Gość: Garucha IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 22:13 info.onet.pl/638356,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Garucha Na krzesło elektryczne ! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.03, 22:19 lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/244019.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krisis Re: ZŁY WŁAŚCICIEL IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 09:05 Zyjemy w kraju kapitalizmu - byc moze dziekiego i nie unormowanego. Ale to nie jest wina wlascicieli jakichkolwiek nieruchomosci. Nie jestem wlascicielem ale potrafie zrozumiec zachowanie takiego czlowieka. TO JEST JEGO WLASNOSC - nikt nie ma prawa do niej i nikt nie ma prawa zabronic mu dysponowac wlasnoscia. Czy podobaloby sie wam drodzy lokatorzy, gdybym ja wprowadzil sie do waszego mieszkania zajal pokoj bo nie mam gdzie mieszkac?? On najpierw pisal do was abyscie opuscili jego kamienice - ma wobec niej inne plany. I ma do tego prawo!! Tak bylo dawniej gdy nie bylo socjalizmu - ludzie zyli i wynajmowali u wlascicieli kamienice. Ale robili to za jego zgoda. Napewno kazdy z was ogladal serial DOM tam widac jak zabrano kamienice wlascicielowi, jak ludzie traktowali tych ktorzy kiedys mieli do niej prawo. Wciaz pokutuje opinia, ze on nie ma do tego prawa. Czy ja moglbym zamieszkac w waszym aucie?? Zima - bo cholernie zimno?? Watpie, wywalilibyscie mnie na zbity pysk - bo auto jest WASZE!!! Tak samo jest z kamienica - tez trafilby mnie szlag jelsi dostalbym np w spadku dom, i chcialbym aby lokatorzy z niego odeszli bo mam wobec niego inne plany. Troche dystansu - facet stracil nerwy widzac ze lokatorzy go olewaja cieplym moczem i uwazaja ze maja prawa do jego mieszkan. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krisis jeszcze jedno.. IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 09:08 Punkt widzenia zalezy od siedzenia - kazdy zna to powiedzenie. Jestem przekonany ze ci, ktorzy czuja sie tam pokrzywdzeni - gdyby byli na jego miejscu zachowywaliby sie podobnie. Bo prawda jest ze chamstwo wychodzi z kazdego gdy ten czuje sie silny i wielki. Wada tego czlowieka jest, iz nie umial w inny sposob zalatwic sprawy - ale nie jego w tym wina iz sady, pisma i inne instytucje mialy go w d... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
enki Re: jeszcze jedno.. 30.01.03, 09:30 Zgadzam się z przedmówcą. Dzicy lokatorzy mogą sobie przecież kupić nowe mieszkania. Nie żyjemy już w komunie, gdzie na lokum czekało się długie lata. W każdej gazecie pełno jest ogłoszeń "sprzedam mieszkanie". A jak nie potrafią zarobić to trudno, to ich sprawa. Gospodarka nie potrzebuje darmozjadów, a rynke jest najlepszym (obiektywnym) miernikiem jakości (przydatności) człowieka. Dewastacja, cóż być może mieszkańcy chcą oddać kamienicznikowi własność w takim stanie w jakim ją zastali po 1945 r. Vide wspomniany serial Dom (kolektywna odbudowa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krisis Re: jeszcze jedno.. IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 10:54 Traci tu ironia - wiec chcialbym ci przypomniec - ze wlasciciele tych kamiennic odnowiliby je i co za tym idzie wygladalyby one o wiele lepiej niz aktualnie wygladaja - patrz kraje, w ktorych socjalizm nie istnial. Prawda jest taka ze te mieszkania wbrew logice byly remontowane na koszt panstwa poniewaz panstwo (lokatorzy) je zawlaszczylo . Lokatorzy nie wykladali z wlasnych kieszeni - a wojna nie jest wymiernikiem tego jaka kamiennice powinien dostac wlasciciel. Nie zapomnij tez, ze w tamtych czasach przed socjalizmem takie budynki byly masowo ubezpieczane, ale nowa wladza nie pozwolila wlascicielowi na dzialanie kradnac mu jego wlasnosc i blokujac jakiekolwiek formy aktywnosci. Zreszta wystarczy obejrzec sie wokol siebie aby zobaczyc w jakim stanie sa te wszystkie niby komunalne lub wspolnot mieszkaniowych kamiennice. Nawet jesli taki wlasciciel bylby bankrutem i nie mialby pieniedzy na remont w tamtych czasach to albo sprzedalby to komus kto bylby wstanie wyremontowac albo poradzilby sobie w inny sposob - w jaki. Np jak sie teraz remontuje mieszkania?? Lokatorzy cyz chca czy nie chca maja obowiazek placic za spadek wartosci domu, jego amrotyzacje. Wiem jedno - o swoje kazdy by dbal. I kamienice wygladalyby o wiele lepiej niz aktualnie. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krisis Re: jeszcze jedno.. IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 10:59 Mam mieszkanie w TBS - mam obowiazek dbac o nie odnawiac placic kaucje za "zuzycie" mieszkania, placici wygorowany czynsz za splate kredytu zaciagnietego przez TBS na budowe bloku i....................nigdy nie bede wlascicielem tego mieszkania. Wiec jak to jest - TBS w zgodzie z prawem zdziera np w ciagu 4 lata 50% wartosci mieszkania liczac kaucje czynsz i inne doplaty a wlasciciel prywatnej kamienicy nie ma zadnych praw?!?!?!?! Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
enki Re: jeszcze jedno.. 30.01.03, 11:04 Pewnie, że masz rację. Ja tylko zaznaczyłem chorą, paranoiczno - schizofreniczną sytuację panującą w Papalandzie. Swoją drogą jak nie pojawi się progres w budownictwie, ale k..a do tego kredyty muszą być dla ludzi, a nie tylko dla korporacji, to młode roczniki - k..a ilość ludzi, którzy będą chcieli mieć własne M będzie rosła do 2006, przekroczą dopuszczalny poziom frustracji, a to będzie groziło poważnymi konsekwencjami. (hehe sam ich poprowadzę na barykady). A z raportu o budownictwie za rok 2002 wynika, że budują głównie osoby dyspoonujące już mieszkaniami (to sa ich 2-3 M) - jedyny wskaźnik rosnący, spółdzielcze, developerskie - znaczna dynamika spadku. sorry, ale poziom akceptacji dla "polskiego sukcesu rynkowego" zbliża się u mnie do 0. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-ray GROZIŁ LOKATOROM - SĄ DOWODY ! IP: 213.17.234.* 05.02.03, 20:33 www.kamienica.pl/adam.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krisis Re: GROZIŁ LOKATOROM - SĄ DOWODY ! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 06.02.03, 09:33 Ale lokatorzy tez mieli go w dupie gdy slal pisma i monity o opuszczenie mieszkan, tez pisal do Urzedow z prosba o pomoc. Nic nie wskoral - chamstwa nie nalezy tlumaczyc, ale tez bys sie wkurzyl gdyby ktos mial cie szeroko w dupie w wladzunia jeszcze przyklaskuje temu komus. Zostal sam ze swoimi problemami pomimo iz urzedy i lokatorzy powinni byc zobligowani do reakcji na jego monity w sposob nalezny. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś