Dodaj do ulubionych

Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana

01.11.05, 20:13
hmmmm, pewien radny "lewicy", potrafi jeszcze twierdzić, że 1300 zł, to nie
taka duża część jego przychodów. Trzeba mieć tupet do potęgi "entej", by
wypowiadać się w teb sposób publicznie. Ba, zostałem nazwany "populistą" gdy
śmiałem mu wypomnieć, że 1300 zł dla przeciętnej gorzowskiej rodziny to spora
suma. Ot, radny - bezradny na emigracji zarobkowej.
Proponuję, by radni powyżej 2000 zł przychodu netto, z innego źródła, byli
CAŁKOWICIE pozbawiani pensji z Urzędu Miasta.
Obserwuj wątek
    • qq5 Pazerni radni 01.11.05, 20:52
      Dobrze że są w tym kraju media, które pilnują pazernych radnych.
      A tak na marginesie na ostatniej sesji PO próbowała zaprotestować przeciwko
      podwyżkom. Radni nie dopuścili ich do głosu.
      • Gość: ???? Re: Pazerni radni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.05, 20:59
        A cos takiego jak PO w Gorzowie jeszcze istnieje?

A podwyżki pozostana... nie bez kozery Arek awansowal... Co se od gęby będzie
        odejmował....
        • Gość: MAXX Re: Pazerni radni IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.11.05, 08:56
          A czy jak radni z zielonej góry zaczną się hurtowo wieszać ,to radni z gorzowa
          pójdą ich śladami ??????????????
          • Gość: xyz Re: Pazerni radni IP: *.gorzow.mm.pl 02.11.05, 09:06
            to niech się przeprowadzą do Zielonej Góry
        • Gość: nicelus Re: Pazerni radni IP: *.dip.t-dialin.net 10.11.05, 19:05
          Gość portalu: ???? napisał(a):

> A cos takiego jak PO w Gorzowie jeszcze istnieje? <

jeszcze po na dobre w gorzowie nie istnieje. sieroty po uw jeszcze się wahają.
          moim zdaniem słusznie. jeżeli po się rozpadnie, to wstąpią od razu do pisu.
          lepsza partia rządząca niż opozycja, nawet ta parlamentarna.
    • Gość: elef Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana IP: 80.51.113.* 02.11.05, 10:02
      Państwo radni z PO i PIS wstyd mi za was, że w pogoni za lichwiarskim groszem
      zwąchaliście się z rządzącymi
      • qq5 Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana 02.11.05, 11:17
        mało wiesz na razie tylko Po protestuje przeciwko podwyżkom, a PiS głosuje za.
    • Gość: gad Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana IP: 195.128.228.* 02.11.05, 13:40
      Wstyd i hańba po cichu za plecami a może Tadziu J. wam pomoże radnym PiSu i SLD
      zdobyć trochę pieniążków ma przecież doświadczenie .......
      • Gość: ???? Ma byc podwyżka podwyzki.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 13:52
        Dlaczego nie? Jak ktos ma miec lepiej to ja jestem za... czy wszstkim ma być
        źle? Paru zadowolonych w okolicy jest mile widziana... a że to nie ja?
        Nadejdzie i dla mnie lepszy czas...
    • Gość: olaf Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana IP: *.gorzow.mm.pl 02.11.05, 16:22
      PO protestuje bo nie ma już żadnego radnego.
      Gdyby był szadny to by ani słowa nie powiedzieli.
      Ciekawe ile to razy radny PO brał udział w sesjach i komisjach.
      • Gość: radny Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 16:34
        a ja pracuję społecznie
        i niebiorę za to żadnych pieniędzy !!!
        • Gość: ???? Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 16:46
          A ja nie pracuję i takze nie biore za to pieniędzy...

P.S.
          za każda wykonana pracę nalezy sie zapłata... tak juz w Bibli napisano. A
          pojecie "praca społeczna" to jakiś komunistyczny wymysł...
        • Gość: zzz Do radnego IP: *.gorzow.mm.pl 06.11.05, 08:16
          Bo masz inne dochody.
        • Gość: smerf Re: MASZ INNE DOCHODY P.RADNY I TO WSZYSTKO IP: *.gorzow.mm.pl 06.11.05, 08:22
    • Gość: olek z gorzowa Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 17:10
      gdy przeczytalem w Glosie Gorzowa wypowiedzi radnych DLACZEGO Glosowali za
      swoimi podwyzkami to wlos mi staje na glowie jakich my mamy Radnych np dawny
      posel Jerzy Hrybacz mowi: nie mialem pojecia ze glosujemy za podwyzkami: co
      mowi ROMAN BUKARTYK- nie potrafi odpowiedziec a Pan HORBACZ Tadeusz (ten co
      wystawial lewe zaswiadczenia w ZUS-ie) ze to byla regulacja diet --a Pani
      Grazyna Wojciechowska ( chciala byc SENATOREM) ze zle sie stalo to co nie
      wiedziala za czym glosowala i zamalo otrzymuje z a dwa posiedzenia w urzedzie
      miasta w miesiacu , czy ona nie wie ile ludzie zarabiaja w pracy . To jest
      chytrosc i pazernosc. Teraz czekamy jak radni uchwala ze w Gorzowie rzeka
      plynie w druga strone w kierunku Poznania a lepiej to uchwalic zeby od 1 lutego
      zasypac rzeke warte piaskiem ludzie beda mieli jak przechodzic na druga strone
      Warty i mozna bedzie remontowac most na warcie i rozwiaza problem dla Pana
      Prezydenta. Szanowni czytelnicy zapamietajcie o takich radnych i w roku 2006
      nie mamy prawa na nich glosowac, nalezy wybrac nowych radnych i diety ustalic w
      wysokosci 50-80 zl za posiedzenie odsiedziane na sesji to i tak bardzo duzo nie
      moze byc tak za RADNY nie wie co robi i za czym glosuje na sesji.
      • erk65 Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana 05.11.05, 17:20
        nie denerwuj sie, poczytaj o historiach dietowych w EU:) to ze radni (poslowie,
        politycy itd) ciagle staraja sie podwyzszyc swoje diety i ciagle sie protestuje
        przeciwko temu, jest stare jak swiat
      • Gość: Danny Radni sprawni inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 00:28
        Jeżeli przy tak istotnym temacie jak podwyżki diet radni nie mieli pojęcia za
        czym głosują, to jakie mają pojęcie gdy przegłosowują inne uchwały mniej ich
        dotyczące, a dotyczące miasta?
        • Gość: zzz Re: Radni sprawni inaczej IP: *.gorzow.mm.pl 06.11.05, 07:30
          To jest niemożliwe żeby nie wiedzieli za czym głosują.
        • Gość: zzz Re: Radni sprawni inaczej IP: *.gorzow.mm.pl 06.11.05, 07:32
          No to dają o sobie znać,jak się interesują sprawami miasta,a gdzie
          P.Jałoszyński był niby tak dba o mieszkańców,co też nie wiedział?????
          • Gość: xxx Re: Radni sprawni inaczej IP: *.gorzow.mm.pl 06.11.05, 21:35
            Ten to chociaż przyznał, że wiedział o dietach i powiedział z jakich powodów
            głosował za.
      • Gość: zzz Re: DO OLKA Z GORZOWA IP: *.gorzow.mm.pl 06.11.05, 08:19
        SZCZERA PRAWDA.no to jeżeli tak wszystkie uchwały są głosowane,że nikt niewie
        za czym głosuje,przepraszam gdzie my jesteśmy.
        • Gość: ???? Re: DO OLKA Z GORZOWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 08:25
          ... jestesmy na forum.... i pilot z nami nie leci...
          • Gość: zzz Re: DO OLKA Z GORZOWA IP: *.gorzow.mm.pl 06.11.05, 08:33
            leci nie widzisz
    • Gość: Liliana Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 17:22
      Najlepiej na tym wyszla Pani Kaminska bo nie bylo jej na podwyzkowej sesji
      teraz to mozna tak tlumaczyc ale gdyby byla to tez by podniosla reke do
      glosowania za podwyzka.Pan Arkadiusz Marcinkiewicz ( ten od PREMIERA)i Pani
      Bozena Stanczyk z SLD i pn Hrybacz tez nie wiedzieli za czym glosuja. co to za
      radni nalezaloby ich wszystkich odwolac ale prawo ustanowione jest tak ze nie
      mozna ich odwolac a Pan Premier (brat Arkadiusa )mowi tak duzo o sprawiedliwos
      ci i otwartosci rzadzenia to sa puste slogany widzimy to u naszych radnych.
    • e_werty Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana 05.11.05, 17:48
      Wybraliscie? No to macie... jeżeli zlamali prawo.. to do prokuratury.
      A bicie piany na forum to jak zawracanie kijem Warty... No moze pomoze komus
      odreagowac... no to niech "bije pianę"... Ale podwyzki chyba nie naruszaja
      jakiś przepisów? Nie wiem - nie znam sie na tym... Ale gdybym był Radnym takze
      chciałbym dostawać jak najwiecej kasy (powodem irytacji tych "sprawiedliwych"
      jest to ze nie oni ta kase dostaja...) i głosowanie na ten temat zawsze sie
      skończy tak jak sie skończyło. Tym bardziej że ZChN'y - ida z odsiecza i zemstą
      na czerwonych... zielonych... i różowawych... więc hasło "po nas choćby poop"
      staje sie popularne. A Arek - jak to na katolika przystało - skromnie milczy...
      i się zalapuje na podwyżki... Przecież to nie on... a Jędrżejczak w Gorzówku
      rzadi... on tylko bratu pomaga drzwi otwierac... aby wpuścić te Prawo razem ze
      Sprawiedliwościa... On sie tylko doPiSuje do decyzji radnych...

A tam ... niech se zarabiaja... Maja swoje 5 min....
      • Gość: zzz Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana IP: *.gorzow.mm.pl 06.11.05, 07:28
        Werty jak to wybraliście??ja bynajmniej nikogo nie wybierałam do rady miasta.
    • Gość: Kłodawa Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 07:48
      Uważam, że radny winien dostawać z 4000zł tak aby nie musiał biegać za chlebem
      i bokami ale mógł w cąłości oddać się swojej działalności i pracy. Takie
      pieniądze to kropelka w budżecie.
      • Gość: zzz Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana IP: *.gorzow.mm.pl 06.11.05, 07:53
        Napewno jesteś jednym z nich.dlatego tak uważasz.
        • Gość: Kłodawa Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 08:00
          Nie. Nie jestem jednym z nich. Od 15 lat sam się utrzymuję. Po prostu z
          doświadczenia wiem, że pracownik, który zbyt mało zarabia jest albo kiepski
          albo jeżeli przyjął te pensję to okrada pracodawcę a pensja jest tylko
          dodatkiem.
          • Gość: zzz Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana IP: *.gorzow.mm.pl 06.11.05, 08:10
            Jeżeli tak uważasz,powinno się płacić za wykonaną BARDZO DOBRZE pracę,a
            radni????????
            • Gość: Kłodawa Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 10:28
              Nie ma instytucji osoby, która mogłaby ocenić na potrzeby wynagrodzenia ,
              premii radnych. Tej oceny dokonują wyborcy ale zastosowanie tej oceny do
              wynagrodzenia nie jest możliwe.
              Ja po prostu zaproponowałem wysokośc diety tzw antykorupcyjną i motywacyjna aby
              opłacało się poświęcić dużo czasu na pracę w Radzie i jej komisjach ale również
              na spotkania z wyborcami i załatwianie problemów wyborców.

• Gość: zzz Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana IP: *.gorzow.mm.pl 06.11.05, 10:45
                O to chodzi że nie są załatwiane pozytywnie problemy mieszkańców,chociażby w 5%
                pozdrawiam,niewiem dlaczego ale nie przekonasz mnie co do podwyższenia diety
                Radnych.
              • Gość: ???? Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 10:49
                To co proponujesz nie jest wcale ani motywacyjne ani antykorupcyjne. Motywujaca
                do poświecania dużej ilości czasu byłaby stawka godzinowa. Jednak nie daje to
                gwarancji efektywności takich "nasiadówek". Wydaje mi sie że powinna być
                premiowana - ponad stawke minimalną za sesje - efektywność działań. Czyli ilośc
                inicjatyw podjetych i doprowadzonych do pomyślnego dla mieszkańców końca -
                przez konkretnego radnego. Pozostaje kwestia - kto by ocenial skutecznośc pracy
                radnego? Jest w UM Komisja Rewizyjna... czy też Komisja Etyki?...
                • Gość: zzz Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana IP: *.gorzow.mm.pl 06.11.05, 10:54
                  Tak powinno być,ale znając życie to jest odwrotnie.
          • Gość: zzz Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana IP: *.gorzow.mm.pl 06.11.05, 08:12
            nie mylmy pojęć,to jest właśnie ich dodatek,bo mają przecież wysokie emerytury.
    • Gość: Kuba Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana IP: *.gorzow.mm.pl 06.11.05, 21:51
      Jeśli zmienią uchwałe pod presją Surmacza i Po, to będzie świadczyć o słabości
      rady. Albo mają jaja i potrafią przyznać, że podnieśli diety bo tak chcieli,
      albo niech już skończą rządy.
    • Gość: Alicja Wybierzmy za rok innych, porządniejszych radnych!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 18:27
      • e_werty Re: Wybierzmy za rok innych, porządniejszych radn 07.11.05, 18:43
        "porzadny" i "radny" jest to godzenie wody z ogniem...
    • Gość: zzz Re:I pewnie ciebie co? IP: *.gorzow.mm.pl 07.11.05, 18:43
    • landy Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana 07.11.05, 19:25
      co tam slychac w macierzystym sld
      budrysku
      co tam knuje twoja partia matka
      alem sie narobil
      zanim namierzylem cie
      ale teraz juz wiem
      co z ciebie za ptaszek
      czy napisac twoje
      nazwisko na forum ?
      wielu usiadloby ze zdziwienia
    • Gość: zzz Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana IP: *.gorzow.mm.pl 07.11.05, 22:08
      no dawaj! pisz tylko prawdę. budrysek77, to ukryty szpieg z krainy deszczowców.
    • Gość: dobrze poinformowa Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 23:56
      Bicie piany i nic więcej. Wszyscy radni wiedzieli za czym głosują. Za podwyżką
      diet również a może przede wszystkim. Albo mają jaja (wszyscy) i przyznają, że
      tak było albo zachowają się ja PiS i będą mówili jak Areczek (ten od premiera
      soliadrnego i sprawiedliwego), że on widział jakieś procenty ale nie wiedział o
      co chodzi. Mareczek Surmacz teraz przetrzepie Wam skórę partyjną a Wy jak
      zawsze z podkulonym ogonkiem zrobicie jak On chce!!!. Ha ha ha!!! A gdzie jest
      ten radny Dębicki z "czystymi rękami" opuszczający skorumpowane SLD. Jakoś zero
      aktywności w radzie nie przeszkadza w braniu kasy. A gdzie "aktywny" wieczorowy
      maturzysta radny Jałoszyński broniący ideałów lewicy tak ochoczo podnosił z
      PiSem (jak zawsze ostatnio - hmm "lewica gorzowska") rączkę do góry za
      podwyszkami. Powtarzam jeszcze raz miejcie wszyscy jaja i powiedzcie prawdę -to
      drodzy chrześcijanie jest zawsze lepsze niż byle jakie kłamsto. Tylko czy to
      pytanie jest adresowane do ludzi z charakterem?????????? tego po waszych
      wypowiedziach w mediach niestety nie wiem. Hej!
      • landy Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana 10.11.05, 09:47
        czy wy w tym sld to macie
        jakies dyzury na necie
        co jakis czas pojawia sie jakis
        podpisuje jako baba
        i uprawia sldowska propagande
        swietnie ze jaloszynski
        popiera pis
        jest w koncu szansa na uczciwosc
        w naszym miescie
        • budrys77 Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana 10.11.05, 17:08
          hehehe, normalnie Landy mnie zamurowało. Ja i SLD? No, no ,no. Kiepsko z Twoim
          detektywistycznym nosem:) W każdym razie nie będę udowadniał, że niej jestem
          wielbłądem i myśl sobie o mnie co chcesz, jeśli przynosi Ci to ulgę. Przedstaw
          mi tylko drogę dedukcji. Lubę powieści SF:)
          • landy Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana 10.11.05, 17:35
            to zart byl tylko
            jasne ze poglady twoje
            przynajmniej te na forum :))
            sa dosc rozbiezne z sldowskimi
            chociaz czasem w konkretach
            twoje pomysly bylyby im na reke
            • budrys77 Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana 10.11.05, 17:56
              może dlatego że jestem bardziej libero niż konserwo:) Ale na pewno libero ze
              sporym procentem konserwo:) A SLD i SDPl, w wydaniu gorzowskim zaorałbym
              jednakowo z PKP i ZGM:)
              • landy Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana 10.11.05, 19:22
                co to to nie
                zaorywanie to moja specjalnosc :)))))
                swoja droga to sie dziwnie po lewej porobilo
                tadeo chyba uwierzyl w siebie po wyborach
                zaczal kopac sdplowcow
                a ci dlugo sie nie namyslajac
                postanowili dowalic tadeo
                z lewej manki buahahaha :))))
                jak tak dalej pojdzie
                to sami sie zaoraja
                zatem budrys
                wspieraj sdpl ile sil
                poki sdpl robi co chce pis
                • Gość: ???? Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 19:45
                  PiSejwa...???
                  • budrys77 Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana 10.11.05, 22:54
                    No cóż, fanem PiSu też nie jestem, a Platforma traci w moich oczach z dnia na
                    dzień. Co do gorzowskiego SDPlu, wystarczy, że przypomnę sobie kto rządzi w
                    jego struklturach i przechodzi mi wiara w jego "leiwcowość". Po wypowiedzi pana
                    radnego D. już zupelnie straciłem zaufanie. Gdyby ne byli skonfliktowani z
                    carem Tadeusze, na pewno nie opuściliby okopów Sojuszu. Kameleony. Pzdr
          • Gość: zuza Re: Podwyżka diet dla rajców ma być anulowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 17:56
            A ja mysle, ze to robienie z nas idiotow juz niebawem dobiegnie konca.
            Nikt z wyborcow nie lubi byc oszukiwany i jeszcze w tak idiotyczny sposob.
            Gdzie ich honor i odwaga- zwykla ludzka?
            Mozna tylko pogratulowac intelektu, ktorego poziom oscyluje gdzies
            w granicach uposledzenia.
            Dzis zaluje, ze na nich glosowalam. Dzis wiem, ze niewazny jest program, to co
            napisane ale to jakimi sa ludzmi i czego dobrego dokonali wczesniej, zanim
            otrzymali "stolki"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka