Dodaj do ulubionych

nowa gazeta

IP: *.max.pl / 192.168.1.* 11.06.03, 17:04
w gorzowie rusza jakaś nowa gazeta? podobno dziennik. o co chodzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: Smutas Re: nowa gazeta IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 12.06.03, 22:20
      A to ciekawe. Czyzby to nowa inicjatywa, która padnie za kilka tygodni czy
      jakis większy inwestor? Ktos słyszał o tym pomyśle?
      • Gość: robert Re: nowa gazeta IP: *.max.pl / 192.168.1.* 13.06.03, 09:14
        chyba nikt nie słyszal, oprócz mnie. ma być to dziennik, bardzo nielewicowy,
        raczej nie padnie po kilku tygodniach - w innych miastach, z tego co wiem,
        funkcjonuje. która to gazeta w gorzowie? piata?
      • Gość: Tropiciel Re: nowa gazeta IP: *.gorzow.mm.pl 14.06.03, 10:21
        Robi się ciasno na gorzowskim rynku prasowym. Ostatnio można dostać w
        kioskach ,,Kurier Pogranicza'', wydawany przez kogoś z Kostrzyna. Graficznie
        podobny do ,,Tylko Gorzów'', ale zawartością zdecydowanie lepszy. No i nie za
        darmo, bo kosztuje 2 zł., ale moja babcia zawsze powtarzała: ,,Pamiętajcie, że
        tanie mięso to psy jedzą''. Teraz słyszę o nowym dzienniku. Było kilka
        innych,które próbowały zapuścić korzenie w
        Gorzowie: ,,Nowa'', ,,Gorzowiak'', ,,Głos Wielkopolski'', ,,Głos
        Szczeciński'', ale ,,Lubuska'' się nie dała. Myślę, że z tym nowym będzie
        podobnie.
        • Gość: B. K. Re: nowa gazeta IP: *.visp.energis.pl 15.06.03, 12:44
          Dziękuję Tropicielu, za dobre słowo o Kurierze Pogranicza. Jak myślisz:
          dlaczego jest podobny do 'TG' i dlaczego jest lepszy? A tak na marginesie,
          szczecińska gazeta, która próbowała wejść do Gorzowa to nie Głos Szczeciński,
          tylko Kurier Szczeciński. Gazeta wycofując się z Gorzowa zabrała nam Arletę
          Nalewajko. Pozdrawiam
          • Gość: Tropiciel Re: nowa gazeta IP: *.gorzow.mm.pl 15.06.03, 18:25
            Gość portalu: B. K. napisał(a):

> Dziękuję Tropicielu, za dobre słowo o Kurierze Pogranicza. Jak myślisz:
            > dlaczego jest podobny do 'TG' i dlaczego jest lepszy? A tak na marginesie,
            > szczecińska gazeta, która próbowała wejść do Gorzowa to nie Głos Szczeciński,
            > tylko Kurier Szczeciński. Gazeta wycofując się z Gorzowa zabrała nam Arletę
            > Nalewajko. Pozdrawiam

Przepraszam. Już wiem, bo zajrzałem do stopki redakcyjnej. No tak,
            w ,,Kurierze'' pracuje chyba cały dawny zespół ,,TG'' i jeden facet
            z ,,Ziemi'', którego kiedyś ,,Kajzerka'' _ nasza forumowiczka,
            nazwała ,,Kosmitą'', bo gość z uporem maniaka pisał o gorzowskim światku
            przestępczym ,,wspomaganym'' przez miejscową palestrę. Może to i dobrze, bo
            jest jakby spokojniej. Owszem, ,,Kurier'' jest lepszy od ,,TG'', ale do
            doskonałóści jeszcz mu brakuje. Jeżeli się nie mylę, to pani Arleta pracowała
            w ,,Ziemi''. Czy tak panie B.K.? Coś mi się wydaje,że pan jest pismakiem, bo
            skąd taka znajomość gorzowskich redaktorów. Czy tak panie B.K.? Dzięki za
            pozdrówka, i nawzajem.
            • kajzerka Re: nowa gazeta 16.06.03, 09:51
              Nie dlatego, tylko dlatego,że z jego artykulow nigdy nie mozna sie bylo
              dowiedziec, kiedy sprawa miala miejsce: rownie dobrze moglo to byc przed
              rokiem, albo dwoma. Nie umiejscawial swoich artkulow w czasie, a czesto i
              przestrzeni. Po prostu jako kosmita inaczej pojmowal te wymiary hehe :)
    • Gość: eric Re: nowa gazeta IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 14.06.03, 09:00
      Gość portalu: facet napisał(a):

> w gorzowie rusza jakaś nowa gazeta? podobno dziennik. o co chodzi?

Chodzi o to, że rusza gazeta i szukamy LUDZI DO ROBOTY! Moze na poczatku słabo
      płatnej, ale z całą perwnoscia interesującej i w młodym, niestresującym
      zespole. Śledźcie w przyszłym tygodniu ogłoszenia o pracę w GW i Lubuskiej i
      nie przegapcie tej możliwoiści! Każdy ma szanśe, nie wymagamy żadnego
      doświadczenia, sprawdzamy kandydatów w praniu.
      • Gość: Zyzio Re: nowa gazeta IP: 195.205.135.* 14.06.03, 18:56
        Gość portalu: eric napisał(a):

> Gość portalu: facet napisał(a):
        >
        > > w gorzowie rusza jakaś nowa gazeta? podobno dziennik. o co chodzi?
        >
        > Chodzi o to, że rusza gazeta i szukamy LUDZI DO ROBOTY! Moze na poczatku
        słabo
        > płatnej, ale z całą perwnoscia interesującej i w młodym, niestresującym
        > zespole. Śledźcie w przyszłym tygodniu ogłoszenia o pracę w GW i Lubuskiej i
        > nie przegapcie tej możliwoiści! Każdy ma szanśe, nie wymagamy żadnego
        > doświadczenia, sprawdzamy kandydatów w praniu.

Bierzcie cały zespól gorzowskiej WYBORCZEJ. Takich kretynów nigdzie nie
        znajdziecie.
        • Gość: ajaj co prawda to prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.03, 21:48
          Gość portalu: Zyzio napisał(a):

> Gość portalu: eric napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: facet napisał(a):
          > Bierzcie cały zespól gorzowskiej WYBORCZEJ.
          Dlaczego, aż tak żle życzysz nowej gazecie ?
          • Gość: 1 czytać sie nauczyć najperw matoły IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.06.03, 22:35
    • Gość: babcia Re: nowa gazeta IP: *.max.pl / 192.168.1.* 15.06.03, 12:27
      ja tam życze nowej dobrze, każdy tytuł sie tu zmiesci
      • Gość: dziadek Re: nowa gazeta IP: *.max.pl / 192.168.1.* 16.06.03, 09:25
        a ja mam dosyć gazet w gorzowie, znowu ktoś zaczyna robic pismo?!
        • kajzerka Re: nowa gazeta 16.06.03, 09:55
          Jak ktos chce robic to dlaczego jakies male dyktatorki-cenzorki juz szczekają?
          Niech sobie rob gazete.
          Dowody kretynizmu tych z wyborczej by sie przydały...

• Gość: Smutas Re: nowa gazeta IP: *.stargard.pl 16.06.03, 19:05
      Podobno będzie się nazywać "Dziennik Gorzowski" i bedzie raczej prawicowej
      orientacji.Wydawcą jest jakaś firma z polskim kapitałem, która ma juz kilka
      tytułów gazet lokalnych w Polsce. Z tego co słyszałem pierwszym naczelnym ma
      być jakiś ostry facet spoza Gorzowa. Ma rozruszać gazetę i wychodować sobie w
      ciągu kilku miesięcy następcę. Ciekawe jak przyjmie go lokalne środowisko
      dziennikarskie i lokalna władza.
      • Gość: oki Witaj w mieście KSENOFOBÓW IP: *.gorzow.mm.pl 17.06.03, 08:12
        Gość portalu: Smutas napisał(a):

> Podobno będzie się nazywać "Dziennik Gorzowski" i bedzie raczej prawicowej
        > orientacji.Wydawcą jest jakaś firma z polskim kapitałem, która ma juz kilka
        > tytułów gazet lokalnych w Polsce. Z tego co słyszałem pierwszym naczelnym ma
        > być jakiś ostry facet spoza Gorzowa

Ciekawe jak przyjmie go lokalne środowisko
        > dziennikarskie i lokalna władza.

******************************************************************************
        Cóż za dziwne pytanie.
        Sprawdzą go do dziesiątego pokolenia czy przypadkiem nie pochodzi z Grunberga.
        To jest bowiem najlepsze świadectwo "gorzowskości".Może być głupi i się nie
        myć - byle był "czysty rasowo".
        To wystarczy by zafunkcjonować w GORZOWIE MIEŚCIE PRZYJAZNYM.
        • Gość: Przemysław Bielewi Re: Witaj w mieście KSENOFOBÓW IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 21:08
          Gwoli wyjaśnienia dla ksenofobów.
          Mam udokumentowane 14 pokoleń po mieczu i 6 po kadzieli.
          Wystarczy?

Przemysław Bielewicz
          Redaktor Naczelny
          tworzącego się "Dziennika Gorzowskiego"

PS. Szukam chetnych do pracy w gazecie.
          oferty proszę przesyłać na adres:
          przemyslaw.bielewicz@max.pl
    • Gość: test przepraszam to tylko test.......no text IP: 212.69.68.* 16.06.03, 19:33
    • Gość: grahamka Re: nowa gazeta IP: *.max.pl / 192.168.1.* 17.06.03, 13:20
      ale jaja
      • Gość: Przemysław Bielewi Re: nowa gazeta IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 20.06.03, 00:41
        Żadne jaja, tylko szansa na pracę dla kilkunastu osób.
        • Gość: Bartoo Re: nowa gazeta IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 18:47
          Mam nadzieję że nowa gazeta nie będzie odkrywała w Gorzowie tramwajów i samego
          Gorzowa tak jak śp. Kurier Gorzowski i Głos Wlkp;)
    • Gość: Blublu nowa gazeta-pewne bankructwo z przyczyn obiektywn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.03, 21:24
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka