Dodaj do ulubionych

Kazimierz Wielki ?

25.01.06, 19:32
Raczej nie. Powiem więcej - niewielki.
Niewiele pamięta z tego co opowiadał o lubuskich sprawach.

KRS DLA GORZOWA - NIE, bo inne nie okrzepły. Już zapomniał, że w Zielonej
powstał dzieki matactwom. Już takich rzeczy nie opowiada, człowiek bez rysy,
człowiek DOSKONAŁY

LOTNISKO DLA GORZOWA - TAK, w Babimoście. Nie mówił tylko kto za busy ma
płacić.

Redaktorka TVP3 Gorzów pytała dokładnie o lotnisko, a on dokładnie nie chciał
zrozumieć pytania.

Wstyd mi. Kilka razy szłem na bagnety broniąc Marcinkiewicza, kiedy ten nie
pełnił takich zaszczytnych funkcji, a jego brat dał się nagrać "na herbatce".

Wstyd mi, po prostu wsdyt.
Obserwuj wątek
    • marek_p To na razie (nie ma z kim o co się bić) 25.01.06, 19:50
      Gorzów nie ma drużyny. Kilku Don Kichotów. Niektórzy z nich udają romantyzm
      i okazują się wielkimi pragmatykami. Pragmatyzm zawsze jest cwanie wywrócony
      na naszą (gorzowską) niekorzyść (dzień dobry panie premierze).

www.pozytki.pl/forum.php?cmd=show&id=1950&category=21&pg=0#1963
      obiecuję
      • marek_p Re: To na razie (nie ma z kim i o co się bić) 25.01.06, 19:52
        Dodałem tylko "i".
        I wystarczy.
    • Gość: Bernard Dziecinna naiwnosc, IP: *.ed.shawcable.net 25.01.06, 19:53
      Hey marek,
      Reprezentujesz typowy przyklad dziecinnej naiwnowci...
      Marcinkiewicz jest Premierem Rzeczpospolitej a nie wyslanikiem Gorzowa do
      Warszawy...
      Facet ma sprawy na glowie zwiazane z setkami miast i miasteczek ...
      Kazdy czegos chce...
      Nierozsadne i pozbawione jakichkolwiek podstaw oczekiwania skazane sa z gory na
      kleske..
      Gorzow nie moze i nie powinien oczekiwac niczego specjalnego...
      Gdyby zaczelo sie tak dziac...Marcinkiewicz bylby bardzo kiepskim Premierem
      bowiem przedkaladalby jedno miasto nad drugie...
      Spodziewam sie jedynie po Marciniewiczu ze bedzie dobrym Premierem i powodem
      dumy dla miasta.
      Jak na razie nie ma powodu do marudzenia...
      Pozdrawiam
      • budrys77 Re: Dziecinna naiwnosc, 25.01.06, 20:02
        Przepraszam najmocniej Marku ale najwidoczniej słyszeliśmy dwie trochę odmienne
        rozmowy.
        W sprawie KRS usłyszałem, że na razie trzeba przyspieszyć pracę obecnych ale
        jest szansa powołania gorzowskiego w tej kadencji.
        W sprawie lotniska, usłyszałem, że Babimost jest lokalizacją bezsensowną i
        przydałoby się lotnisko pomiędzy Gorzowem i Zieloną Górą. Babimost można
        rozwijać w ostateczności. Również o lotnisku dla Gorzowa, powiedział, że
        potrzebne.
        Wypowiedzia się także w sprawie połączeń kolejowych. Przedstawił bardzo ciekawą
        koncepcję modernizacji linii kolejowej Gorzów - Międzyrzecz - Zbąszynek, tak -
        by Gorzowianie mogli szybko dostać się na pociągi jadące na trasie Berlin -
        Poznań - Warszawa - Moskwa. Jestem za! Oczywiście, nie możemy zapomnieć o linii
        do Gdańska.
        Wspomniał o przyspieszeniu S3.
        A co najważniejsze, zapowiedzial szybkie powołanie dużej uczelni wyższej w
        Gorzowie, a następnie Akademii Gorzowskiej! To kolejny ale tym razem ogromny
        krok do samodzielnego uniwersytetu, za 10-15 lat!
        • marek_p Człowiek i skazy 25.01.06, 22:38
          budrys77 napisał:

> Przepraszam najmocniej Marku ale najwidoczniej słyszeliśmy dwie trochę
          > odmienne rozmowy.
          > W sprawie KRS usłyszałem, że na razie trzeba przyspieszyć pracę obecnych
          > ale jest szansa powołania gorzowskiego w tej kadencji.

W sprawie KRS-u ja już tyle się nasłuchałem, że o niczym innym jak terminie
          uruchomienia nie będę słuchał.
          Skrajną bezczelnością jest obiecywanie czekoś "pod koniec kadencji", jak się
          mówiło jeszcze nie tak dawno zupełnie innym tonem.

> W sprawie lotniska, usłyszałem, że Babimost jest lokalizacją bezsensowną
          > i przydałoby się lotnisko pomiędzy Gorzowem i Zieloną Górą. Babimost można
          > rozwijać w ostateczności.

Ja usłyszałem o busach z Babomistu do Gorzowa (ile dalej jest do lotnisk
          w Berlinie?). Ale to nie był występ kabaretu OTTO, to premier przemawiał.

> Również o lotnisku dla Gorzowa, powiedział, że potrzebne.

Lotnisko dla Gorzowa pod Babimostem lub gdzieś między Zieloną Górą a Gorzowem.
          Qńbysieuśmiał.
          Przecież Zielona Góra ma Przylep. O co chodzi panie premierze, o 3 lotnisko pod
          Zieląką ?

Pewnie pan premier udaje, że nie wie o projekcie planu zagospodarowania gminy
          Kłodawa i o Aeroklubie Gorzowskim, który powinien zmienić nazwę na Drezdenecki,
          bo tu we władzach same nieloty, a posłowi udają ślepych, niemych i głuchych.
          Nic kurna nie chcemy, tylko przekazania paru hektarów podgorzowskiej ziemi.
          Pas startowy sobie sami trawą obsiejemy.
          Państwowy obiekt latający też wyląduje.

> Wypowiedzia się także w sprawie połączeń kolejowych. Przedstawił bardzo
          > ciekawą koncepcję modernizacji linii kolejowej Gorzów - Międzyrzecz -
          > Zbąszynek, tak - by Gorzowianie mogli szybko dostać się na pociągi jadące
          > na trasie Berlin - Poznań - Warszawa - Moskwa. Jestem za!

Ani słowa o bezpośrednim połączeniu z Berlinem. Bezczelne i celowe przeoczenie.
          Nie podjęcie tego tematu, do którego wystarczy postawić "kropkę nad i" jest
          działaniem na szkodę Gorzowa.

Oczywiście można do Berlina jechać z Gorzowa przez Poznań, a nawet Wrocław,
          tak jak jechać busem do Babimostu by dalej polecieć do Poznania, wszystko można
          byleby tylko Fedko się nie pogniewał albo zielonogórski wojewoda lub
          zielonogórski szef gorzowskiej telewizji, która niezgodnie z prawem, po blisko
          100 dniach rządzenia przed PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ oraz premiera z Gorzowa ma
          logo jakiejś pirackiej stacji TVP3 LUBUSKA.

Olewamy ustawy, to po co siedzimy je uchwalać ? Po co to wszystko ?

Panie premierze, a ARIMR też przenosiny okazały się nie takie aż znowu złe ?
          Jak to jest, skoro pan już na tematu regionalne wszedł ?
    • Gość: posen Re: Kazimierz Wielki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 20:00
      nie wystarczy wam, ze byl na studniowce? Takie wydarzenie mozna naprawde super wyeksploatowac... ale nie oczekujcie tego od Kazika, sami tez cos musicie zrobic!
      • Gość: zg Re: Kazimierz Wielki ? IP: *.ztpnet.pl 25.01.06, 20:09
        Alez mareczku nie gorzaczkuj sie tak.

Wiem ze liczyles po cichu na szaber calej Polski ale PiS-u na to nie stac.

KRS potrzebny ale "tanie panstwo" uniemozliwia
        Lotnisko potrzebne ale jedno juz jest.
        W GW lotnisko??? A po co???
        Przeciez same urzedasy lataja???????//

Zajmijcie sie pozyskiwaniem inwestorow.

PZDR
        • Gość: Danny Re: Kazimierz Wielki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 10:29
          >ale PiS-u na to nie stac
          PiS za to będzie stać (oczywiście za nasze pieniądze) na ciężkie miliardy kary
          za BPH i PeKaO
    • pawel.zary Re: Kazimierz Wielki ? 25.01.06, 20:06
      Nie robiłbym sobie wielkich nadziei. Klucz do sukcesu kryje się w dobrej władzy
      samorzadowej i inicjatywach obywatelskich gorzowian. Premier nie jest królem,
      który przyjedzie i sypnie dukatami.
      Przed nami wybory samorzadowe - chyba tu należy skierowac swoją energię i to
      nie tylko w Gorzowie.
      IMHO, to Sejmik i prezydent powinny być tym kluczem.
      pzdr
      • Gość: resorak Re: Kazimierz Wielki ? Nie tylko wielki ale mądry! IP: *.ztpnet.pl 25.01.06, 20:40
        Ależ marku-p, w dyplomacji nie wykłada sie kawy na ławę.
        Szanuję Twój patriotyzm ale wiesz jak cieńka nitka dzieli go od szowinizmu.
        Kazimierz jak może promuje Gorzów /bez ogona wlkp/.W Rzeszowie kilka razy
        podkreślał że jest premierem z tego miasta.
        Stawianie teraz oficjalnie na drugie lotnisko w województwie-no wiesz.
        Rejestr może póżniej ale powstanie.
        A bal maturalny? To element promocji miasta.
        I wiele innych zachowań świadczących że nie zapomina o mateczniku.
        Więcej mogliby zrobić posłowie.Np taki Surmacz.Ale on woli pojedynki i
        dintojrę./Ciepiela w KGP mógłby lobować za jednostkami policji w województwie/.
        • marek_p Nie tylko wielki ale mądry... i doskonały 25.01.06, 22:42
          i dla falubaza chwilowo użyteczny
        • Gość: resorak Urojenia zawiedzionego pszczelarza bez marki . IP: *.ztpnet.pl 25.01.06, 23:11
          Potrafisz podstępnie ukąsić jak twe pszczółki.
          Dyskusja z takim osobnikiem, szowinistą lokalnym jest bez sensu.
          Herbatka u Tadka, fiku miku mój Kaziku, ot qrwa styl północnego zaścianka.
          Metecznika czy bardziej pasiecznika zakompleksionych trutni.Kto nie z ROJEM tego
          zgnojem.
          W roju trudno o dyplomacje,bardziej dym sie przydaje.Ale dymienie na forum
          śmierdzi prowincjonalnymi manierami zakompleksionego, szowinistycznego,
          przewodnika stada trutni co tylko pretencje zgłaszaja i pokrzywdzonych udają.
          Do roboty trutnie!!!.Bo zdziwicie sie okrutnie zawodząc sie na Kaziku i budząc
          z ręką w ...nocniku.

• pablos05 Re: Urojenia zawiedzionego pszczelarza bez marki 26.01.06, 02:35
            Gość portalu: resorak napisał(a):

"...Do roboty trutnie!!!.Bo zdziwicie sie okrutnie zawodząc sie na Kaziku i budząc
            z ręką w ...nocniku."

No to jak to resorak,dopiekasz w swoim poscie markowi_p,czy wszystkim
            gorzowianom??Jestes taki sam jak inni z ZG,ktorzy robia dymy na tym forum...Tyle
            ze Ty do pewnego momentu potrafisz ukryc swoja wrogosc do tego miasta,ale jak
            juz ktos wylozy kawe na lawe to ujawniasz swoja nature...
            A szkoda,bo czytajac wczesniejsze Twoje posty uwazalem Cie za bardzo rozsadnego
            czlowieka,ktory widzi wady Gorzowa,ale takze i ZG...
            • Gość: resorak Re: Urojenia zawiedzionego pszczelarza bez marki IP: *.ztpnet.pl 26.01.06, 09:46
              To fakt ,poniosło mnie .Ostatnie zdanie powinno być w liczbie pojedyńczej bo
              zostało uzyte w polemice z tym osobnikiem.
              Ale jak tu trzymac poziom jak on nazywa dyskutanta falubazem.
              Rozumiem że tak może postapic osobnik z pod znaku:hiro,karolek,andrzejusa
              /chociaz on stara sie trzymac poziom/.Ale admin??
              Przepraszam porzadnych gorzowian za to uogólnienie,niesprawiedliwe i krzywdzące.
          • marek_p Re: Urojenia zawiedzionego pszczelarza bez marki 26.01.06, 17:54
            Gość portalu: resorak napisał(a):

> Potrafisz podstępnie ukąsić jak twe pszczółki.

To poszukaj sobie przeciwnika niższych lotów i nie podstakuj na tych resorkach,
            maluszku.
            • Gość: resorak Re: Urojenia zawiedzionego pszczelarza bez marki IP: *.ztpnet.pl 26.01.06, 19:07
              "To poszukaj sobie przeciwnika niższych lotów i nie podstakuj na tych resorkach,
              maluszku."

Opieka na forum to cos znacznie innego niż praca w pasiece.
              Na forum nie wystarczy podymić a miód sam przyleci.
              Oj złudna ocena po nicku - można sie obudzić z reką w...nocniku...
              Za dymienie na forum bierze się odpowiedzialność marku- p oddymiony lub marku-p
              asieczny.
              Ale żeby być tak naiwnym ,jak młoda pszczoła,i robić na forum z premiera matoła?

• Gość: ... KRSu nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 23:15
        Marcinkiewicz ma związane ręce.

Gdyby został ministrem skarbu, to mógłby szepnąć słówko Ziobrze...
        Gdyby został ministrem edukacji mógłby zrobić to samo...
        Ale będąc premierem, jest jak żona Cezara - poza wszelkimi podejrzeniami.
        On nam tego nie załatwi. On nam nic nie załatwi.
        Gdyby było inaczej, to dziennikarze by go rozszarpali, a rząd by upadł.
        Na tak otwarty manewr - drapania po plecacj swoich - nie odwazył się jak dotąd
        żaden szef rządu RP.
        • Gość: Bernard Premier Polska rzadzi... (za to mu placa...) IP: *.ed.shawcable.net 25.01.06, 23:23
          Hey ....,
          Nie tlumacz markowi..
          Pacan nie ma pojecia na jakim swiecie zyje...
          Marcinkiewicz ma Polske na karku...a Gorzow to maluska w tej Polsce pipidowka...
          Pacan mysli, ze Gorzow Warszawe przerosnac moze bowiem Premier z tego miasta...
          Co za kretynstwo...
          Ja oczywiscie obserwuje Premiera i mam nadzieje ze jego decyzje Polsce dobrze
          sluzyc beda...
          Od spraw lokalnych mamy lokalne wladze...
          Pozdrawiam
          PS. Z tym markiem coraz gorzej...
          • budrys77 Re: Premier Polska rzadzi... (za to mu placa...) 26.01.06, 07:39
            Mi wystarczy, że dzięki Marcinkiewiczowi, szeroko otwierają się drzwi
            ministerialnych gabinetów dla gorzowskich petentów:) To i tak wiele.
            • Gość: Bernard Re: Premier Polska rzadzi... (za to mu placa...) IP: *.ed.shawcable.net 26.01.06, 07:43
              Hey budrys,
              Dyplomacja wymaga taktu...cos o czym marek pojecia nie ma..
              Pozdrawiam
              • Gość: Ragnar A ja wierzę w Premiera Kazia. IP: *.gorzow.mm.pl 26.01.06, 10:14
                Mimo wszystko wierzę w Kazka. O Gorzowie na pewno nie zapomina. Konkretne
                decyzje już zapadły, a w machinie państwowych urządów potrzeba trochę czasu aby
                słowo stało się ciałem.
                Bądźmy optymistami.
              • Gość: nicelus Re: Premier Polska rzadzi... (za to mu placa...) IP: *.dip.t-dialin.net 26.01.06, 10:25
                mówisz, że premier rządzi polską, a gdy premier nie chcę poświęcić polski dla
                gówien w jeziorze sławskim, to piszesz dyplomatycznie:

> Czytales w Lubuskiej co Marcinkiewicz i Surmacz zrobili??? Te dwa palanty
                (dio diabla z szacunkiem dla Premiera) jako jedyni z trzech glosowali przeciwko
                inwestycji w Lubuskim (jesioro Slawskie ) <
            • e_werty Re: Premier Polska rzadzi... (za to mu placa...) 28.01.06, 22:56
              "...szeroko otwierają się drzwi ..."

... które? chyba babcia klozetowa ci w ministrstwie deskę kolzetową podniosła
              abyś je nie oszczał - jak sie dowiedzaiła że z Gorzowa jestes... No a drzwi ci
              otworzyła... żebys zdążył i nie musial sprzatac...
          • e_werty Re: Premier Polska rzadzi... (za to mu placa...) 26.01.06, 19:17
            "...Ja oczywiscie obserwuje Premiera ..."

... premier - kur/wa uważaj - Bernard na ciebie patrzy!!!
            • Gość: Bernard Re: Premier Polska rzadzi... (za to mu placa...) IP: *.ed.shawcable.net 26.01.06, 19:30
              Hey werty,
              Kazdy powinien,
              Nie przeoczylem tego glosowania przeciwko Lubuskiemu !!!
              POzdrawiam
        • marek_p Re: KRSu nie będzie 26.01.06, 17:56
          Gość portalu: ... napisał(a):

> Marcinkiewicz ma związane ręce.

O jak ładnie potrafimy usprawiedliwiać tych co mówią tak, a robią siak.
          • e_werty Re: KRSu nie będzie 26.01.06, 19:23
            Marek - ale tak serio - no cholere ci KRS? nie ma ważniejszych spraw? Zabawka
            ludzików z przerośnieta chorobliwie (w stosunku do chlorofilów) ambicją...
            dajcie sobie spokój - ile osób z Gorzowa skorzysta miesiecznie czy rocznie z
            tej instytucji? 200, 500, 5000?
            Tłuczecie piane o bzdety... - walczcie o remonty kamienic, budowę lotniska, czy
            stoku... - to sa rzeczy które dotyczą wiekszej grupy mieszkańców...
    • Gość: Danny Re: Kazimierz Wielki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 10:33
      Pytanie dziennikarza do Kazia.
      Kazio: "To bardzo dobre pytanie, to świetne pytanie, to znakomite pytanie,
      proszę o następne"
      Kilka dni później M.Olejnik też go o coś pyta. Odpowiedź jak wyżej.
      Pytany o studniówkę, jaka była, znów mądrze odpowiada "za krótka".
      Nie ma to jak inteligencja i błyskotliwość.
      • budrys77 Re: Kazimierz Wielki ? 26.01.06, 12:21
        Może poprostu wyznaje zasadę, którą i ja się kieruję w kontaktach z ludźmi:
        bądź oszczędny w słowach, bo i tak dorobią ideologię:) Im więcej powiesz, tym
        więcej dorobią. Krótko, rzeczowo i konkretnie. Szczegóły na papierze. Bardzo
        skuteczna metoda.
        • Gość: Danny Re: Kazimierz Wielki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 00:11
          >Krótko, rzeczowo i konkretnie
          Krótko to było, faktycznie, ale nic więcej. Pustka nie jest rzeczowa.
          • Gość: nicelus Re: Kazimierz Wielki ? IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.06, 13:39
            "mądrej głowie, dość po słowie."
    • Gość: nicelus a może to ty jesteś piesek samoobrony? IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.06, 14:07
      jeżeli tobie podpadają posłowie którzy głosują za ustawą własnego rządu, a nie
      za ustawą samoobrony, to nie z posłami tylko z tobą coś nie tak.

według sondaży samoobrona jest trzecią siłą w kraju i jedną z trzech partii
      które weszłyby do parlamentu, jeżeli teraz byłyby wybory. bardzo słusznie
      postępuje umiejętnie dążąc do destabilizacji finansów, a tu konkretnie do
      sparaliżowania kancelarii premiera. na wcześniejszych wyborach mogą tylko
      zyskać, dlatego postępują bardzo słusznie. to jest prawidłowa polityka.

www.wprost.pl/ar/?O=86230
    • marek_p Re: Kazimierz Wielki ? 27.01.06, 23:13
      cd

e_werty napisał:

> Rozumiem obawy przed wyborami - Kazika pewnie by nie zrobili premierem...
      > więc teraz chcecie jak najwiecej nachapać?

W tym sęk, że nie ma kompletnie żadnych widoków na załatwienie cokolwiek
      pozytywnego.
      Ba, jest sygnał wsparcia lotniskowego trupa koło Zielonej Góry, zjadającego
      budżet samorządu wojewódzkiego.
      Nie ma za to sygnału, że będzie realizowany temat zapisanego w strategii
      rozwoju województwa lotniska pod Gorzowem, choć jest partner w postaci
      Aeroklubu, przetarg na śmigłowce ratownictwa medycznego już niebawem.
      Odpalą jakąś prowizorkę i tak już będzie w nieskończoność.

Nie ma chęci wyjścia naprzeciw problemowi zgnojonego finansowo jedynego
      już w mieście szpitala. Nawet nie ma sygnału, że winni zostaną ukarani.

Przecież sprawa nie jest z tych prowincjonalnych, Gorzów to jedno z 18 miast
      wojewódzkich...
      Dlatego nie będę przyklaskiwał premierowi z Gorzowa, BO NIE MAM ZA CO !

Więcej w wątku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=35756344&a=35769365

O klimacie i potrawach regionalnych w wątku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=551&w=35755044
      • Gość: Bernard Mali, biedni a...pyskuja... Po wojewodzku he he IP: *.ed.shawcable.net 28.01.06, 00:12
        Hey marek,
        Wbij sobie do glowy raz na zawsze, ze "status miasta wojewodzkiego" to jedynie
        etykietka dla zaspokojenia rozbujanych ambicji loka;nych patriotow...
        Nic inego.
        Gorzow to male miasteczko i tak na Gorzow w Warszawie patrza..
        Liczy sie ilosc mieszkancow a nie sztuczne tytyly...
        Gorzow nie potrzebuje dwoch szpitali - jeden dobry wystarczy
        Lotniska z tego samego powodu nie bedzie..
        Nie ma dla kogo budowac...
        "Aeroklub" zreszta to zaden partner..
        To paczka fanatykow z dziurami w kieszeniach majacych problemy z "chodzeniem po
        ziemi" a co dopiero lataniem..
        Powinni kupic sobie latawce - bardziej do ich stanu umyslowego pasowac beda...
        Gorzowa nie stac na utrzymanie wiecej niz jednego...(moze dwoch malych) klubu
        sportowego..

Wszystko sie rozpada z powodu braku poczucia realiow...

W miescie jest jedynie okreslona (bardzo okreslona) ilosc podatnikow co z
        jednej strony limituje mozliwosci Magistratu a z drugiej jeszcze bardziej
        finansowe utrzymanie klubow...
        Ludzie maja tylko tyle pieniedzy ile maja i moga wydac na "sport i rekreacje" z
        wlasnek kieszeni..ile moga wydac..
        To baza finansowa powinna decydowac o powstawaniu nowych instytucji a nie durne
        ambicje pacanow bez glowy...
        Pozdrawiam
        PS. Dla wyjasnienia: Podatnik nalezy rozumiec jako "osoba pracujaca". To te
        malo zarabiajace duszyczki placace podatki i posiadajace mniej lub wiecej
        (czesciej - mniej) pieniedzy w kieszeni po zaplaceniu rachunkow
        • budrys77 Re: Mali, biedni a...pyskuja... Po wojewodzku he 28.01.06, 18:33
          Benek, znowu galopujesz myślami w nieznane. Skoro jest tak dobrze, to czemu
          jest tak źle? Raz wychwalasz Jędrzejczaka pod niebiosa, a potem plujesz na jego
          pomysły (wojewódzki Gorzów i choćby lotnisko). Znowu masz problemy z własnym
          zdaniem?
          Ps. lotnisko sportowe, dla Twojej wiadomości, to w Europie rzecz normalna i
          pospolita. Powstanie, wbrew Twoim naukom i radom.
    • Gość: BRALCZYK DO marka p IP: 213.199.251.* 28.01.06, 18:44
      "szłeś" na bagnety????z taką ortografią to do kosy się nie nadajesz
      • marek_p Re: DO marka p 28.01.06, 22:49
        Gość portalu: BRALCZYK napisał(a):

> "szłeś" na bagnety????z taką ortografią to do kosy się nie nadajesz

Spytam grzecznie - gdzie to znalazłeś ?
        Nikt nie jest nieomylny, ale takich błędów raczej nie robię.

Poza tym zdziwię Ciebie. Potrafię tym archaicznym narzędziem trawę
        na łące skosić.
        To teraz przedstaw swoje zdolności ;)

marek_p
        ;)
        www.pozytki.pl/forum.php?cmd=show&id=1950&category=21
        • e_werty Re: DO marka p 28.01.06, 23:00
          "...gdzie to znalazłeś ?"

także szukalem... i nie wiem w którym poście to jest :(
    • Gość: ZIELONKA Re: Kazimierz Wielki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 18:50
      Czego wy chcecie? Jeśłi biega o lotnisko to możecie korzystać z portu
      lotniczego "ZIELONA GÓRA" :) W końcu Zielonogórskie lotnisko jest dla
      wszystkich! Po co w gorzowie skoro już Zielona Góra ma lotnisko.
      • budrys77 Re: Kazimierz Wielki ? 28.01.06, 19:01
        Znowu się nudzisz i zaczepiasz:) Doskonale wiesz o czym mówimy, tak więc nie
        prowokuj i nie zmieniaj tematu.
        Ps. Już wolę dojechać do Poznania, czas dojazdu podobny.
      • Gość: Bernard Puste samoloty!!! IP: *.ed.shawcable.net 29.01.06, 06:11
        Hey Zielonka,
        Jesli falubaz ma lotnisko to kto powiedzial, ze automatycznie Gorzow musi
        miec...
        To glupota na ktora zaden madry we wladzach nie pojdzie..
        Falubazowskie lotnisko ma bardzo male szanswe na przetrwanie tak czy inaczej...
        Szukaja najtanszych przewoznikow, ale i ci musza zarobic...
        Ja sie pytam: Kto bedzie latac???
        Wieksze miasta z lotniskami traca polaczenia z powodu braku pasazerow...
        Spadac z tych chmurek na ziemie i zacac myslec!!!
        Pozdrawiam
        • budrys77 Re: Puste samoloty!!! 29.01.06, 12:41
          O tym myśleniu, to było do gorzowian czy do Zielonki Benek?:) Akurat w
          Gorzowie, nikt nie mówi o drugim JFK lub LaGuardia. Będziemy mieli wreszcie
          normalne lotnisko sportowe, dla nauki sportów powietrznych i lotnictwa
          sanitarnego. Jeśli w planach aeroklubu jest także budowa pasa betonowego, to na
          pewno nie dla jumbojetów.
          Babimost, ma szansę na rozwój przewozów cargo i na tym koniec. Może za 10-20
          lat będzie i miejsce dla ruchu pasażerskiego. Osobiście wolałbym, by marszałek
          doplacał te 2,5 miliona rocznie do przelotów w kierunku Londyn czy Frankfurt.
          Warszawa to marny pomysł. W przypadku Gorzowian, podstawą jest szybki remont
          linii kolejowych i dobre połączenie komunikacyjne miasta z Berlinem. Wszyscy o
          tym mówią, tylko jakoś Ty Bernardzie tego nie widzisz.
          • Gość: Tadeo Re: Puste samoloty!!! IP: *.gorzow.mm.pl 29.01.06, 22:12
            Najważniejsze aby marszałęk nie przeszkadzał bo pomocy od niego na północy nie
            uzyskamy.
            Musimy radzić sobie sami. Lotnisko sportowe powstanie i to niebawem.
          • Gość: Bernard Re: Puste samoloty!!! IP: *.ed.shawcable.net 29.01.06, 23:07
            Hey budrys,
            To ze jak twierdzisz "wszyscy mowia" wcale mnie nie przekonuje...
            Znaczy tylko ze ci "wszyscy " sie myla a ja mam racje..
            Jak zawsze zreszta...
            Rozgoraczkowane pacany na sile uruchomily (jeszcze nie legalne...he he he)
            lotnisko i teraz modla sie o to by "cokolwiek" chcialo tam ladowac...
            A to "cokolwiek" mowi.."po cholere...???"
            W kazdym przedsiewzieciu najpierw istnieje zapotrzebowanie a dopiero pozniej
            ktos to zapotrzebowanie stara sie zaspokoic...
            Tylko idioci robia to odwrotnie...
            A w lubuskiem wlasnie tak robia...
            Gdzie prokurator??? he he he
            Nikt do Zielonej latac nie bedzie w ilosciach uzasadniajacych trzymanie linii.
            Nikt nie bedzie trzymal lini tylko dlatego byz aspokoic "wielkomiejskie"
            ambicje powiatowego grajdolka..
            Transport ziemny a zwlaszcza kolejowy jest buuuuzo tanszy od lotniczego wiec
            nie przypuszczam by ktokolwiek zechcial przeplacac za przewoz towaru
            samolotami...
            Prywatne sa za madre a rzadowe nie zrobia - chyba ze chca z prokuratorem
            rozmawiac na temat "dzialalnosci na szkode miasta i marnowania pieniedzy
            podatnikow...
            Nic z tego nie bedzie bo byc nie moglo...
            Zadnego szkoleniowego tez nie bedzie bowiem w skali kraju (nie mowiac juz o
            Gorzowie) zapotrzebowania na nastepny osrodek nie istnieje...
            Kto bedzie sie szkolil??? Na czym? Za co? Po co???
            Marek bedzie latal??? he he he
            Zostawcie ten temat.
            Najpierw trzeba zadbac o dalszy rozwoj miasta (Jest Jedrzejczak wiec wszystko
            idzie dobrze...). Siolne ekonomicznie miasto samo stworzy zapotrzewanie na
            takie uslugi..
            A do tego czasu...podzelowac buty i...na piechote.
            To zdrowe dla umyslu taj jak i dla ciala.
            Pozdrawiam
            • e_werty Re: Puste samoloty!!! 29.01.06, 23:53
              "...A do tego czasu...podzelowac buty i...na piechote. To zdrowe dla umyslu taj
              jak i dla ciala...."

... tobie szkodzi... nie zauwazyłeś? no to zmień lekarza - bo ten aktualny cie
              oszukuje - płacisz za fałszywe diagnozy...

"...To ze jak twierdzisz "wszyscy mowia" wcale mnie nie przekonuje... Znaczy
              tylko ze ci "wszyscy " sie myla a ja mam racje.. "

jak na "miłośnika" demokracji w wersji amerykańskiej przystalo....
              • Gość: Bernard Re: Puste samoloty!!! IP: *.ed.shawcable.net 30.01.06, 01:11
                Hey werty,
                Do amerykanskiej, polska demokracja jeszcze ma daleko...
                Jak na razie to w imie demokracji i przy jej pomocy kliki rzadza...
                Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka