Gość: facet IP: *.max.pl / 192.168.1.* 11.06.03, 17:04 w gorzowie rusza jakaś nowa gazeta? podobno dziennik. o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Smutas Re: nowa gazeta IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 12.06.03, 22:20 A to ciekawe. Czyzby to nowa inicjatywa, która padnie za kilka tygodni czy jakis większy inwestor? Ktos słyszał o tym pomyśle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: nowa gazeta IP: *.max.pl / 192.168.1.* 13.06.03, 09:14 chyba nikt nie słyszal, oprócz mnie. ma być to dziennik, bardzo nielewicowy, raczej nie padnie po kilku tygodniach - w innych miastach, z tego co wiem, funkcjonuje. która to gazeta w gorzowie? piata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tropiciel Re: nowa gazeta IP: *.gorzow.mm.pl 14.06.03, 10:21 Robi się ciasno na gorzowskim rynku prasowym. Ostatnio można dostać w kioskach ,,Kurier Pogranicza'', wydawany przez kogoś z Kostrzyna. Graficznie podobny do ,,Tylko Gorzów'', ale zawartością zdecydowanie lepszy. No i nie za darmo, bo kosztuje 2 zł., ale moja babcia zawsze powtarzała: ,,Pamiętajcie, że tanie mięso to psy jedzą''. Teraz słyszę o nowym dzienniku. Było kilka innych,które próbowały zapuścić korzenie w Gorzowie: ,,Nowa'', ,,Gorzowiak'', ,,Głos Wielkopolski'', ,,Głos Szczeciński'', ale ,,Lubuska'' się nie dała. Myślę, że z tym nowym będzie podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. K. Re: nowa gazeta IP: *.visp.energis.pl 15.06.03, 12:44 Dziękuję Tropicielu, za dobre słowo o Kurierze Pogranicza. Jak myślisz: dlaczego jest podobny do 'TG' i dlaczego jest lepszy? A tak na marginesie, szczecińska gazeta, która próbowała wejść do Gorzowa to nie Głos Szczeciński, tylko Kurier Szczeciński. Gazeta wycofując się z Gorzowa zabrała nam Arletę Nalewajko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tropiciel Re: nowa gazeta IP: *.gorzow.mm.pl 15.06.03, 18:25 Gość portalu: B. K. napisał(a): > Dziękuję Tropicielu, za dobre słowo o Kurierze Pogranicza. Jak myślisz: > dlaczego jest podobny do 'TG' i dlaczego jest lepszy? A tak na marginesie, > szczecińska gazeta, która próbowała wejść do Gorzowa to nie Głos Szczeciński, > tylko Kurier Szczeciński. Gazeta wycofując się z Gorzowa zabrała nam Arletę > Nalewajko. Pozdrawiam Przepraszam. Już wiem, bo zajrzałem do stopki redakcyjnej. No tak, w ,,Kurierze'' pracuje chyba cały dawny zespół ,,TG'' i jeden facet z ,,Ziemi'', którego kiedyś ,,Kajzerka'' _ nasza forumowiczka, nazwała ,,Kosmitą'', bo gość z uporem maniaka pisał o gorzowskim światku przestępczym ,,wspomaganym'' przez miejscową palestrę. Może to i dobrze, bo jest jakby spokojniej. Owszem, ,,Kurier'' jest lepszy od ,,TG'', ale do doskonałóści jeszcz mu brakuje. Jeżeli się nie mylę, to pani Arleta pracowała w ,,Ziemi''. Czy tak panie B.K.? Coś mi się wydaje,że pan jest pismakiem, bo skąd taka znajomość gorzowskich redaktorów. Czy tak panie B.K.? Dzięki za pozdrówka, i nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: nowa gazeta 16.06.03, 09:51 Nie dlatego, tylko dlatego,że z jego artykulow nigdy nie mozna sie bylo dowiedziec, kiedy sprawa miala miejsce: rownie dobrze moglo to byc przed rokiem, albo dwoma. Nie umiejscawial swoich artkulow w czasie, a czesto i przestrzeni. Po prostu jako kosmita inaczej pojmowal te wymiary hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eric Re: nowa gazeta IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 14.06.03, 09:00 Gość portalu: facet napisał(a): > w gorzowie rusza jakaś nowa gazeta? podobno dziennik. o co chodzi? Chodzi o to, że rusza gazeta i szukamy LUDZI DO ROBOTY! Moze na poczatku słabo płatnej, ale z całą perwnoscia interesującej i w młodym, niestresującym zespole. Śledźcie w przyszłym tygodniu ogłoszenia o pracę w GW i Lubuskiej i nie przegapcie tej możliwoiści! Każdy ma szanśe, nie wymagamy żadnego doświadczenia, sprawdzamy kandydatów w praniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzio Re: nowa gazeta IP: 195.205.135.* 14.06.03, 18:56 Gość portalu: eric napisał(a): > Gość portalu: facet napisał(a): > > > w gorzowie rusza jakaś nowa gazeta? podobno dziennik. o co chodzi? > > Chodzi o to, że rusza gazeta i szukamy LUDZI DO ROBOTY! Moze na poczatku słabo > płatnej, ale z całą perwnoscia interesującej i w młodym, niestresującym > zespole. Śledźcie w przyszłym tygodniu ogłoszenia o pracę w GW i Lubuskiej i > nie przegapcie tej możliwoiści! Każdy ma szanśe, nie wymagamy żadnego > doświadczenia, sprawdzamy kandydatów w praniu. Bierzcie cały zespól gorzowskiej WYBORCZEJ. Takich kretynów nigdzie nie znajdziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajaj co prawda to prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.03, 21:48 Gość portalu: Zyzio napisał(a): > Gość portalu: eric napisał(a): > > > Gość portalu: facet napisał(a): > Bierzcie cały zespól gorzowskiej WYBORCZEJ. Dlaczego, aż tak żle życzysz nowej gazecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 czytać sie nauczyć najperw matoły IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.06.03, 22:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: nowa gazeta IP: *.max.pl / 192.168.1.* 15.06.03, 12:27 ja tam życze nowej dobrze, każdy tytuł sie tu zmiesci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: nowa gazeta IP: *.max.pl / 192.168.1.* 16.06.03, 09:25 a ja mam dosyć gazet w gorzowie, znowu ktoś zaczyna robic pismo?! Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: nowa gazeta 16.06.03, 09:55 Jak ktos chce robic to dlaczego jakies male dyktatorki-cenzorki juz szczekają? Niech sobie rob gazete. Dowody kretynizmu tych z wyborczej by sie przydały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smutas Re: nowa gazeta IP: *.stargard.pl 16.06.03, 19:05 Podobno będzie się nazywać "Dziennik Gorzowski" i bedzie raczej prawicowej orientacji.Wydawcą jest jakaś firma z polskim kapitałem, która ma juz kilka tytułów gazet lokalnych w Polsce. Z tego co słyszałem pierwszym naczelnym ma być jakiś ostry facet spoza Gorzowa. Ma rozruszać gazetę i wychodować sobie w ciągu kilku miesięcy następcę. Ciekawe jak przyjmie go lokalne środowisko dziennikarskie i lokalna władza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki Witaj w mieście KSENOFOBÓW IP: *.gorzow.mm.pl 17.06.03, 08:12 Gość portalu: Smutas napisał(a): > Podobno będzie się nazywać "Dziennik Gorzowski" i bedzie raczej prawicowej > orientacji.Wydawcą jest jakaś firma z polskim kapitałem, która ma juz kilka > tytułów gazet lokalnych w Polsce. Z tego co słyszałem pierwszym naczelnym ma > być jakiś ostry facet spoza Gorzowa Ciekawe jak przyjmie go lokalne środowisko > dziennikarskie i lokalna władza. ****************************************************************************** Cóż za dziwne pytanie. Sprawdzą go do dziesiątego pokolenia czy przypadkiem nie pochodzi z Grunberga. To jest bowiem najlepsze świadectwo "gorzowskości".Może być głupi i się nie myć - byle był "czysty rasowo". To wystarczy by zafunkcjonować w GORZOWIE MIEŚCIE PRZYJAZNYM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemysław Bielewi Re: Witaj w mieście KSENOFOBÓW IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 21:08 Gwoli wyjaśnienia dla ksenofobów. Mam udokumentowane 14 pokoleń po mieczu i 6 po kadzieli. Wystarczy? Przemysław Bielewicz Redaktor Naczelny tworzącego się "Dziennika Gorzowskiego" PS. Szukam chetnych do pracy w gazecie. oferty proszę przesyłać na adres: przemyslaw.bielewicz@max.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: test przepraszam to tylko test.......no text IP: 212.69.68.* 16.06.03, 19:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grahamka Re: nowa gazeta IP: *.max.pl / 192.168.1.* 17.06.03, 13:20 ale jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemysław Bielewi Re: nowa gazeta IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 20.06.03, 00:41 Żadne jaja, tylko szansa na pracę dla kilkunastu osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartoo Re: nowa gazeta IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 18:47 Mam nadzieję że nowa gazeta nie będzie odkrywała w Gorzowie tramwajów i samego Gorzowa tak jak śp. Kurier Gorzowski i Głos Wlkp;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blublu nowa gazeta-pewne bankructwo z przyczyn obiektywn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.03, 21:24 Odpowiedz Link Zgłoś