blic 15.02.07, 20:45 Dyrektor wydaje się ignorować pracowników. Cóż to za przebiegły plan ma ten pan dyrektor?... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pacjent Ten dyrektor to jakieś UFO !!!!!! IP: 82.160.15.* 15.02.07, 21:26 Co to za gość z tego dyrektora ????? Facet umiera na oddziale , kardiolog chce pomóc jako wolentariusz, bo defacto nie jest już pracownikiem szpitala, a dyrektor mówi WON ! SKANDAL ! Dla mie to zwykłe morderstwo. Bandytyzm dyrektora Martuli mnie powala ! Kardiolodzy chcą pomagać za "jeden grosz" ale ten fagas mówi NIE ! Dla niego śmierć pacjentów to pikuś. Prokuratura powinna się zająć takim dyrektorem ! A kara może być tylko jedna ! DOŻYWOCIE ! Jeżeli to prawda , że od miesiąca wiedział, że kardiolodzy planują zmianić pracę i nic z tym nie zrobił. Nie próbował zachęcić lekarzy do pozostania lub znaleźć jakiś nowych , to musi zostać UKARANY przez sąd !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Ten dyrektor to jakieś UFO !!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 15.02.07, 21:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Ten dyrektor to jakieś UFO !!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 15.02.07, 21:31 Żadne UFO- kolejny przywieziony w teczce a sterowany z zewnątrz.... A pokaz swoich kompetencji dał już przy próbie likwidacji Oddzialu Obserwacyjno- Zakażnego. Facet jest niebezpieczny dla otoczenia i im szybciej zniknie z Gorzowa tym lepiej dla wszystkich ewentualnych pacjentów i pracowników szpitala... Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Re: Ten dyrektor to jakieś UFO !!!!!! 15.02.07, 21:54 Gość portalu: Pacjent napisał(a): > Co to za gość z tego dyrektora ????? Facet umiera na oddziale , kardiolog chce > pomóc jako wolentariusz, bo defacto nie jest już pracownikiem szpitala, a > dyrektor mówi WON ! SKANDAL ! Dla mie to zwykłe morderstwo. Bandytyzm dyrektora > > Martuli mnie powala ! Kardiolodzy chcą pomagać za "jeden grosz" ale ten fagas > mówi NIE ! Dla niego śmierć pacjentów to pikuś. Prokuratura powinna się zająć > takim dyrektorem ! A kara może być tylko jedna ! DOŻYWOCIE ! > > Jeżeli to prawda , że od miesiąca wiedział, że kardiolodzy planują zmianić > pracę i nic z tym nie zrobił. Nie próbował zachęcić lekarzy do pozostania lub > znaleźć jakiś nowych , to musi zostać UKARANY przez sąd !!!! Panie Pacjent, pofolguj pan, bo gotowy jestem pomyśleć, że jesteś kimś innym. Kultury trochę. Tam w szpitalu jest dyr. Jasińska... ona chętnie znowu będzie naczelną. Będzie lepiej. A kardiolodzy niech otworzą prywatną praktykę, bo po co w tym dziadostwie siedzą? Tam będą spać na dyżurach, spóźniać się do pacjentów, będą opryskliwi. I jeszcze wezmą za to kasę lepszą niż ta z funduszu. Do dzieła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Ten dyrektor to jakie? UFO !!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 15.02.07, 22:16 Go?ć portalu: Pacjent napisał(a): > Co to za go?ć z tego dyrektora ????? Facet umiera na oddziale , kardiolog chce > pomóc jako wolentariusz, bo defacto nie jest już pracownikiem szpitala, a > dyrektor mówi WON ! SKANDAL ! Dla mie to zwykłe morderstwo. Bandytyzm dyrektora > cały tekst to lekka przesada, a lekarze, aspekt moralny, lekarz to nie zawód jak górnik czy polityk, to powołanie, a koledzy kardiolodzy tylko szmal, kazdy chce wiecej zarabiac, tyle tylko, że jak przerwie prace powiecmy kolejarz to nikomu nic się nie stanie, najwyej nie dojade, kardiolog stawia pod murem wszysykich, pacjentów, gra nimi, igra z życiem ludzi którzy nic im nie zrobili. To nie lekarze, to normalni wykształceni ROBOLE. Tylko kasa. Nie maja co do gara wrzucic., a kogo i jak maja postwić pod mur ludzie którzy zarabiaja 700- 800zł. Panowie "lekarze" wstyd. Ja wam nie ufam i bałbym się u was leczyć!!!!! Nie bronię dyrekcji, bo bardziej interesuje mnie aspekt moralny tej sprawy. Technicznie moze i mozna co? było zrobić. I jeszcze jedno, czy kto? wie jaki apetyt maja na forse owi panowie.... 3000, 5000, przeciez jestesmy fachowcy 10000 a co niech płacš, bo jak nie to.......niech się leczš sami. Mam propozycje: lekarze powołujš się na place zachodnie , ok! Niech też płacš zachodnie ceny np. chleb 1zł dla p. kardiologów 4zł, ropa 3,8 dla p. kardologów 4,5, czynsz ok500, dla p. kardiologów 2000zł. czemu tylko oni maja miec place zachodnie, a sprzštaczka wschodnie i jeszcze im w łape dawać!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konował Re: Ten dyrektor to jakie? UFO !!!!!! IP: *.kam.pl 15.02.07, 22:39 Kardiolodzy występują o płace środkowoeuropejskie- jak w Czechach, na Węgrzech czy Ukrainie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Ten dyrektor to jakie? UFO !!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 16.02.07, 09:46 Gość portalu: Konował napisał(a): > Kardiolodzy występują o płace środkowoeuropejskie- jak w Czechach, na Węgrzech > czy Ukrainie. mysleze na wynagrodzenie ukraińskie zarzad zgodziłby sie szybko!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :}}}}}} Re: Ten dyrektor to jakie? UFO !!!!!! IP: 82.160.15.* 16.02.07, 01:06 no i nie będzie się miał gdzie leczyć i dobrz ::: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z zachodu Re: Ten dyrektor to jakie? UFO !!!!!! IP: *.bredband.comhem.se 24.02.07, 01:19 Jesli dasz im place zachodnie to zaplaca nawet 10 zl za ten sam chleb i 5000 za czynsz. Porownanie pracy sprzataczki z praca kardiologa jest delikatnie mowiac nietrafionym przy calym szacunku do pracy sprzataczki. To nie kardiolog stawia pod murem Was, pacjentow. On ma takie samo prawo do wyboru miejsca pracy jak wszyscy inni. Skonczcie z tym pieprzeniem o powolaniu bo juz wnikt w to nie wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Ten dyrektor to jakieś UFO !!!!!! IP: *.tktelekom.pl 16.02.07, 02:42 Zamknać szpital ludzi porozwoźić do lepszych szpitali Lekarze niech sobie szukają roboty w koncu są wyksztalceni to sobie znajdą winnych szpitalach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Ten dyrektor to jakieś UFO !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 12:34 Oj, oj... toż to lekarze chyba odeszli z pracy, pozostawiając pacjentów. To oni sa winni, nikt inny. Wyrzucić ich na zbity pysk i przyjąć innych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazimierz Re: W szpitalu tylko chaos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 21:57 kardiolodzy ze szpitala są wspaniali, miałem zawał i leżałem na oddziale. Wszystkim kardiologom życzę powodzenia i popieram ich swoim chorym sercem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor Re: W szpitalu tylko chaos! IP: *.gorzow.mm.pl 15.02.07, 22:22 Od czasu porzucenia pracy i pacjentow i rozpoczęcie stosowania teroru przez panów kardiologow, co to zachorowali na chroniczny brak etyki i moralności-mają sporo czasu by wypisywać sobię laurki. Lepiej weżcie przykład z tych swoich kolegów, którzy również mają te same argumenty, mimo to pracują! Nie wciągajcie w swoje brudne gierki chorych i wystraszonych pacjentów-bo brzydko się bawicie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: W szpitalu tylko chaos! IP: *.gorzow.mm.pl 15.02.07, 22:24 Ludzie opamiętania trochę. Dobre sobie lekarz wolontariusz chce pracować.Ajako specjalista nie.Ze śmiechu można się z--rać.Kardiolodzy chcą lepiej zarabiać a nauczyciele, inżynierowie ,i inni nie.Bo oni są z innej gliny.Panowie specjaliści od serc.Do Irlandii .Tam sie dobrze zarabia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: W szpitalu tylko chaos! IP: *.ed.shawcable.net 16.02.07, 00:11 Hey ja, Kardiologia to powazny wydzial... Musi opierac swa dzialalnosc na specjalistach oddanych swym pacjentom... Nie ma miejsca dla przyglupow voluntariuszy.. To nie zbieranie pieniazkow na "dobry cel" - to ratowanie ludzkiego zycia.. Byli kardiolodzy udowodnili swymi decyzjami iz w ich rekach nie mozna pozostawic chorych!!! Porzycaja ich kiedykolwiek wydaje sie im to odpowiednie... Mam nadzieje ze rzad pomorze szpitalowi w transferze ty,mczasowych kardiologow.. Nawet, jesli ma to troche kosztowac.. Tych nieodpowiedzialnych ludzi do szpitala nie wpuszczac.. Nigdy nie wiadomo co innego im moze strzelic do glowy.. To niebezpieczni z punktu widzenia zdrowia pacjentow ludzie.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :}}}}}} Re: W szpitalu tylko chaos! IP: 82.160.15.* 16.02.07, 01:09 rząd ? jak ? zasponsoruje Benkowi darmowe studia ? A gdzie szpoła podstawowa, czie średnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: W szpitalu tylko chaos! IP: *.ed.shawcable.net 16.02.07, 03:55 Hey :}}}}}}, Jak sie wnerwie to pisze wszystkimi ii palcami!!! Mam ten komfort nie bycia odpowiedzialnym za zycie ludzi w szpitalu... Lekarze tego nie maja... Albo sa lekarzami albo sku..elami... Od nich zalezy.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: W szpitalu tylko chaos! IP: *.ed.shawcable.net 16.02.07, 03:55 Hey :}}}}}}, Jak sie wnerwie to pisze wszystkimi ii palcami!!! Mam ten komfort nie bycia odpowiedzialnym za zycie ludzi w szpitalu... Lekarze tego nie maja... Albo sa lekarzami albo sku..elami... Od nich zalezy.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: W szpitalu tylko chaos! IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.07, 09:21 > Jak sie wnerwie to pisze wszystkimi ii palcami!!! ale te palce ci się trzęsą i podwójnie posty wysyłasz. wypij setkę - może ci pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: set Re: W szpitalu tylko chaos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 00:29 Powaznie uwazam ze powinni zarabiac ok 10tys miesiecznie,nie pracowac poza szpitalem i byc w kazdej chwili do dyspozycji . Dotyczylo by to tylko tych co sie zajmuja kardiologia inwazyjna. Oni musz byc wypoczeci i zainteresowani tym co robia. Zadnych gabinetow prywatnych. Tylko oni moga wykonac takie zabiegi ktore ratuja zycie nagle zagrozone. To moze zdazyc sie kazdemu z nas a wtedy wszystko dzieje sie baaardzo szybko i zalezy od jego umiejetnosci i jego stanu fizycznego w danym dniu. Lekarz lekarzowi nie rowny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziunia Re: W szpitalu tylko chaos! IP: *.gorzow.mm.pl 25.02.07, 18:23 SET!! MASZ RACJE LEKARZ LEKARZOWI JEST NIE RÓWNY, ALE NIESADZE BY ZA 10 000 LEKARZ ZREZYGNOWAL Z GABINETU SWOJEGO PRYWATNEGO, PRACY W POGOTOWIU,I BYL DYSPOZYCYJNY, PO TYYM CO ZROBILI KARDZIOLODZY UWAZAM ZE ONIE NAJBARDZIEJ KOCHAJA PIENIAZKI TYLKO ZASTAAWIA MNIE JAKA SUME MUSIELI BY DOSTA BY PRACOWAC I NIE NAZEKAC????WYDAJE MI SIE IZ ONI SA NA TYLE ZACHLANNI ZE CHCA WIECEJ I CORAZ WIECEJ-SKORO ODESZLI Z PRACY MAJAC PRZYZWOITE WYNAGRODZENIA,MAM ZAL DO NICH OGROMNY ZAL, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konował Re: W szpitalu tylko chaos! IP: *.kam.pl 25.02.07, 20:34 Z wypowiedzi Religi: "Według niego, środowisko zawodowe pielęgniarek pogodziło się z myślą o konieczności przesunięcia podwyżki płac na przyszły rok, podobne stanowisko zajęli związkowcy służby zdrowia NSZZ "Solidarność". Dodał, że lekarze w Polsce zarabiają bardzo różnie: anestezjolodzy od siedmiu do kilkunastu tysięcy złotych, lekarze w klinikach nawet po 20-30 tys. zł." W Gorzowie natomiast negocjatorzy kardiologom proponują 2500 ... uha ha uhu hu, o nie mogę, ha ha ... RTFL » Lubuskie negocjacje - Konował - 20 lutego 2007, 15:42 Odpowiedz Link Zgłoś
icesurfer Re: W szpitalu tylko chaos! 16.02.07, 05:24 no to trzeba wrocic do domowej medycyny, i koniec z beretami - a krew znowu ruszy do mozgu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorzowianin W szpitalu tylko chaos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 07:27 Ludzie , przeciez to co sie dzieje w tym szpitalu to zenada. Najpierw daje sie podwyzki a potem zabiera, to sa kpiny! Niech urzad marszalkowski juz wiecej nie ratuje naszego szpitala bo te proby jeszcze bardziej go zabijaja, a co niektore osoby z urzedu niech sie wezma za leczenie ludzi a nie wtracaja sie do polityki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: W szpitalu tylko chaos! IP: 195.47.201.* 16.02.07, 09:15 Wy chyba nie wiecie co mówicie, jaki lekarz przy takiej sytuacji szpitala chce na "chama" podwyżki.??!! TO sa lekarze?? Moze sie ich spytacie jakie maja wypłaty?? 4 tys 5 tys?? i chca 40% wiecej!!?? Ludzie brakuje na leki, jedzenie a Oni chca po 1-2 podwyzki??!! Postawcie się ja miejsce dyrektora kupic leki czy dac powyzke do i tak wielkiej wypłaty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: W szpitalu tylko chaos! IP: 195.47.201.* 16.02.07, 09:22 Ja nie neguje że nie są to specjaliści, bo jestem pewien że są, ale niech nie myślą tylko o sobie, nie są piekarzami że bedzie można się przejść do innej piekarni tu nie ma "innej piekarni", jest to "jedyna piekarnia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: set Re: Marcinku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:02 nawet nie wiesz na czym polega ich praca.Pacjentowi nie beda potrzebne leki jezeli wczesniej nie zrobia koronarografii a tutaj nie ma czasu na dywagacje.Czy rozumiesz?On umrze,licza sie minuty a naprawade ich jest tylko kilku do tej roboty na 200tys ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziunia Re: W szpitalu tylko chaos! IP: *.gorzow.mm.pl 25.02.07, 18:12 Marcin masz racje!!zgadzam sie z Toba, zachowanie naszych kardiologów jest co najmniej skandaliczne a to ze zarabiaja po4-5-6 i wiecej (tysiecy)to prawda i zarabiajac taka kase odchodza??i zwalniaja sie z pracy??szooooooooooooook! ludzie, ktorzy koncza inne kierunki studiow nie maja polowy tego co lekarze a pracuja i nie nazekaja tak jak oni,PANOWIE I PANIE KRADIOLODZY-POWINNISCIE SIE WSTYDZIC!!JAK WY SPOJRZYCIE W OCZY WASZYM PACJENTOM I WSPOLPRACUJACYMI Z WASZYM PIELEGNIARKA-to jest niedopuszczalne co zrobiliscie........!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elef W szpitalu tylko chaos! IP: 82.160.208.* 16.02.07, 09:40 Tak zachowują się konowały a nie lekarze.Przepraszam za niewybredne ich określenie ale na lepsze nie zasługuje żaden lekarz zostawiający swoich poważnie chorych. Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: W szpitalu tylko chaos! 16.02.07, 10:06 Kardiolodzy o odejsciu mowili juz pol roku temu. chcieli tu pracowac. Co mogli zrobic? odejsc po kolei co tydzien jeden? Wtedy byloby lepiej? Kardiolodzy w gorzowie zarabiaja mniej niz w innych miastach, mniej niz koledzy-gorzowianie ktorzy przeszli do Nowej Soli, mniej niz kumple ktorzy wyjchali za granice-to oczywiste. Pare osob na forum napisalo ze gdyby kolejarze odeszli lub inne zawody to nic by sie nie stalo, pociagi by nei pojechaly itp. a lekarze nie moga odchdzic od pacjentow. Zgoda ale to nie znaczy ze lekarzy mozna lekcewazyc „bo nie moga odejsc od pacjentow”. Nie dam im podwyzki bo nie odejda? Bo to morlanie jest be, bo przysiega hipokratesa itd. To dopiero etyka, morlanosc dyrektora szpitala. Nie dziwie sie lekarzom - odejda i beda leczyc gdzie indziej innych pacjentow. Wiec co jest niemoralne? ze zostawiaja gorzowian? To tylko przykre. Dyrektor zapowida że odtworzy kardiologie - sciagnei lekarzy z innych miast. He he he. Dobre. Kogo sciegnie do gorzowa do najbardziej zadluzonego szpitala w Polsce? Ilu? 2 - 3? Jak ich przekona? zaplaci wiecej? To czemu nie tym, ktorzy tworzyli ten oddzial? howgh Mysle ze sie dogadaja. To jest w intresie pacjentow(zycie), szpitala(kontrakt) i lekarzy (kasa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konował Re: W szpitalu tylko chaos! IP: *.kam.pl 16.02.07, 15:08 Jeżeli jakiś wredny politruk (tu wyjaśnienia dla najmłodszych: 1. „politruk” to skrót rosyjskich słów „politiczeskij rukawaditiel”, po polsku – „nadzorca polityczny”, 2. „wredny” – wiadomo), więc – jeśli ów politruk chce pogrozić lekarzom pięścią i zagnać ich z powrotem na właściwe miejsce, czyli na drzewo, to natychmiast wypomina im przysięgę Hipokratesa. Ale w tym samym momencie wyłazi z niego totalny dyletant i kompletny bałwan. Bo jeśli się coś mówi, to jeszcze trzeba wiedzieć, o czym się mówi. Dlatego niezbędne jest tutaj przypomnienie treści owej sławetnej przysięgi, większości znanej ze słyszenia, a niewielu – z faktycznej treści. Umowa z premierem Apollinem „Przysięgam Apollinowi lekarzowi, Eskulapowi, Hygiei i Panakei, wszystkim bogom i boginiom, biorąc ich na świadków, jako przysięgi tej i zobowiązań następujących dochowam ściśle według sił moich. Mojego nauczyciela w sztuce lekarskiej na równi z rodzicem moim szanować będę, moje mienie z nim podzielać, a w przypadku, czegokolwiek zapotrzebuje, z wdzięcznym sercem dostarczać mu będę; dzieci jego za rodzonych braci uważać, a na żądanie uczyć je będę sztuki lekarskiej bez wynagrodzenia i bez jakiegokolwiek z ich strony zobowiązania. Prawidła sztuki, wykład jej ustny i całą naukę właściwą wygłaszać będę moim synom, mojego nauczyciela synom i innym przysięgą lekarską związanym uczniom: oprócz tych nikomu więcej. Sposób życia urządzać będę chorym dla ich dobra podług sił moich i zdolności, dalekim będąc od wszelkiego uszkodzenia i krzywdy wszelkiej. Nigdy nikomu, ani na żądanie, ani na prośby niczyje, nie podam trucizny, ani też nigdy takiego sam nie powezmę zamiaru, jak również nie udzielę żadnej niewieście środka poronnego. W czystości i niewinności świętej zachowam życie moje i sztukę moją. Do czyjegokolwiek domu wnijdę, celem wejścia mojego będzie jedynie dobro chorego, jako nigdy kierować mną nie będzie rozmyślne bezprawie, ani występek, ani chęć lubieżna, bądź względem niewiasty, bądź względem mężczyzny, ani wolnych, ani niewolników. Cokolwiek podczas pełnienia obowiązków zawodu mojego, a nawet poza obrębem czynności lekarskich, w życiu ludzkim zobaczyłbym lub posłyszał co rozgłaszane być nie potrzebuje, przechowam w milczeniu, nigdy nikomu nie wydając tego. Jeżeli przysięgi tej dotrzymam w świętości i w niczym jej nie naruszę, oby mi wolno było w szczęśliwości i poważaniu wszystkich ludzi wieść życie po wsze czasy i błogich owoców sztuki mojej używać w obfitości; jeżeli naruszę przysięgę tę i stanę się wiarołomny, przeciwnej niech doznam doli.” Hipokrates z Kos (460-377 p.n.e.), „Historia medycyny” pod red. prof. dr. hab. med. Tadeusza Brzezińskiego, PZWL, Warszawa 1988, str. 57) Błogie owoce w obfitości A zatem, w opracowanej przez siebie treści ślubowania, prof. dr hab. med. Hipokrates z Kos wyraźnie mówi o stosunku do nauczycieli, o zasadach dydaktyki, sztuki medycznej i etyki, o zachowaniu tajemnicy lekarskiej i wreszcie o wynagrodzeniu (lub jego braku) za taką czy inną postawę. Ani słowem nie wspomina zaś o jakiejś służbie, powołaniu, misji, albo o innych dyrdymałach, które zostały stworzone znacznie później, w celu wymuszenia na lekarzach (albo wyłudzenia od nich) bezpłatnego lub też pół-darmowego udzielania świadczeń medycznych. Treść przysięgi wcale nie obliguje lekarza do wykonywania zawodu za ochłap, czy wręcz za darmo (nawet Hipokrates nie odważył się na taki wygłup). Mówi natomiast o tym, że w zamian za dochowanie tych wszystkich, niemal zakonnych, zobowiązań, których medyk się podjął, ma on „w szczęśliwości wieść życie i błogich owoców sztuki swojej używać w obfitości”. I to jest właśnie pełny sens umowy, zawartej pomiędzy premierem Apollinem, reprezentowanym na Ziemi przez ministra zdrowia Hipokratesa z Kos, a świadczeniodawcą – medicusem, wykonującym usługi zdrowotne. W zamian za rzetelne wypełnianie obowiązków służbowych, minister zapewnia lekarzowi sowite wynagrodzenie: życie w szczęśliwości i używanie błogich owoców w obfitości. Nie można więc rozumować jak wspomniany na wstępie tępy PRL-owski politruk, i domagać się realizacji tylko pierwszej części umowy („jedynie dobro chorego”), ignorując jej drugą część („błogie owoce w obfitości”). A tak się niestety w Polsce dzieje już ponad sześćdziesiąt lat, przynajmniej w odniesieniu do zawodu lekarza. I tak jest zakłamywana przysięga Hipokratesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Florek W szpitalu tylko chaos! IP: 82.160.208.* 16.02.07, 09:57 Zachowanie gorzowskich kardiologów jest tak samo naganne jak słynnego kardiologa ze szpitala MSWiA. Lekarz nie zostawia chorych w pogoni za sprawa materialną. To sprzeniewierzenie się przysiędze Hipokratesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: W szpitalu tylko chaos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:30 tak uważasz to przeczytaj całą przysięgę Hipokratesa a nie tylko pierwsze zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Re: W szpitalu tylko chaos! 16.02.07, 11:36 Ciekawe, jaki procent przysięgi należy dochować, żeby można później spojrzeć w lustro. Czy są ważniejsze i mniej ważne punkty tego pustego dokumentu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze zdrowa Re: W szpitalu tylko chaos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:33 Gdybym ja musiała codziennie patrzeć na tabuny świętych krow związkowych, które odbębnią swoje pewne etaty i pójdą do domów w przeświadczeniu, że ich nikt nie ruszy i są bardzo ważni to też bym była wściekła i wolała odejść z pracy niż się wkurzać i pracować ponad siły. Kardiolodzy winni być ludźmi spokojnymi, którym nie zadrży ręka. Ciekawa jestem co zrobiliby Ci związkowcy w przypadku konieczności pracy dodatkowej (dyżury)lub po obniżeniu wynagrodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: W szpitalu tylko chaos! IP: *.ed.shawcable.net 16.02.07, 11:53 Hey jeszcze zdrowa, Istnieja setki sposobow walki o pieniadze.... Zostawianie pacjentow bez opieki nie moze btc zadnym z nich. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze zdrowa Re: W szpitalu tylko chaos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:59 i nie jest. Niech związkowcy ich zastąpią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor Wolontariat-uważajcie na portfele! IP: *.gorzow.mm.pl 16.02.07, 12:31 Jeżeli dyrektor Martula ponownie prtzyjmię te hieny cmentarne do pracy to proponuję bojkot! Straciliście coś, co w tym zawodzie jest najważniejsze-zaufanie! Pokazaliście swoje prawdziwe oblicze! Panie Martula,kto będzie chciał się u nich leczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Re: Wolontariat-uważajcie na portfele! IP: 82.160.15.* 16.02.07, 13:37 Hektor, rozgryzłem cię. He he. Pozdrowienia Panie ordynatorze ( nie kardiologii ) obiecałem że nie podam szczegółów. Tak cię boli zachowanie kardiologów . Dokładnie wiemy dlaczego trzymasz stronę Martuli. Trzepało się kaskę z gabinetu prywatnego, przerzucało się pacjentów przez odział i korzystało z usług ( darmowych ) sąsiedniego oddziału kardiologii. A teraz interes się sypie. Łapóweczki się skończyły. Szpital może się rozlecić a z nim Twój lewy interesik :)))))))))) Ps. Następnym razem nie loguj się ze szpitalnego serwera :))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kbkw Re: Wolontariat-uważajcie na portfele! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.07, 14:25 Jestem ciekaw kto to ten hektor.napisz dla jasności sprawy, aby poznac niegodziwych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: Wolontariat-uważajcie na portfele! 16.02.07, 15:18 Gość portalu: hektor napisał(a): > Jeżeli dyrektor Martula ponownie prtzyjmię te hieny cmentarne do pracy to > proponuję bojkot! Buhahaha... Bojkot, dobre sobie. Czy Wy naprawdę nie rozumiecie, że oni są nie do zastąpienia, bo żaden podobnie wykfalifikowany specjalista nie będzie w gorzowskim szpitalu pracował? Kto tutaj przyjdzie do roboty, co? Specjaliści z Zabrza, których rzekomo miał zwieżć do Gorzowa dyr. Martula (tylko, że oni nic o tym nie wiedzieli:)) zareagowali po prostu wzruszeniem ramion, bo stawki, o które walczą nasi kardiolodzy, oni otrzymują, dzięki wynagradzaniu za wykonywane zabiegi, za tydzień pracy. A i szpital mają normalny z normalnym szefem. Niestety, ale wydarzenia ostatnich dni dobitnie pokazują to, co do tej pory było w sferze domysłów aczkolwiek nie do nieprzewidzenia- dyrektor jest przywiezionym w teczce figurantem o zerowym pojęciu o zasadach funkcjonowania szpitala. Naprawdę zerowym... Wydaje irracjonalne albo sprzeczne ze sobą decyzje, nie ma wiedzy na temat kontraktów z NFZ. A nie zakontraktowanych zostało 30% usług w porównaniu z rokiem ubiegłym. Kontrakty nie obejmują tego, co z powodzeniem zakontraktowała Zielona Góra. Do niedawna byłam daleka od wysuwania podobnych wniosków, ale wszystko to dzieje się za wiedzą i przyzwoleniem Marszałka. Jak na dłoni widać, że robi on wszystko, żeby gorzowski szpital zrównać z ziemią. W Zielonej Górze powstałaby wtedy wysokowyspecjalizowana, bogata w wywieziony z Gorzowa sprzęt lecznica, a w Gorzowie mały powiatowy szpitalik. Obym się myliła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: zejście wojewódzkiego szpitala nieuniknione :) IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.07, 05:13 > ... a w Gorzowie mały powiatowy szpitalik. > Obym się myliła... nie mylisz się. nie jest trudno to przewidzieć. pomimo że nikt się nie przyzna, to jednak wiele osób się do obecnej sytuacji szpitala przyczyniło i teraz wielu osobom nie zależy na ratowaniu szpitala. kardiolodzy są tylko przysłowiowym gwoździem do trumny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: zejście wojewódzkiego szpitala nieuniknione : IP: *.ed.shawcable.net 24.02.07, 08:48 Hey nicelus, Jakis ty naiwny... Wzorem komunistow i pisowcow kazdy problem "rozwiazujesz" wskazujac palcem winnych.. Pare oskarzen, pare wyrokow i...narod sie bedzie cieszyl... Nie bedzie.. Musisz zrozumiec piszczalko pisowska ze po upadku komunizmu cale zycie w Polsce zostalo "na szybko" przestawione na "niesocjalistyczny" tryb dzialania.. To Walesa rozpoczal te zmiany.. Teraz za to jest oskarzany przez Prezydenta ktorego durniem nazwal... Oczywiscie wszystko to ze zrozumialych wzgledow musialo byc i bylo "prowizorka"... Chodzilo o stworzenie podstaw do glebszych zmian... Polska wymagala i wymaga REFORM ktore wprowadzilyby panstwo na poziom rowny europejskiemu... Jakos sie to kupy trzymalo , lecz pomalu zaczyna sie sypac... Musi.. Mamy polskie prawo ktore nie jest przestrzegane...Doszlo prawo europejsklie ktore rownie jest kopane... Popatrz co sie dzieje... Sluzba zdrowia sie sypie.. To nioe tylko Gorzow..To polska sluzba zdrowia sie sypie...Zaczynaja sie strajki... Szkolnictwo sie sypie...Zaczynaja sie strajki... Rolnictwo sie sypie... Zaczynaja sie strajki... Gornioctwoi sie sypie...Zaczynaja sie strajki... Sluzby bezpieczenstwwa sie sypia policja zaczyna strajki... itd...itp... Czy ty lepy z urodzenia czy z wyboru??? Kazdy resort...kazda dziedzina za ktora rzad jest odpowiedzialny...jest w kryzysie... Jedyne co sie jeszcze "kreci" to sektor prywatny... Ten rzad nie robi nic poza "gaszeniem pozarow"..Ich cala energia jest skupiona na utrzymaniu wladzy co tez sie sprowadza do "gaszenia pozarow... Jest zle... Nasz prezydent obraza ludzi za granica...Jego zdolnosci dyplomatyczne sa rowne tym jakie posiada rozpedzony traktor...bez traktorzysty... Premier namawia wszystkich do lamania prawa europejskiego (sprawa obwodnicy)... Pis obiecal pokoj i spokoj i sprawiedliwosc...... Pis obiecal reformy... Pis obiecal zgode narodowa... Czy ty w ogole myslisz??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA obyśmy zdrowi byli!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 12:33 Szanowni Państwo! proponuje wznieść taki toast, bo jak na to wszystko patrzę, to dziekuje opatrznosci, ze nie musze korzystać z "dobrodziejstw" służb zdrowia. Czego i wam zyczę !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: obyśmy zdrowi byli!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 16:35 również życzę Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: W szpitalu tylko chaos! 16.02.07, 13:25 Kardiolodzy i dyrekcja szpitla wypuszczaja sie na wzajem na przysiege hipokratesa, kp i kk. To ponizej ich i naszej inteligencji. Konflikt wszedl juz w faze, gdzie odpowiednim do sytuacji wydaje sie juz tylko kodeks honorowy boziewicza. howgh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tanto Re: W szpitalu tylko chaos! IP: *.gorzow.mm.pl 16.02.07, 14:22 Pana p.o.dyrektora Martulę obchodzi tylko pochwała ministra zdrowia na forum Sejmu i obsmarowanie naszego szpitala przed całym krajem. Jemu i tak jest wszystko jedno - za 3 miesiące i tak go już tu nie będzie. A kardiolodzy mają rację - nie można żądac więcej pracy i jednocześnie obniżac pobory. Nie można byc odpowiedzialnym za życie ludzkie za 2.750 PLN brutto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kbkw Re: W szpitalu tylko chaos! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.07, 14:31 Pan Martula nie cieszy się szacunkiem lekarzy. Nie wiadomo skąd go panie Płonka wynalazła.Spór który był do rozwiązania staje sie nie do rozwiązania przez pana Martule ktory czasami zachowuje sie bezczelnie.jestem za kardilogami,lekarzami i szpitalem a nie za panami ze srubokretami!!To wlasnie z nimi powinien byc toczony spor i rozmowy bo to oni ciagna szpital w doł!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fun AWS'u W szpitalu tylko hula chaos! i brak pomysłu!!! IP: *.gorzow.mm.pl 16.02.07, 17:19 Sprawa jest prosta. Należy zgodnie ze znanymi z historii AWS (pamiętacie jeszcze) rozpie..... zlikwidować szpital jako jednostkę , zakładając nową - długi pozostaną do spłacenia ( choć może nie wszystkie ) ale ludki pójdą won , a przyjdą nowi na nowe umowy o pracę. Pomimo kosztów z tym wariantem związanych to jedyne chyba wyjście. Wywalić związkowców , przetrzebić doktorów , wywalić łapówkarzy do więźnia wysłać Frasa i Porwicha. Tak w skrócie wyglądałby wariant naprawy na wzór awuesiarskich speców , ale nie jest to głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proa Re: W szpitalu tylko hula chaos! i brak pomysłu!! IP: *.gorzow.mm.pl 16.02.07, 19:21 hej,sytuacja wraca do jako takiej normy.kardiolodzy już dyżurują,przyjmują pacjentów w stanach ostrych.mam nadzieję że tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: W szpitalu tylko hula chaos! i brak pomysłu!! 16.02.07, 19:51 Gość portalu: proa napisał(a): > hej,sytuacja wraca do jako takiej normy.kardiolodzy już dyżurują,przyjmują > pacjentów w stanach ostrych.mam nadzieję że tak zostanie. Nie zostanie. Nic juz nie bedzie, jak dawniej. Mysle, ze kwoty dlugu przerosly mozliwosci Gorzowa, ze wojewodztwo umyje rece, ze ze szpitala zostanie kadlubek. Raczej nie pojawi sie w GW Archaniol Gabryjel z sakwa i zamiarem otworzenia prywatnej kliniki... Ursus zalatwily zwiazki zawodowe, Szpital jest na to za gruby, wiec oproc zwiazkow potrzebna byla Zielona Gora. Ale nic to, jest Slowianka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor Re: W szpitalu tylko myszka i czyjaś myczka leży! IP: *.gorzow.mm.pl 16.02.07, 20:05 Kardiolodzy wrócili - ale do swoich postulatów i zaczeli przyjmować pacjentów - ale u siebie w prywatnych gabinetach.Widzieliście ich pulsujące mocno serduszka, obrzękłe bebechy oraz rumiane pultasy-to wymik braku witamin oraz sporego odwodnienia,przy tym wrzask jak w zoo w porze karmienia-są skrajnie wyczerpani! Ale słyszalem że ta parszywa 12-stka -to elita?! Lewatywa x 12 - dla 12-stu twardzieli-po tym nie będą już tacy nadymani! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tanto Re: W szpitalu tylko myszka i czyjaś myczka leży! IP: *.gorzow.mm.pl 16.02.07, 21:19 Hektor, Powiedz, czy Ciebie nie boli czasem serduszko od tej nienawiści?! Uważaj, bo ryzykujesz bliskie spotkanie z kardiologami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor Re: W szpitalu tylko myszka i czyjaś myczka leży! IP: *.gorzow.mm.pl 16.02.07, 22:18 Spoko! Żaden z 12- stu mi nie grozi! Jutro pewnie nie będą jeżdziły tranwaje i pociągi.W niedziele młezyn nie zawola na modły.W poniedziałek owce przestaną zapuszczać wełnę.A wtorek wcale się nie wydarzy-to wszystko przez tych 12-stu lekarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tanto Re: W szpitalu tylko myszka i czyjaś myczka leży! IP: *.gorzow.mm.pl 16.02.07, 22:37 Jak lekko się żyje, gdy jest na kogo zwalic winę za wszystko. Za własne frustracje, niepowodzenia, kompleksy. Co się z Tobą stanie, gdy wreszcie zapadnie spokój...? Poszukasz winnych z innej branży...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor Re: W szpitalu tylko myszka i czyjaś myczka leży! IP: *.gorzow.mm.pl 17.02.07, 11:13 Wiem że na was mogę zawsze liczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tanto Re: W szpitalu tylko myszka i czyjaś myczka leży! IP: *.gorzow.mm.pl 17.02.07, 11:31 Na mnie już nie. Sayonara, stary. Nudny jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor Re: W szpitalu tylko myszka i czyjaś myczka leży! IP: *.gorzow.mm.pl 17.02.07, 11:41 O.K Nie było by całej draki. Ale to wy- szanowni panowie jesteście sprawcami i głównymi bohaterami całej afery! Bo to jest afera i wstyd i zażenowanie, że właśnie ten problem ,że wlaśnie w tym momencie i czasie. Całkiem serio,jest mi Was żal. Będziecie już zawsze poszczegani jako sprawcy tego tragicznego wydarzenia. Nie jesteście jak widać w stanie zrozumieć, co takiego w istocie rzeczy się stało?! Sayonara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: W szpitalu tylko myszka i czyjaś myczka leży! IP: *.ed.shawcable.net 24.02.07, 08:56 Hey tanto, Idz sie ogol... Fatalnie wygladasz... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor Re: W szpitalu tylko myszka i czyjaś myczka leży! IP: *.gorzow.mm.pl 24.02.07, 12:28 Polecam świetny tekst (wywiad z kardiologiem w sobotniej lubuskiej)! Anonimowy kardiolog stwierdził w nim, iż na szkolenia wydał kilkadziesiąt tysięcy!!! - pewnie mieszka w przyczepie kempingowej,nie ma samochodu i komputera.ubiera się w lumpeksach i często korzysta ze wsparcia armii zbawienia?! A kilkadziesiąt tysięcy, to oszczędności z głodowej pensji w szpitalu?! Widać, ze ostatnie 5 lat pracy tego szpitala - to dobry czas dla wybranych! Osobiście, nie znam żadnego lekarza mieszkającego w przyczepie! Skąd tyle szmalu na naukę????? Chyba, że wybitni przedstawiciele tego zawodu, znają się nie tylko na klonowaniu owiec - czyż byśmy mieli do czynienia z klonowaniem pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: W szpitalu tylko myszka i czyjaś myczka leży! 24.02.07, 13:05 Hej hektor - A o szefe S co zrabia ponad 4 kola i zatrudnia w prowadzonym przez zwiazek bufecie swoja corka, a druga jest insp. ppoz w szpitalu? - to tez polec poczytac. W tym samym tekscie jest. - Taki szpital musi miec inspektora p.poz na etacie, jak malarzy, murarzy i 50 konserwatorow nalezacych do zwiazkow, ktorzy konserwuja ten uklad. Pielegniarka opawidziala mi kilka dni temu, jak dwoch konserwatorow przyszlo na oddzial wymienic spalne zarowki - 2 (slownie dwie!). Krecili sie po oddziale bez celu poltorej godziny. Zarowki wymienili. „Wymiana oswietlenia na oddziale - 3 h” - musiala fachowcom podpisac oddzialowa odbior „prac”. howgh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: W szpitalu tylko myszka i czyjaś myczka leży! IP: 82.160.15.* 24.02.07, 17:27 Elektrycy oraz dwie córki Andrzejczaka z pensyjkami 4000zł są w szpitalu niezbędne. Andrzejczak z pensją 9000 zł też. Ale kardiolodzy, endokrynolodzy oraz lekarze z ZOL już nie. Czy ktoś powstrzyma Płonkową i Martulę przed tą głupotą ??? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Cały czas problemy pracownicze na topie... 25.02.07, 19:23 Kredyt zaufania w stosunku do Pani Marszałek i Pana p.o. Dyrektora ma swoje granice czasowe. Nic nie słychać o usprawnieniach, cięciu kosztów itp Interesujemy się tym, nie odmawiajcie nam prawa do tego, szpital jest przecież publiczny (państwowy), płacimy składki zdrowotne, miesiąc w miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
obwodnica2 Re: Cały czas problemy pracownicze na topie... 25.02.07, 19:26 marek_p napisał: > Kredyt zaufania w stosunku do Pani Marszałek i Pana p.o. Dyrektora > ma swoje granice czasowe. > Nic nie słychać o usprawnieniach, cięciu kosztów itp No racja. PP-PiS przejął szpital i wygląda na to że nie wie co z nim zrobić. mowiąc krótko: blamaż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Cały czas problemy pracownicze na topie... IP: *.ed.shawcable.net 25.02.07, 19:34 Hey obwodnica, Beda "oskarzenia"... To ich metoda na wszystko.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor Re: Cały czas problemy pracownicze na topie... IP: *.gorzow.mm.pl 26.02.07, 12:40 W 7 dni, to jedynie Najwyższy uporał się z naszym Światem! Martula działa dopiero kilka tygodni!Do jego fartucha uczepiło się zbyt wielu hamulcowych! W tym właśnie jest ambaras! Najwięcej widać i słychać, akurat tych utrwalaczy starego porządku! Daliście SLD,spokój,czas i wolną rękę by dzieło zniszczenia trwało całe lata. Dajcie Martuli okazje by się wykazał - nie ważne czy On z PIS? -czy z Alkaidy?! Związki zawodowe trzeba zawiesić - do czasu wyjścia z kryzysu! Żadnych lewych przyjęć do pracy! Solidarna zgoda na obniżenie pensji! Zwolnienie z pracy emerytów! Likwidacja wielu etatów dyrekorów,kierowników i ich zastepców! Zwolnienia części pracowników technicznych! Likwidacja dyżurów,na rzecz pracy zmianowej! To tyle - na początek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyżurna Re: Cały czas problemy pracownicze na topie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 21:16 pracę zmianową można wprowadzić ale wtedy trzeba przyjąc jeszcze raz tylu lekarzy a piszerz że nowych przyjmować nie można -czyli zaprzeczasz samemu sobie. Odpowiedz Link Zgłoś