Dodaj do ulubionych

Lekarze i pielęgniarki pozywają szpital do sądu

04.09.06, 16:20

Jak tak można! "Od 2001 roku do dzisiaj podwyżka kosztowała szpital 57 mln zł".
Utrzymanie Jaśnie Państwa Dyrektorstwa jest znacznie droższe ( 11 dyrektorów z
poborami przynajmniej 10.000 PLN x 68 miesięcy czyni ok. 7 mln PLN), a nie
przynosi ŻADNYCH korzyści. 57 mln PLN zostało wydanych na ludzką pracę. Może
dziennikarz powinien to Wakuliczowi, Jasińskiej, a zwłaszcza darmozjadowi
Krzyckiemu uświadomić? Bo przecież panu Krzyckiemu stanowisko dyrektorskie
stworzono i kosztowało ono już kilkaset tysięcy. Nie ma jak oszczędności!
Obserwuj wątek
    • Gość: Miss Yetti Re: Lekarze i pielęgniarki pozywają szpital do są IP: *.gorzow.mm.pl 04.09.06, 17:54
      Pańcio Brykner niech się nauczy teksty pisać, bo o "palcówce" w gorzowskim
      szpitalu nic mi nie wiadomo, no chyba, że na ginekologicznym. A w kwestii
      formalnej pracownicy odbierają sobie zaległe pieniądze miłą aparycją, otwartym
      i przyjaznym podejściem do pacjenta, tak, że lepiej umierać niż tam trafić.
      • Gość: ja Re: Lekarze i pielęgniarki pozywają szpital do są IP: *.gorzow.mm.pl 04.09.06, 19:09
        Aparycja-czyli wygląd zewnętrzny-kosztuje. Solarium, kosmetyczka, itd. Kosmetyki
        także. Zatem jest nadzieja na znaczną poprawę!
    • Gość: rozgoryczony Lekarze i pielęgniarki pozywają szpital do sądu IP: *.gorzow.mm.pl 04.09.06, 23:08
      "Chodzi o niebagatelną dal- chyba dla- szpitala kwotę ok. 9 mln zł, których
      zadłużona na ponad 250 mln zł placówka po prostu nie ma "

9 mln / 4 lata = 2 250 000 pln na rok wystarczyłoby aby nie było żadnej sprawy
      przy kontrakcie z NFZ na około 110 000 000 pln na rok

Z drugiej strony dyrekcję szpitala jednak stać na "drobne gesty" w wysokości
      około 585 000 pln na opłaty sądowe - a wystarczyło tylko, aby przedstawiciele
      dyrekcji spotkali się z załogą i wytłumaczyli , kiedy i w jaki sposób
      zamierzają uregulować te zaległości. Dyrekcja jest niestety przytłoczona
      ciągłą walką o :
      - utrzymanie ciągłości pracy CAŁEGO szpitala;
      - zachowanie kasiorki na pensje dla pracowników;
      - nowe wspaniałe kontrakty dla szpitala
      - dyscyplinowanie załogi: zapędzanie lekarzy z Oddziałów szpitalnych do poradni
      specjalistycznych w których nikt tak naprawdę nie jest zatrudniony...

i nie ma czasu na sprawne i w miarę szybkie, informowanie pracowników szpitala
      o takich p.i.e.r.d.o.ł.a.c.h jak sposób przekazania zaległych pieniędzy.

Sąd Pracy w Gorzowie może być zasypany kolejną lawiną pozwów związanych z
      trwającym od momentu połączenia szpitali, stałym dyskryminowaniem części
      pracowników szpitala, poprzez nieuregulowanie siatki płac obowiazujących w
      poszczególnych zespołach szpitalnych.
      Szybkość składania kolejnych pozwów może byc zwiększona zbliżającymi się
      wyborami samorządowymi i krążącymi plotkami o rzekomym ogłoszeniu upadłości
      szpitala.

• Gość: zaczarowany ołówek Re: Lekarze i pielęgniarki pozywają szpital do są IP: *.gorzow.mm.pl 05.09.06, 07:39
      Samochód służbowy z kierowcą(jeden z instruktorów szkoły jazdy)też kosztuje
      prawda?Skoro szpital stać na kierowcę dla jaśnie panującej pani Jasińskiej to
      pewnie stać też na uregulowanie zadłużenia wobec załogi.LUDZIE TO JEST
      PARANOJA!!!!!!!!!
    • Gość: anka Re: Lekarze i pielęgniarki pozywają szpital do są IP: *.gorzow.mm.pl 05.09.06, 09:13
      Jesli już wypowiadasz sie publicznie moj drogi to przynajmniej sprawdz czy
      twoje informacje sa prawdziwe ,bo prawdziwe nie są.Może poprostu wejdz na
      strone szpitala i sprawdz.
      • Gość: ja Do anki IP: *.gorzow.mm.pl 05.09.06, 11:27
        Co jest nieprawdą? Może sprecyzujesz.
        Z tego, co mnie udało sie stwierdzić, to na stronie szpitala dominuje komunikat
        " w tej kategorii nie ma żadnych informacji". Dotyczy większości Oddziałów,
        Poradni i Pracowni. Obficie i bogato reprezentowane są linki "kierownictwo".
        Kierowników strona wymienia 9-ciu, nie ma wśród nich Derecha-Krzyckiego. Nie
        wiadomo, dlaczego. Nie zaktualizowana? Krzycki zwolniony-jeśli tak, to za co?
        Zdaniem Pani Jasińskiej był przecież niezbędny.
        Jeśli dysponujesz dokładniejszymi informacjami,to się nimi podziel, a nie
        odsyłaj do strony, na której tak naprawdę żadnych informacji nie ma.
        • Gość: dymanco Re: Do anki IP: *.gorzow.mm.pl 05.09.06, 15:10
          Mondeo i nowe meble dla szlachty w szpitalu to w końcu nic takiego!?
          • Gość: Agatq Re: Do anki IP: *.gorzow.mm.pl 05.09.06, 16:35
            Masz racje, moja mama pracuje w szpitalu na warszawskiej i wszyscy tam wiedza o
            nowym samochodziku z KIEROWCA dla "szlachty szpitalnej". Nie ma pieniedzy na
            niezbedne lekib czy nawet bandaze ale jak juz o autko to kasa zawsze sie
            znajdzie, paranoja, stworzcie nowe dyrektorostwo i nie z tak duza iloscia vice
            dyr. itp. !!!!!
            • Gość: anka Re: Do anki IP: *.gorzow.mm.pl 06.09.06, 09:11
              Dlaczego w tym kraju ludzie widza tylko czarne kolory .Szpital załatwił 120
              łozek za darmo ,samochód do przewozenia ludzi ,pozyskał sporo kasy z unii.Sądzi
              sie z NFZ o pensje dla pracowników .A do Pan Krzycki (jesli jestes taki
              zainteresowany )byl posłem a o ile mi wiadomo poseł ma zagwarantowane prawo do
              pracy (i pensji)w zakładzie w którym wczesniej pracował.Jesli chodzi o strone
              to racja smiesznie to wyglada ten angielski.pozdrawiam
              • Gość: ja Re: Do anki IP: *.gorzow.mm.pl 06.09.06, 23:22
                Z całym szacunkiem, ale Twoja wypowiedź jest pozbawiona sensu
                1. Co znaczy "szpital załatwił 120 łóżek?"- masz na myśli zlikwidowane łózka w
                szpitalu przy Warszawskiej i na licznych oddziałach przy Dekerta? Pewnie nie,
                prawdopodobnie masz na myśli "pozyskanie" łóżek z demobilu gdzieś z UE.
                Przypuszczam, że dbałość o dobre wyposażenie szpitala-także łóżka- należy do
                podstawowych obowiązków kadry zarządzającej szpitalem. A wypełnianie obowiązków
                nie jest powodem do szczególnej dumy i nagród. Trudno wszak oczekiwać , by
                pacjenci byli leczeni nie w szpitalnych łóżkach ale np na szpitalnych podłogach.
                2. To samo dotyczy "samochodu do przewożenia ludzi". Trudno, aby na wyposażeniu
                szpitala był meblowóz. Mam nadzieję, że masz na mysli opisywanego przez innych
                forumowiczów FORDA MONDEO i że służy on przewozowi Pacjentów. Nie widziałem
                takiej co prawda takiej karetki w Gorzowie (widziałem za to starego
                rupieciowatego VW Busa ze znakami szpitala, oraz rozpadającego się FSO Polonez).
                3. Co znaczy "załatwić?" . Ja, żeby coś mieć, muszę to KUPIĆ
                4.Szpital sądzi się z NFZ nie o pieniądze dla pracowników, ale o wynagrodzenie
                za wykonane PRZEZ PRACOWNIKÓW szpitala dla NFZ usługi, za które tenże NFZ nie
                zapłacił, bo tak była sformułowana umowa. Ciekawe, kto podpisał taką umowę z NFZ
                ze strony szpitala?
                5. Nie neguję prawa Pana Krzyckiego do powrotu na stanowisko dyrektora. Ale tego
                stanowiska już nie było, zostało dla niego specjalnie stworzone, i jest bardzo
                dla szpitala kosztowne. Krótko mowiąc, jeden były poseł-obecny dyrektor kosztuje
                tyle, co 5-6 doktorów.
                6. Na stronie to śmiesznie wygląda nie angielski, tylko całość. Taką stronę robi
                się w 2-3 dni, korzystając z gotowych skryptów. A strona szpitala jest taka sama
                od początku.
                Na koniec, nie mogę się powstrzymać ANKO od osobistej uwagi. Nie mam
                żadnych dowodów, ale jestem pewien, że jesteś jedną z licznych pań zatrudnionych
                w biurach szpitala
                Pozdrawiam
                • Gość: anka Re: Do anki IP: *.gorzow.mm.pl 07.09.06, 08:54
                  Mylisz się, nie jestem pracownikiem szpitala poprostu nie podoba mi sie
                  oczernianie ludzi o ktorych pewnie nic nie wiesz .I to ,ze dysponujac
                  nierzetelnymi informacjami wypowiadasz sie na czyjs temat .Mozna krytykowac ale
                  najpierw trzeba wiedziec co jest przedmiotem krytyki.Ty nie masz pojęcia o czym
                  mówisz,nie sadze wiec by ta rozmowa miała sens.Życze szcześcia bo mniemam ,ze
                  jestes czlowiekiem nieszczesliwym i niedowartosciowanym .Moze poszukaj sobie
                  czegos bardziej twórczego .
                  • Gość: ja Re: Do anki IP: *.gorzow.mm.pl 07.09.06, 15:39
                    Gratuluję merytorycznego odniesienia się do postu!
      • Gość: xyz Rewelacyjna strona szpitala! IP: *.gorzow.mm.pl 05.09.06, 19:52
        Zajrzałem na polecaną przez annę stronę szpitala. Jest kapitalna! w trzech
        jęykach-po polsku , angielsku i niemiecku. Nie chwaląc się, znam te języki
        nienajgorzej ( matura z polskiegio i angielskiego,FCE-angielski,niemiecki-7 lat
        nauki). Jednak dopiero teraz , na stronie szpitala zorientowałem się, że te
        języki NICZYM SIĘ NIE RÓŻNIĄ!. TYLE KASY I CZASU ZMARNOWAŁEM!
        P.S Zapodaję link i stanowczo odradzam naukę języków! ( może i chiński jest taki
        sam?)
        www.szpital.gorzow.pl

• Gość: oberwator Re: Lekarze i pielęgniarki pozywają szpital do są IP: 217.116.110.* 06.09.06, 19:22
      Dopóki w Polsce będzie tak, że nawet kierownictwo szpitala jest z klucza
      partyjnego, a fachowość i kompetencje nic nie znaczą, to tak długo będziemy
      mieli ten cały cyrk. Cyrk, czyli grożenie (to już chyba z jakieś 5 lat), że
      szpital zbankrutuje, kiedy wiadomo, że nie zabankrutuje, a aktyw partyjny
      będzie rządził szpitalem dalej, szkoda słów.
      • Gość: prawy Jerulank i Andrzejczak to niekompetentni IP: *.kam.pl 06.09.06, 23:03
        Jerulank i Andrzejczak to niekompetentni "reformatorzy" lubuskiej służby
        zdrowia i Szpitali. Wyprowadzili gorzowski szpital na pierwsze miejsce w kraju
        oczywiście pod względem zadłużenia i trzeba przyznać przy wybitnej pomocu
        Krzyckiego. Na szczęscie zostaną ocenieni w wyborach i nie myślcie ze pójdą
        uczyć do szkół (są nauczycielami) oni pójdą na renty bo się przepracowali. Nie
        tylko o0ni zresztą, rownież dyrekcja szpitala.
    • Gość: ?X$##@! Małe dymanko??!?!?! IP: *.gorzow.mm.pl 06.09.06, 21:32
      Jakiś czas temu toczyła się WIELKA BATALIA o poręczenie kredytu dla szpitala
      przez sejmik wojewódzki.
      Warunkiem udzielenia poręczenia było przedstawienie i dogłębna analiza
      wszstkich długów szpitala: wobec dostawców , za prąd wodę , za ZUS i wobec
      pracowników itp . itd
      Teraz nagle się okazuje ze dyrekcja szpitala "zapomniała "??!?!?! , "nie
      wpisała?!?!/" NIE WIEDZIAŁA ?!?!?! o kolejnych należnościach Sam.Publicznego
      Szpitala Wojewódzkiego wobec swoich własnych pracowników.
      Ciekawi mnie czy osoby przygotowujące wniosek o poręczenie myślały że :
      A/ pracownicy nie upomną się o swoje i łaskawą ręką wesprą szpital kwotą około
      9 mln pln???
      B/ wiedzieli ze pracownicy szpitala upomną się o swoje, ale aby nie pogarszać
      sytuacji szpitala , nie afiszowali się wobec sejmiku z tym ze faktyczna kwota
      zadłużenia jest większa o marne 9 mln pln???

Czyli myśleli o "przerobieniu od tyłu" :
      - swoich współpracowników;
      - ludzi którzy mieli przyczynić się do udzielenia kredytu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka