywki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 16:53
        Nie, no, było pięknie...Zadzwoniłam, spytałam o cenę biletu autobusu o 8.10 do
        Zielonej Góry. usłyszałam, że autobus jest przelotowy i pani nie wie,ile to
        kosztuje. Pani nawet nie wiedziała, czy są zniżki dla studentów. Luuuzik.
        Gratulacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka