Dodaj do ulubionych

Radni żądają od Słowianki biznesplanu. Ale już

26.03.08, 20:46
Słowianka bez przekazania działki pod budowę hotelu nie będzie mogła
zrobić biznesplanu?
Panie Jędrzejczak, studenci zarządzania i marketingu czytając takie
teksty będą pękać ze śmiechu. Ten facet wogóle wie co to jest
biznesplan?

"Bez aktu własności Słowianka nie rozpocznie prac nad żadną
dokumentacją, nad biznesplanem. Nie wyceni nawet kosztu wycinki
drzew."
Obserwuj wątek
    • Gość: Bernard Jedrzejczak ma racje!!!!!!! IP: *.dial.telus.net 26.03.08, 22:42
      Hey forumowy.komentator,
      Cytuje z Gazety wypowiedz Prezydenta :
      "Byłoby z naszej strony niegospodarnością pozwolenie, by prywatny
      inwestor wybudował hotel przy Słowiance, a potem wpisywał do swojej
      oferty możliwość korzystania z basenów Słowianki. Na tym powinna
      zarabiać Słowianka. Hotel budujemy, by podnieść jej wydajność
      ekonomiczną. Dzięki niemu Słowianka zarobi więcej - przekonywał na
      antenie lokalnej telewizji TeleTop prezydent Jędrzejczak."

Atrakcyjnoscia hotelu bedzie jego bezposrednie polozenie przy
      Slowiance... Nic wiecej... Klienci hotelu beda mieli w zasiegu reki
      najatrakcyjniejszy obiekt w Grzowie...
      Oczywiscie za uslugi Slowianki trzeba bedzie placic...
      Tobylo jasne i oczywiste od poczatku..
      Tak Slowianka jak i hotel beda sobie nawzajem pomagac wlasnie
      poprzez lokalizacje...
      Wszelkie proby mataczenia i prob ofiarowywania uslug Slowianki jako
      hotelowych wydaja sie byc dziecinnie naiwne...
      Za wszystko trzeba placic...
      :):):):)
      PS. Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent

Hey, hotel moze wykupic dla swoich klientow "wejsciowki" jesli chce
      i za darmo rozdawac...Ich sprawa...
      Kazda osoba musi jednak Slowiance zaplacic, bez znaczenia z czyjej
      kieszeni pieniadze przyjda...
      • budrys77 Brawo rada miasta!!! 26.03.08, 23:07
        Słuszna i chwalebna decyzja! Najpierw biznesplan, a dopiero po tym przekazanie majątku spółce.
        • Gość: nicelus Re: Brawo rada miasta!!! IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.08, 03:15
          budrys77 napisał:

> Słuszna i chwalebna decyzja! Najpierw biznesplan, a dopiero po tym
          przekazanie majątku spółce. <

słuszna i prawidłowa.

ale czyżby dotychczas w gorzowie było inaczej???

www.gorzow24.pl/news/3313/radni-nie-dali-slowiance-dzialki-pod-budowe-hotelu.html

• Gość: kiland Biznesplan gospodarowania na cudzym ... ? IP: 82.160.209.* 29.03.08, 19:36
            Nowa ustawa ma pozwalać na budowę bez aktu własności gruntu ...

Ja na przykład już złożyłem mój biznesplan, jak zagospodaruję grunt
            mojego sąsiada za płotem ... Chociaż on o tym jeszcze nic nie wie ...
      • e_werty Re: Jedrzejczak ma racje!!!!!!! 26.03.08, 23:11
        "...bez znaczenia z czyjej kieszeni pieniadze przyjda..."

... ale ważne by trafiły do odpowiedniej...
        • Gość: gosc Re: Jedrzejczak ma racje!!!!!!! IP: *.chello.nl 27.03.08, 11:44
          ale powiedzcie ilu z was stac na to by chodzic dwa trzy razy w tygodniu na slowianke???
          przeciez ceny za wejscie sa wziete z kosmosu !!!!
          ja teraz mieszkam w Eindhoven w Holandii i do Największego w Europie Centrum Basenowego mam okolo kilometra. i jestem w stanie przychodzic coddziennie na basen a wiecie dlaczego?
          bo wejscie na CAŁY dzień - powtarzam na Cały dzień kosztuje zaledwie 6 euro!!! a przy zarobkach w granicach 1800-2000 euro - to to sa grosze.

niech zarzad slowianki sie nad tym zastanowi!!! zwiekszajac ceny biletow nie zwieksza zyskow tylko zmniejsza ilosc odwiedzajacych !!!
          • budrys77 Re: Jedrzejczak ma racje!!!!!!! 27.03.08, 16:53
            Gościu kochany - napisz do Orlenu, by obniżył koszty benzyny adekwatnie do zarobków. Napisz do Enei by obniżyła koszty prądu odekwatnie do zarobków. Napisz do PWiK, by obniżyli koszty wody odekwatnie do zarobków. Napisz do Urzędu Miasta by zrezygnowali z podatków. Napisz do rządu by zliwidował VAT. Itp. itd. Jak już to osiągniesz, to będziesz miał ceny biletów na Słowiance za złotówke na dobę:)
            No i co najdziwniejsze, mimo że tak mało w Polsce zarabimy, Słowianka pęka w szwach i czasami brak miejsc. Siedź zatem w Holandii i pisz dyrdymały:)
            • Gość: kiland Re: Jedrzejczak ma racje!!!!!!! IP: 82.160.209.* 30.03.08, 07:34
              budrys77 napisał: napisz do Orlenu, by obniżył koszty benzyny, do
              Enei by obniżyła koszty prądu, do PWiK, by obniżyli koszty wody, do
              Urzędu Miasta by zrezygnowali z podatków, do rządu by zliwidował
              VAT. Będą ceny biletów na Słowiance za złotówke na dobę ...

Bardzo logiczne myślenie ... Pochwalam.

• forumowy.komentator nie ma racji bo się nie zna 27.03.08, 07:41
        Ja nie neguję budowy hotelu przy Słowiance. Jest mi wszystko jedno
        kto i za ile wybuduje ten hotel.
        Tylko śmieszy mnie to że Jędrzejczak mówi że nie można zrobić
        biznesplanu nie mając działki.
        • Gość: kiland Biznesplan gospodarowania na cudzym ... ? IP: 82.160.209.* 30.03.08, 09:32
          forumowy.komentator napisał: Ja nie neguję budowy hotelu przy
          Słowiance. Jest mi wszystko jedno kto i za ile wybuduje ten hotel.
          Tylko śmieszy mnie to że Jędrzejczak mówi że nie można zrobić
          biznesplanu nie mając działki.

A mnie śmieszy, ten co robi biznesplan, jak będzie zagospodarowywał
          cudzy teren, do którego nie ma praw własności ... ? Absurd ... !
          To tak, jak bym ja sobie robił biznesplan, co wybuduję na Twojej
          parceli i w dodatku bez twojej wiedzy. Najpierw parcela, potem plany.

• Gość: nicelus biznes na cudzym?... dlaczego nie? IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.08, 10:08
            kiland napisał:

> Najpierw parcela, potem plany.

jasne!
            a na końcu sprzedaż parceli,
            gdyby plany nie wyszły.
            ;)

• Gość: kiland Re: biznes na cudzym?... dlaczego nie? IP: 82.160.209.* 30.03.08, 10:23
              Tak, jak planowali co będzie na miejscu kina "Kopernik". Biznesplan
              zrobili że będzie tam "coś tam,coś tam", a własny Radny, który znał
              dobrze plany bo przy nich też pracował, sprzedał posesję komu innemu.
              Ile kosztował ten biznesplan? Poszedł do kosza i nasze pieniadze też.

• Gość: nicelus Re: a jednak!!! :))))))))))) IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.08, 10:57
                kiland napisał:

> Tak, jak planowali co będzie na miejscu kina "Kopernik"

to jednak można na cudzym planować?
                :)))))))))))))))

zrobili biznesplan i wiedzieli ile mogą za tą działkę dać. kupił
                ktoś inny, kto miał lepszy biznesplan. przed zakupem działki spółka
                ariadna też zrobiła biznesplan dla działki która nie była jej
                własnością. sądząc po cenie którą mogła za tą działkę zapłacić, jej
                biznesplan był zdecydowanie najlepszy. w mieście powinny być
                realizowane wyłącznie najlepsze biznesplany. jest to z oczywistą
                korzyścią dla miasta. dotyczy to również działki przy słowiance.

jeżeli na przykład hotel miałby tylko zmniejszyć straty słowianki,
                to lepiej sprzedać działkę, a wtedy pieniędzy ze sprzedaży i z
                podatków starczy na pokrycie strat słowianki. radni muszą to
                wiedzieć, zanim postanowią o losach miejskiej działki. po to zostali
                wybrani radnymi, aby racjonalnie gospodarowali majątkiem miasta.
                :)
                • Gość: kiland Re: a jednak!!! :))))))))))) Prezydent ma rację. IP: 82.160.209.* 30.03.08, 13:41
                  Gość nicelus napisał(a): kiland napisał: Tak, jak planowali co
                  będzie na miejscu kina "Kopernik" to jednak można na cudzym planować?

Tak, można planować na cudzym, ale wtedy efekty są właśnie takie ...

Pazerne krasnoludki śledzą plany Prezydenta i wykupują działki ...

Czy nie zauważyłeś, że tylko te plany Prezydenta się spełniają, o
                  których nie wspomina wcześniej ? Pani magistracka rzecznik prasowy
                  często to mówi dziennikarzom prosto w oczy ! Zawsze znajdzie się też
                  zdrajca który przekaże informacje swoim braciom ... w dobrej wierze.

Moim zdaniem prośba o biznesplan jest potrzebna po to, by można było
                  zrobić czyjś prywatny "lepszy" biznesplan i szantażować kasę miasta.
                  Biznesplanu miejskiego nie będzie można zmienić, a prywatny zawsze.
                  • Gość: nicelus dla miasta bardzo dobre są efekty. IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.08, 16:03
                    kiland napisał:

> Tak, można planować na cudzym, ale wtedy efekty są właśnie
                    takie ...

przyszedł solidny inwestor. zainwestował w gorzowie 4 mlm i chciał
                    zainwestować jeszcze 100 mln. gdyby nie szkodliwa dla miasta
                    działalność jędrzejczaka, to by niebawem w gorzowie powstał piękny
                    obiekt bez żadnych kosztów ze strony miasta. miasto by nie musiałoby
                    nic finansować, a kasowałoby podatki. o co więcej chodzi?
        • Gość: nicelus nie ma w tym nic śmiesznego. IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.08, 10:21
          forumowy.komentator napisał:

> Ja nie neguję budowy hotelu przy Słowiance. Jest mi wszystko jedno
          > kto i za ile wybuduje ten hotel.
          > Tylko śmieszy mnie to że Jędrzejczak mówi że nie można zrobić
          > biznesplanu nie mając działki.

skoro popularny polityk zakłada, że w mieście większością są idioci
          co w to uwierzą, to wcale nie jest powód do śmiechu.

• e_werty Szantazyk? 26.03.08, 23:18
      "...a ja nasz wniosek będę ponawiał w nieskończoność- zwrócił się do
      radnych prezydent Gorzowa Tadeusz Jędrzejczak."

... Prezio szantażuje? Czyżby planowal "zamach" w stylu Putina?
      Wszak niskończonośc to troche pojemniejsze pojacie niz "kadencja"...
    • e_werty Re: Radni żądają od Słowianki biznesplanu. Ale ju 26.03.08, 23:34
      Za gorzów24:

"...Prezydent ripostował. - Nie ma zgody, na żadne publiczno-
      prywatne partnerstwo w przypadku budowy obiektu, który będzie przy
      Słowiance. Nie wymagajcie też, że prezes spółki wyjdzie i pokaże wam
      biznesplan. On powstanie wtedy, kiedy spółka będzie miała
      nieruchomość.

Zdziwiony całą sytuacją jest Jerzy Kułaczkowski, prezes Słowianki. -
      Nie bardzo wiem, o co tu chodzi. Projekt budowy hotelu był znany od
      dawna. Nie miałem okazji o tym mówić radnym, bo żaden mnie o to nie
      spytał - mówi - Procedury zostały rozpoczęte, przeciąganie sprawy w
      nieskończoność może spowodować, że harmonogram zostanie zakłócony i
      nie uda się go zrealizować - dodaje Kułaczkowski..."

...nastepca Putina gorzowskiego? Co mu radni będa pieprzyc -
      uzgodnił z Preziem uruchomił "procedury"... a radni niech akceptuja
      albo spieprzaja - "obszczymurki"!!!
      Wszak razem z Preziem - buduja dla zadowolenia narodu i zwiekszenia
      dochodu! Tylko do czyjej kieszeni?
      • danny_boy Re: Radni żądają od Słowianki biznesplanu. Ale ju 27.03.08, 00:53
        "Nie miałem okazji o tym mówić radnym, bo żaden mnie o to nie
        spytał"
        Niedługo się dowiemy, że za nasze pieniadze powstanie supermarket,
        bo przecież klienci hotelu czy basenów muszą czasami coś sobie
        kupić. Miejska stacja paliw powinna też w tamtej okolicy być,
        przecież częśc gości hotelowych przybędzie własnymi autami. W
        imieniu radnych zapytam jeszcze o kosmodrom, żeby nie było potem, że
        nikt nie zapytał, a tu już rakiety będą stać.
    • Gość: nicelus demagogia jędrzejczaka ... IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.08, 00:56
      "- Byłoby z naszej strony niegospodarnością pozwolenie, by prywatny
      inwestor wybudował hotel przy Słowiance, ..."

oszustwem jest mówienie o niegospodarności, bo nie wiadomo czy hotel
      z założenia przyniesie dochody, czy straty. nikt tego nie wie, bo
      nie ma biznesplanu.
      • Gość: Bernard Klamstwa pisowcow!!! IP: *.dial.telus.net 27.03.08, 03:26
        Hey nicelus,
        Wyciales pol wypowiedzi Prezydenta...
        Jestes idiota...
        Przeciez kazdy moze przeczytac artykul i wiedziec co naprawde
        prezydent mowi...
        Jak nie sklamiecie smierdzacy pisowcy to mordy nie otworzycie...
        Czy c tweoj proboszcz podpowiada takie metody manipulacji???
        Powiedz mu ze nie dzialaja...
        :(:(:(
        • Gość: nicelus sam jesteś idiota ... IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.08, 03:57
          Bernard napisał:

> Wyciales pol wypowiedzi Prezydenta...

pisasałem o demagogii, a nie o głupocie.

druga połowa wypowiedzi ujawnia, że chęć budowy hotelu nie wynika z
          ekonomicznego rachunku opłacalności, tylko z czystej zawiści.

• Gość: Bernard Re: sam jesteś idiota ... IP: *.dial.telus.net 27.03.08, 04:48
            Hey nicelus,
            Dlaczego nie zamiesciles calej wypowiedzi???
            Poniewaz wiesz, pisowska dzdzownico, ze kazdy kto przeczyta ze
            zrozumieniem cala wypowiedz przyzna racje Prezydentowi...
            Kazda osoba przebywajaca w hotelu i chcaca skorzystac z polozonego o
            pare mwetrow osrodka Slowianka bedzie musiala za to placic...
            Jak kazdy Gorzowiak...
            Prezydent mial i ma racje...
            Dlaczego?
            Poniewaz Jedrzejczak to dobry i uczciwy prezydent.
            PS. A teraz idz do kata i placz sieroto...
            • Gość: Enola Gay Jedrzejczak-hotel dopiero po odbyciu kary IP: 213.184.17.* 27.03.08, 11:33
              Najpierw niech prezydent lapownik odbedzie pare lat wyroku za
              lapownictwo.Potem niech swoim przyjaciolom daje za darmo dzialke
              przy Slowiance.
              • Gość: gosc Re: Jedrzejczak-hotel dopiero po odbyciu kary IP: *.chello.nl 27.03.08, 11:45
                ale powiedzcie ilu z was stac na to by chodzic dwa trzy razy w tygodniu na slowianke???
                przeciez ceny za wejscie sa wziete z kosmosu !!!!
                ja teraz mieszkam w Eindhoven w Holandii i do Największego w Europie Centrum Basenowego mam okolo kilometra. i jestem w stanie przychodzic coddziennie na basen a wiecie dlaczego?
                bo wejscie na CAŁY dzień - powtarzam na Cały dzień kosztuje zaledwie 6 euro!!! a przy zarobkach w granicach 1800-2000 euro - to to sa grosze.

niech zarzad slowianki sie nad tym zastanowi!!! zwiekszajac ceny biletow nie zwieksza zyskow tylko zmniejsza ilosc odwiedzajacych !!!
                • Gość: Lidka Re: Jedrzejczak-hotel dopiero po odbyciu kary IP: *.centertel.pl 27.03.08, 13:01
                  Punkt 1/Prezydent ma zawsze racjęPunkt2/ jeśli nie ma racji - patrz punkt 1!To
                  się już nie mieści w głowie !Postawa prezydenta:szantażowanie radnych, pomijanie
                  procedur, wychodzenie z sali sesyjnej to powtórka z PRL -zero samorządności i
                  rządy autokratyczne!Wszystko odbywa się tak jak w przypadku większości
                  gorzowskich inwestycji czyli zgodnie z oczekiwaniami przeydenta:1/rodzi się
                  pomysł w głowie prezydenta,2/kolegium prezydenckie (to takie nieformalne ciało
                  złożone z 3 pań wiceprezydent, które daje przyzwolenie na te wszystkie
                  niepopularne decyzje prezydenta!)oczywiście jest "za",3/nie konsultuje się
                  niczego z fachowcami i środowiskami, które lepiej niż prezydent znają się na
                  inwestycjach i biznesie,4/nie rozpoznaje się faktycznych kosztów i inwestycji i
                  nie robi biznes planu czyli analizy efektywności inwestycji bądź kamufluje się
                  faktyczny koszt inwestycji5/ przymusza się radnych do podjęcia uchwały nie za
                  pomocą merytorycznych argumentów tylko za pomocą publicznego szantażu lub
                  kuluarowych "konsultacji",6/ radni "nie chcą,ale muszą" i podejmują uchwałę, bo
                  jak później tłumaczą "prezydent postawił ich pod ścianą",7/rusza
                  inwestycja,która wg prezydenta miała kosztować 15-20 mln i trzeba dołożyć
                  kolejne 20 mln, bo : zima za długa,firma budowlana nie miała
                  budowlańców,podrożały materiały budowlane,"wyszły" dodatkowe roboty,lub tego
                  typu inne dyrdymały (dopisać lub właściwe podkreślić).Toż to chore do
                  kwadratu!Ludzie ,gdzie my żyjemy, czy jeszcze są w tym kraju jakieś instytucje
                  kontrolne,które potrafią zatrzymać ten chocholi taniec???Dla hotelu :TAK!Dla
                  budowania go przez miasto: STANOWCZE NIE!Miasto (UM) niech robi to do czego jest
                  powołane,a nie bawi się w GŁÓWNEGO INWESTORA i BIZNESMENA RP, chociażby
                  dlatego,że się na tym nie zna i nie daje gwarancji ekonomicznego sukcesu!!!Dziś
                  już można powiedzieć ze 100% pewnością,że koszty inwestycji jakie podaje
                  prezydent są wzięte z kapelusza, albo -co najgorsze -świadomie ZANIŻANE.Być może
                  stan surowy inwestycji będzie można wykonać za te pieniądze, ale hotel to nie
                  hipermarket z blachy!Co najmniej dwa razy tyle będzie kosztować wystrój (bo ma
                  być to hotel wysokiej klasy!) i wyposażenie (super drogie!).Przypomnijcie sobie
                  ile kosztował remont budynku WSA,a tu standard i rozmiar inwestycji oraz
                  aktualne ceny są wiele wyższe!Więc RADNI zachowaliście się -chyba pierwszy raz-
                  naprawdę rozsądnie,odważnie i z troską o kasę miasta!!!Tak trzymać !Nie dajcie
                  się wodzić za nos!Dobro miasta jest sprawa najważniejszą!!!
                • zetkaf Re: Jedrzejczak-hotel dopiero po odbyciu kary 27.03.08, 17:27
                  > bo wejscie na CAŁY dzień - powtarzam na Cały dzień kosztuje
                  zaledwie 6 euro!!!
                  Wiesz, chyba trafiles jak kula w plot. Wydaje mi sie, ze wejscie
                  calodzienne na slowianke kosztuje 30 PLN, co daje nieduzo wiecej.
                  Tylko... to trzeba wytrzymac caly dzien na slowiance. Opcja sa
                  bilety godzinne, ktore nigdy nie beda kosztowaly (bilet
                  dzienny/ilosc godzin otwartosci basenu) - to sie promocja
                  sprzedazy "hurtowej" nazywa. Dobrze, ze sa bilety godzinne ;)
                  Aha, 5 lat temu wejscie na basen w zapyzialej gminie, nie-
                  olimpijski, bez bajerow, kosztowalo 6PLN.
                  Inna kwestia, czy tego typu basen powinien byc drozszy od prostego
                  basenu. Niby atrakcji wiecej, ale... i pojemnosc wieksza, wiec na
                  jedno powinno wyjsc. A uwzgledniajac, ze czesto polowa dodatkowych
                  atrakcji nie dziala, to juz wogole chamstwo...
            • Gość: nicelus Re: sam jesteś idiota ... IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.08, 13:01
              Bernard napisał:

> Dlaczego nie zamiesciles calej wypowiedzi???

ponieważ ty wcześniej zamieściłeś całość wypowiedzi, dlatego ja nie
              chcąc zanudzać, ograniczyłem się tylko do zacytowania zwrotów które
              skomentowałem.

• zetkaf Re: Klamstwa pisowcow!!! 27.03.08, 17:21
          Bernard,
          Kiedys byl z ciebie kulturalny czlowiek. Potem zaczales sie
          zachowywac jak PiSowiec, co gorsza, sam tego nie zauwazales, i
          innych obwiniales o bycie PiSowcami (a wiec typowa zagrywka
          PiSowska - nie masz nic do powiedzenia, to bedziesz obrazal). Teraz
          widze, ze spadasz do poziomu Samoobrony :(

Jesli chodzi o bzdury Jedrzejczaka, ze niby co wycieto? Ze bez
          zakupu dzialki, miasto nie moze wycenic kosztow wyceny drzew? A niby
          co, inwestor prywatny kupilby taka dzialke w ciemno, bez
          biznesplanu, i dopiero by ocenial koszty wycinki? NIE WIERZE...
          Sorry, ale jeszcze robotami ziemnymi by sie mogli tlumaczyc, choc
          pewnie by sie znalazly dokladne mapy pozwalajace oszacowac te koszty
          bez wykopkow, ale koszty wycinki drzew? Bierze sie speca, jedzie na
          miejsce, i niech wycenia, co za roznica, czy bedzie lazil po
          miejskim lesie, czy po prywatnym?
          A radnych popieram, ze nie chca oddac dzialki, nie wiedzac, czy
          hotel bedzie rentowny - bo co, potem by sie okazalo, ze hotel
          nierentowny, a spoleczka sprzedaje za fortune dzialke? A moze za
          poldarmo sprzedaje jakiemus dyrektorowi, jako bezuzyteczna, a ten
          dopiero sprzedaje za bezcen inwestorowi?
          A ze hotel "z zalozenia" bedzie rentowny? Hotel bedzie rentowny,
          jesli ktos przemysli temat i bedzie nim dobrze zarzadzal. Dobre
          zarzadzanie zaczyna sie od analizy kosztow i zyskow (a wiec na
          etapie planowania - wlasnie biznesplanu), od wymyslenia spojnej idei
          zarzadzania, itp.
      • Gość: goldberg Re: Byłoby niegospodarnośc pozwolenie,by prywatny IP: *.icpnet.pl 28.03.08, 19:19
        "...kupił tartak i dyktował mnie ceny na rżnięcie, tak ?" ;)
        • e_werty Re: Byłoby niegospodarnośc pozwolenie,by prywatny 29.03.08, 11:26
          Właśnie - w tym sęk!

P.S.
          A dupelek u BenKanadola w ogródku biega...
    • Gość: nicelus Re: Radni żądają od Słowianki biznesplanu. Ale ju IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.08, 13:21
      forumowy.komentator napisał:

> Słowianka bez przekazania działki pod budowę hotelu nie będzie
      mogła zrobić biznesplanu? <

być może w magistracie i spółkach miejskich nie wiedzą co to jest?

wypowiedzi prezydenta wskazują, że decyzje o budowie podejmowane są
      nie na podstawie rachunku opłacalności, tylko z powodów politycznych.

nie jest ważne ile inwestycja będzie miasto kosztowała, tylko jest
      ważne żeby to prezydent miał się czym chwalić, a nie jakiś
      tam "kapitalista".

czyż nie tak jest? czy dominantę wybudowano na podstawie
      biznesplanu? czy na podstawie decyzji politycznej prezydenta?

www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080327/POWIAT04/49166392

• Gość: kiland A propos dominanty ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.08, 14:54
        Co do dominanty muszę poprzeć głosy krytyczne. Po pierwsze wcale nie
        okazała się przejściem podziemnym, a to błąd, rzekłbym dominujący ?
        Dojście do jej wnętrza od strony mostu nie jest ani łatwe, ani po
        drodze. Bo gdyby zejście z mostu we wszystkich kierunkach Zawarcia,
        zmuszało przechodniów do przejścia przez podziemie dominanty, to na
        pewno większy byłby tam pieszy ruch, więcej przechodniów, więcej też
        klientów, więcej przypadkowych spotkań, więcej okazji do zatrzymania
        w pół drogi na kawę, więcej zainteresowanych tym, co się tam dzieje.
        • Gość: kiland Re: A propos dominanty ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.08, 15:00
          Liczyłem na to, że dominanta i jej podziemne przejścia zlikwidują i
          zastąpią przejścia naziemne. Ruch samochodowy będzie bezkolizyjny z
          pieszym. A tak to po co takie przejście podziemne komu ? Niewypał !
          • zetkaf Re: A propos dominanty ... 27.03.08, 17:33
            Popieram poglad, ze bzdura totalna jest, ze zbudowano przejscie
            podziemne, ktore i tak zmusza do lazenia przed samochodami, zeby
            przejsc na druga strone mostu (szerokosc 4 jezdni i troche).
            Wogole, pomysl info-globu upadl zaraz po wymysleniu zalozen:
            - dnia 21.03 "super" tablica swietlna reklamowala piknik rodzinny,
            ktory "odbedzie" sie 16.03 (dodam, ze tego samego roku),
            - stajac w jednym miejscu, widze piekne kierunkowskazy gdzie dojde w
            ktorym kierunku... tylko jednego z kierunkow brakuje (i to chyba
            centrum),
            - jak juz ktos wypisal odleglosci do miast, to mogl chociaz sprawiac
            pozory, ze wie, gdzie te miasta sa rozmieszczone, a nie, ze Rzym
            znajduje na scianie polnocnej, a jakies miasta skandynawskie, na
            scianie poludniowej...
            - czy ktos juz wynajal jakiekolwiek pomieszczenia pod infoglobem?
            pewnie dalej swieci pustkami i nieczynna fontanna?
          • Gość: nicelus Re: A propos dominanty ... IP: *.dip.t-dialin.net 02.04.08, 18:00
            kiland napisał:

> Niewypał !

wniosek na przyszłość. rada miasta powinna bardziej szczegółowo
            kontrolować pomysła prezydenta.

• Gość: kiland Re: A propos dominanty ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 09:52
              Gość nicelus napisał(a): Niewypał ! Wniosek na przyszłość. rada
              miasta powinna bardziej szczegółowo kontrolować pomysła prezydenta.

Pomysł był dobry, tylko wykonanie złe ... !!!

Gdyby zrobili to, jako przejście podziemne bezkolizyjne dla
              pieszych, które zastępowałoby zebry na rondzie, to na pewno ruch tam
              byłby przymusowo większy, a i rola takiego podziemia obszerniejsza.
              Pomysł był dobry, wykonanie - niewypał !!!
              • Gość: kiland Re: A propos dominanty ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 09:59
                Po co komu takie przejście podziemne, które nie likwiduje zebr na
                rondzie ? Największą głupotą było wydać tyle pieniędzy, a dalej
                kolizyjność ruchu pieszego i samochodowego pozostawić, jak przedtem ?
                • Gość: nicelus Re: A propos dominanty ... IP: *.dip.t-dialin.net 03.04.08, 10:13
                  kiland napisał:

> Po co ...

pomsł był zły! pomysłodawca nie zadał sobie podstawowego pytania -
                  po co? wywalono wiele milionów w błoto i zamknięto możliwość
                  przedłużenia linii tramwajowej na zawarcie.
                  :(

teraz jest kłopot, bo opiekować się tym miasto musi. powstają
                  koszty. nikt normalny tam powierzchni nie wynajmienie. kto będzie
                  schodził pod ziemię do "kiosku", gdy obok na powierzchni powstanie
                  wielkie centrum handlowe?

• Gość: kiland Re: A propos dominanty ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 10:31
                    Gość portalu: nicelus napisał(a): wywalono wiele milionów w błoto i
                    zamknięto możliwość przedłużenia linii tramwajowej na zawarcie.

Słusznie !

Ja też byłem przeciwnikiem prezydenckiego pomysłu likwidacji linii
                    tramwajowych w Gorzowie ! Dlaczego Radni przed realizacją, rozwiązań
                    projektowych dominanty nie analizowali. Biznesplanu, też nie było ?
                    • Gość: nicelus Re: A propos dominanty ... IP: *.dip.t-dialin.net 04.04.08, 13:24
                      kiland napisał:

Biznesplanu, też nie było ?

most nie był był inwestycją komercyjną, tylko inwestycją pożytku
                      publicznego. nie wymagał biznesplanu. przy okazji mostu prezydent
                      przemycił swoją dominantę. nie ma ona nic wspólnego z
                      infrastrukturą. jak organa europejskie skontrolują tą inwestycję, to
                      gorzów będzie musiał oddawać pieniądze.

hotel nie jest inwestycją pożytku publicznego, tylko inwestycją
                      komercyjną. wymaga biznesplanu.
                      • Gość: kiland Finis coronat opus ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.08, 13:58
                        "Roma locuta, causa finita."

Rzym orzekł, sprawa skończona.

• Gość: kiland Gratulacje dla Prezydenta Gorzowa ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.08, 14:58
                          Gratulacje dla Prezydenta Gorzowa !
                          Od kilnada ... i nie tylko !

... z dedykacją ... ?

"That action is the best, which procures the greatest happiness for
                          the greatest numbers."

Najlepsze jest takie działanie, które daje najwięcej szczęścia
                          największej liczbie osób.

Francis Hutcheson

• Gość: kiland Re: Gratulacje dla Prezydenta Gorzowa ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.08, 15:11
                            Gratulacje dla Prezydenta Gorzowa !
                            Od kilanda ... i nie tylko !

... z dedykacją ... ?

"That action is the best, which procures the greatest happiness for
                            the greatest numbers."

Najlepsze jest takie działanie, które daje najwięcej szczęścia
                            największej liczbie osób.

Francis Hutcheson
                          • Gość: nicelus czyżby wszyscy nienormalni??? IP: *.dip.t-dialin.net 04.04.08, 15:29
                            kiland napisał:

> Najlepsze jest takie działanie, które daje najwięcej szczęścia
                            > największej liczbie osób.
                            >
                            > Francis Hutcheson

czyżby wszyscy mieszkańcy gorzowa byli szczęśliwi, że za ich
                            pieniądze powstanie hotel w którym nie będą mieszkać?

• Gość: nicelus Celare fraudem fraus est. IP: *.dip.t-dialin.net 04.04.08, 15:43
                          "oszustwo tuszować jest oszustwem."

dlatego sprawa tak łatwo się nie skończy jak byś sobie życzył.

• Gość: kiland Nie bądźcie tylko "baranim murem" ... jak w ZG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.08, 14:40
      Prezydent Tadeusz Jędrzejczak, nadal będąc pod obstrzałem organów
      śledczych afery budowlanej, na pewno nie podłoży się pod jakąś nową
      kolejną aferę lub machlojkę. Po tym co do tej pory zrobił dla nas i
      naszego miasta można by mu wierzyć z zamkniętymi oczami. Ale nie
      jest źle, że Radni nadal nie śpią i czuwają nad każdym projektem,
      który przez ich ręce przechodzi. To gwarancja, że ktoś stoi na
      straży interesów mieszkańców i miejskich pieniędzy. Pan Prezydent
      zapowiedział, że będzie jednak uparty w forowaniu projektu do jego
      wdrożenia. Nie jest źle. Dobrze, że mamy takiego Prezydenta, który
      wie co chce. Myślę, że Radni po sprawdzeniu i gruntownym zapoznaniu
      z projektem, nie będą głupio, jak dla przykładu, w Zielonej Górze,
      utrudniać Prezydentowi realizacji dobrych, sprawdzonych pomysłów.
      Myślę, że Radni obecnej kadencji nie będą gorsi od poprzednich i
      szybko zapoznawszy się z projektem, nie będą dla Prezydenta „baranim
      murem”. Chyba przewaga PO lub Pis nad SLD i LiD w Radzie Miejskiej
      nie niosą ze sobą schyłku dobrobytu i mądrych rządów dla Gorzowa ?
      Przynajmniej tak mi się do tej pory wydawało, po tym, jak niektórzy
      roztropni, zwłaszcza jeden, przedstawiciele PO, łatwo z Prezydentem
      się porozumiewali i chętnie współdziałali na początku tej kadencji ?
      • Gość: nicelus kto jest "baranim murem" ? IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.08, 18:21
        radni zarządali informacji które im się należą przed podjęciem
        decyzji. magistrat stanął "baranim murem" - uporem prezydenta, że
        takiej informacji nigdy nie dostaną.
        • Gość: kiland Radni, nie bądżcie "baranim murem" ... jak w ZG ? IP: 82.160.209.* 27.03.08, 19:50
          Szanowni Państwo Radni : nie bądżcie "baranim murem", jak w ZG ... ?

Zielona Góra do dziś pluje sobie w brodę, że miała takich Radnych ?

Gorzów Wlkp. w tym czasie poszedł mocno do przodu w inwestycjach !!!

Czy chcielibyście, żeby teraz było u nas odwrotnie, czyli, jak tam ?
          • Gość: nicelus Re: Radni, nie bądżcie "baranim murem" ... jak w IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.08, 21:09
            o ile dobrze pamiętam, to w zielonej górze radni nie staneli baranim
            murem, tylko ślepo zaufali prezydentowi z twojej partii. teraz nie
            mają ani działki, ani basenu.
            • Gość: kiland Re: Radni, nie bądżcie "baranim murem" ... jak w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 13:38
              Gość portalu: nicelus napisał(a): o ile dobrze pamiętam, to w
              zielonej górze radni nie staneli baranim murem, tylko ślepo zaufali
              prezydentowi z twojej partii. teraz nie mają ani działki, ani basenu.

Masz lepsze informacje na ten temat, ale jesteś uparty i zaślepiony,
              więc daleko ci do wyciągania należytych wniosków i porównań ... ?

Nie zauważyłeś, że dla różnicy w Gorzowie jest i działka, i basen ?

Więc skoro może być dobra skuteczna współpraca z naszym Prezydentem,
              o ile tyko Radni nie będą starali się być "baranim murem", to czemu
              od niej odchodzić i zaczynać brać przykłady od nieudaczników z ZG ?
    • Gość: kiland Apeluję o "carte blanche" dla Prezydenta !!! IP: 82.160.209.* 27.03.08, 20:42
      Prezydenta czeka niebawem wielka przeprawa w sądzie ? Być może to z
      winy, że zakochany w mieście, nieopatrznie lub bezwiednie, popełnił
      niegdyś, jakieś głupstwa, teraz musi płacić za to upokorzeniem ... ?
      A może tak wtedy funkcjonowała polityka i nie dało się przeskoczyć
      pewnych problemów inaczej. Nie wiem czy to nie ta, jego wtedy odwaga
      i osobiste poświęcenie, nie zaowocowały tym wszystkim, co dla miasta
      udało mu się uzyskać ? Szkoda tylko, że musiał się wówczas otaczać
      ludźmi, którzy takie mu stwarzali warunki rządzenia, a nie inne ... ?

Nie było takiego oddanego Prezydenta w ZG ? Dlatego płaczą dziś i
      ukazują się artykuły na temat, że ZG wiele inwestycji przegapiła ...
      Tego nie uczynił Prezydent Gorzowa i wspierający go Radni lewicy ...

Chwała im za to ! Apeluję o "carte blanche" dla Prezydenta Gorzowa !
      • budrys77 Re: Apeluję o "carte blanche" dla Prezydenta !!! 27.03.08, 20:45
        Ile masz lat Kiland? Jeśli masz około 20stki to rozumiem Twój brak wiedzy na temat przekrętów i wpadek. Jeśli trochę więcej, to nie widze już ratunku.
        Jak na mój gust, nie wydałbym Tadeuszowi J. nawet listu żelaznego:)
        • Gość: kiland Re: Apeluję o "carte blanche" dla Prezydenta !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 14:25
          budrys77 napisał: Ile masz lat Kiland? Jeśli masz około 20stki to
          rozumiem Twój brak wiedzy na temat przekrętów i wpadek. Jeśli trochę
          więcej, to nie widzę już ratunku.

A ty ile masz lat budrys77 ? Jeśli masz około 20stki to rozumiem ten
          Twój brak znajomości prawa. Bo zanim na kogoś rzucisz oskarżenie to
          musisz mieć na to niepodważalne dowody. Inaczej to jest to zwyczajna
          potwarz z Twojej strony. Jeśli masz lat trochę więcej, to nie widzę
          już dla ciebie ratunku. Bo gdyby tak, ktoś ciebie obarczał zarzutami
          nie udowodnionymi ? Tak czynią tylko ludzie prości i rządni krwi ...
          Poczytaj, biblia mówi o takich przypadkach, prymitywach,pospólstwie,
          gawiedzi, gminie, motłochu, bezwolnym tłumie. Idź palić czarownice !
          • e_werty Re: Apeluję o "carte blanche" dla Prezydenta !!! 28.03.08, 15:58
            "...Idź palić czarownice ..."

.. na twoim miejscu bym nie ry(d)zykował!!!
            • budrys77 Re: Apeluję o "carte blanche" dla Prezydenta !!! 28.03.08, 18:45
              Hehehe, mało domyślny i mało oczytany ten Kiland:)))
      • e_werty Re: Apeluję o "carte blanche" dla Prezydenta !!! 27.03.08, 21:08
        "...Szkoda tylko, że musiał się wówczas otaczać ..."

... nie musiał - mógl sie otoczyć zadżumionymi w Afryce lub walczyć
        z AIDS...

P.S.

A ty jestes z kabaretu? Czy idiota?
        • Gość: kiland Re: Apeluję o "carte blanche" dla Prezydenta !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 14:40
          e_werty napisał: "...Szkoda tylko, że musiał się wówczas otaczać ..."
          ... nie musiał - mógl sie otoczyć zadżumionymi w Afryce lub walczyć
          z AIDS... P.S. A ty jestes z kabaretu? Czy idiota?

Czy to nurzanie się w chamstwie i wulgarności traktujesz e_werty,
          jako Twoje wyżyny poziomu intelektualnego i kulturalnego ? Wstyd !!!
          Inwektywami dyskusji się nie prowadzi. Czasami, jak coś powiesz, to
          zdawałoby się, że jesteś człowiekiem inteligentnym ? Często jednak
          zniżasz się do takiego niskiego poziomu, że jakbyś z błota lub gnoju
          co dopiero wylazł ? Przynajmniej nie pij, jak piszesz na forum ... ?
          Bo chyba to właśnie rodzi twoją szczególną agresję i brak stylu ... ?
          • e_werty Re: Apeluję o "carte blanche" dla Prezydenta !!! 28.03.08, 16:02
            "...A ty jestes z kabaretu? Czy idiota?..."

... jednak idiota - na kabareciarza za smętny!

No i dupowkręt!!!
            "...zdawałoby się, że jesteś człowiekiem inteligentnym ..." ty masz
            jednak urojenia i robisz chamskie uwagi!
            • Gość: Psycholog radzi .. Resocjalizacja e_werty IP: 82.160.209.* 29.03.08, 10:44
              Resocjalizacja e_werty : Genotyp A-DA-PZ-NI

Cytuję : "A ty jesteś z kabaretu? Czy idiota?..." ... jednak idiota -
              na kabareciarza za smętny! No i dupowkręt !!!

Inwektywami się nie dyskutuje. Agresja rodzi agresję. Asertywność,
              to sztuka, jak twardo i merytorycznie wyrażać opinie i poglądy, ale
              nie urażać i obrażać uczuć innych osób. e_werty tego nie potrafi ?

Po drugie dziecięca agresja ? e_werty Genotyp A-DA-PZ-NI miał trudne
              dzieciństwo ? Rodzice w wieku niemowlęcym poili agresją i obelgami,
              najpierw było : gó..arzu, zasrańcu, siusiu majtku, obszczymurku,
              jesteś gupi i masz fszy ? Gdy lekko podrósł : wypierdku, smarkaczu,
              dupowkręcie, czy ktoś go w tym wieku także molestował seksualnie ?
              Kiedy wydoroślał to oczywiście, to co lubi najchętniej dzisiaj do
              swych adwersarzy z forum stosować, czyli : idioto, debilu, itp. ?
              e_werty zerwij z koszmarami dzieciństwa, porzuć obelgi i inwektywy !
              • e_werty Re: Resocjalizacja e_werty 29.03.08, 11:22
                Dlaczego?
    • Gość: kolo Radni żądają od Słowianki biznesplanu. Ale już IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 21:26
      A szczególnie jeden z radnych próbuje teraz cos dla siebie wywalczyć przy
      Słowiance. Przy Koperniku już załatwił teraz miesza przy Słowiance?
      • Gość: Bernard Marcinkiewicza ludzie chca wybudowac hotel??? IP: *.dial.telus.net 27.03.08, 21:34
        Hey kolo,
        Jest tak oczywistem ze chyba nie trzeba wspominac nawet to co
        napisales...
        "Ktos" jest przeciwny i torpeduje budowe hotelu przez miejska
        spolke.. Jesli uda sie im to poprzez matactwa i takie inne "wymogi"
        to natychmiast ten "ktos" bedzie sie domagal pozwolenia na budowe
        przez prywattne przesuiewziecie...
        Prowokacja pisowskich radnych smierdzi az tutaj...
        Jak slusznie zauwazyles mamy juz przyklad z "Kopernikiem"...
        Czy Rada bedzie glosowac w interesie miasta czy przeciwko....sie
        okaze...
        Jedrzejczak ma racje w kazdym aspekcie tej sprawy..
        • e_werty Re: Marcinkiewicza ludzie chca wybudowac hotel?? 27.03.08, 21:40
          Oferta leasingu budowy Magistratu to takze ludzie Marcinkiewicza!
          Widziales jak się nazywa ta negocjatorka? Kaczyńska!!! Córka starego
          Kaczyńskiego!
          • Gość: Bernard Re: Marcinkiewicza ludzie chca wybudowac hotel?? IP: *.dial.telus.net 28.03.08, 16:19
            Hey werty,
            Nie wiem, lecz nie sadze....
            Corka Kaczynskiego studiowala prawo, poslubila "komucha", i
            planowala wyjechac z Polski...
            Nie sadze by byla to ta sama osoba...
            Nie kazdej kaczce...kaczka na imie....
            Niektore to po prostu gesi!
            :):):):)
            • Gość: nicelus Re: Marcinkiewicza ludzie chca wybudowac hotel?? IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.08, 19:13
              Bernard napisał:

> planowala wyjechac z Polski...

dokładne masz informacje.
              rzeczywiście zaplanowała
              zagraniczny urlop.
    • Gość: nicelus prezydentam i takie tam ... IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.08, 14:52
      www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080328/POWIAT04/527099735

• e_werty Re: prezydentam i takie tam ... 28.03.08, 16:06
        "...Po co mamy dać zarabiać innym, jak możemy zarabiać sami? -
        tłumaczy T. Jędrzejczak. Hotel ma być gotowy w ciągu dwóch lat..."

... w zawieszeniu na cztery!
        • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent ! IP: *.dial.telus.net 28.03.08, 16:23
          Hey,
          Madry Prezydent!
          Tylko Gorzow sie liczy!!!
          PiS chce wykoleic postep Gorzowa!!!
          Daczego radni PiS nie lubia Gorzowa?
          Moze wyjasnia...
          :):):)
          PS. Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent!
          • Gość: nicelus Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent ? IP: *.dip.t-dialin.net 29.03.08, 11:17
            Bernard napisał:

> Daczego radni PiS nie lubia Gorzowa?

ależ lubią. przecież gdy lewica na czele z "dobrym i uczciwym
            prezydentem" powodowała że samorząd miejski tracił miliony, to radni
            prawicy pytali wprost "dlaczego to robicie?". jako opozycja nic
            więcej nie mogli zrobić.

miasta.gazeta.pl/gorzow/1,36844,5067595.html

• Gość: Psycholog radzi .. Resocjalizacja e_werty – ostatni raz w cała sesja. IP: 82.160.209.* 29.03.08, 13:39
      1.Resocjalizacja e_werty : Genotyp A-DA-PZ-NI

Cytuję : "Bo przecież Prezydent Gorzowa Wlkp. nie jest żadnym naszym
      zaborcą ..." ... jednak prokurator ma wątpliwości !!! Pewnie mu to
      zostało "... w genach z czasów rozbiorów, wojen i okupacji ... ?

Czy osobnik e_werty nie znalazł się już tutaj na skraju pomroczności
      jasnej ? Bredzi, że Prezydent miałby uchodzić za przedstawiciela
      zaborcy, kiedy epokę porozbiorową mamy już dawno za sobą ... ?

Po pierwsze alkoholizm ? e_werty : Genotyp A-DA-PZ-NI należy to typu
      wyraźnie określonego ostatnio przez Pana Kaczyńskiego. Osobnik taki
      bierze skrzynkę lub zgrzewkę piwa, siada przed komputerem i nadaje.
      Pisze na forum wszystko, co mu z głowy alkohol wypłucze. Najpierw
      coś mądrego, jeżeli oglądał TV, dziennik, program popularnonaukowy,
      czytał gazetę lub książkę ? Potem to juz idą tylko pijackie brednie,
      a inni muszą te popłuczyny czytać ? e_werty, jak piszesz, nie pij ...

2.Resocjalizacja e_werty : Genotyp A-DA-PZ-NI

Cytuję : "A ty jesteś z kabaretu? Czy idiota?..." ... jednak idiota -
      na kabareciarza za smętny! No i dupowkręt !!!

Inwektywami się nie dyskutuje. Agresja rodzi agresję. Asertywność,
      to sztuka, jak twardo i merytorycznie wyrażać opinie i poglądy, ale
      nie urażać i obrażać uczuć innych osób. e_werty tego nie potrafi ?

Po drugie dziecięca agresja ? e_werty Genotyp A-DA-PZ-NI miał trudne
      dzieciństwo ? Rodzice w wieku niemowlęcym poili agresją i obelgami,
      najpierw było : gó..arzu, zasrańcu, siusiu majtku, obszczymurku,
      jesteś gupi i masz fszy ? Gdy lekko podrósł : wypierdku, smarkaczu,
      dupowkręcie, czy ktoś go w tym wieku także molestował seksualnie ?
      Kiedy wydoroślał to oczywiście, to co lubi najchętniej dzisiaj do
      swych adwersarzy z forum stosować, czyli : idioto, debilu, itp. ?
      e_werty zerwij z koszmarami dzieciństwa, porzuć obelgi i inwektywy !

3.Resocjalizacja e_werty : Genotyp A-DA-PZ-NI

Cytuję : Objawił się Prezioliz? Bernard cię opluje z zazdrości !

Popierasz PiS jesteś „pisuarem”, jeśli lewicę „komuchem czerwonym
      krwiopijcą”, bezpartyjnego Prezydenta „Preziolizem”. Jakie nie
      miałbyś poglądy lub przynależność partyjną, to jesteś wyklęty ... !

Po trzecie polityczne zacietrzewienie ? e_werty: Genotyp A-DA-PZ-NI.
      To chyba cecha genetyczna Polaków historycznie przypisana im już od
      czasów sprzed wojny, albo wcześniej ? Jak się na siebie zawezmą, to
      tak się do swoich partii fanatycznie przywiążą, że sobie głowy by
      pourywali, a nawet nie zauważają, że partia lewicowa wcale nie jest
      lewicową, chłopska chłopską, sprawiedliwości wcale sprawiedliwości,
      obywatelska wcale obywatelską, a związki związkami ? A przecież już
      bardzo dawno temu, Profesor Pawlak tłumaczył studentowi Kargulowi,
      że nie dzieli się ludzi ze względu na poglądy i kolor skóry, a tylko
      na mądrych i głupich ? Czy jest taki ktoś co walczył w Solidarności,
      jest w SLD, śpiewa w chórze parafialnym, głosuje na posła PiS lub PO
      i popiera bezpartyjnego Prezydenta, chwaląc za hotel przy Słowiance,
      ganiąc za partacką dominantę ? Nie ma takiego ? A przecie winno być:
      Tolerancja, tolerancja, ... i jeszcze raz mądrość polityczna ... !

4.Resocjalizacja e_werty : Genotyp A-DA-PZ-NI

Cytuję : zajęty smakowitą czynnością Tylko, że banda Preziolizów nie
      pozwoliła na działania Magistratu zajętego powyższym ... smacznego!

e_werty posługuje się językiem zboczeńca seksualnego, jakby myślał,
      że inni operują jego kategoriami myślowymi i mają podobne upodobania
      literackie ? Wychowany na „Transatlantyku” Gombrowicza, czy co ... ?

Po czwarte niedojrzałość intelektualna ? e_werty Genotyp A-DA-PZ-NI.
      Z tekstów pisanych przez osobnika, widać, że jest raczej oczytany,
      ale trochę zły gatunek literacki sobie wybrał ? Pojawiające się w
      tekstach wyrażenia i sugestie pochodzą raczej ze ścian zapuszczonych
      dworcowych toalet, niż z wydawnictw papierowych ? Nie przeczę, że i
      tam zdarzają się pisać teksty geniusze literaccy, pseudo wirtuozi
      sztuki, niewyżyci intelektualiści. Odradzam e_werty’emu smakowania w
      tego rodzaju gustach i literaturze ? Zawsze wielką zagadkę stanowiło
      skąd biorą się tak niedojrzałe intelektualnie osobniki ? Noblistka
      Dorris Lessling dała odpowiedź na to pytanie w „Piątym dziecku”... ?

Trzeci raz nie będę powtarzał. Wszystko razem proszę uprzejmie
      przeczytać i stosować się, kiedy piszesz na gorzowskim forum ...
      • Gość: Psycholog radzi .. Resocjalizacja ... IP: 82.160.209.* 29.03.08, 13:57
        Poradę psychologiczną zebrałem razem i powtórzyłem w całości, gdyż
        pomyślałem, że może dać ona wiele do myślenia innym dyskutantom na
        forum, a wtedy gorzowskie forum zostanie oczyszczone od przekleństw,
        obelg, inwektyw oraz agresywnych i niekulturalnych zapisów ... ?
        • e_werty Re: Resocjalizacja ... 29.03.08, 14:04
          "...zebrałem razem i powtórzyłem..."

.. bom dumny z zasobu mojej wiedzy i erudycji! Sie naPiSaleś!

Nawet połowy nie przeczytalem... za głupi jestem aby dotarły do mnie
          twoje dywagacje. Powodzenia.
          • Gość: Bernard Re: Resocjalizacja ... IP: *.dial.telus.net 30.03.08, 16:46
            Hey werty,
            Niemartw sie pacanie...
            Zawsze sie kogos przyczepia...
            Teraz widocznie kolej przyszla na ciebie...
            Jestes okay...
            • Gość: nicelus nieszczęścia chodzą parami ... IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.08, 18:04
              jak kiland, to i bernard...
              :(

• Gość: nicelus Re: myśli zebrane ... IP: *.dip.t-dialin.net 01.04.08, 14:27
          kiland napisał:

> Poradę psychologiczną zebrałem razem i powtórzyłem w całości, ...

planujesz wydanie w twardej oprawie?
          ;)
          • Gość: Psycholog radzi .. Teraz zabierzemy się za nicelusa rodem z Sulęcina IP: 82.160.209.* 01.04.08, 20:43
            Psujesz, co inni robią w dobrej wierze ... ?

Jaki jest twój cel, Judaszu ?

Ponoć Judasz urodził się właśnie 1 kwietnia ( Prima Aprillis ) ?
            • Gość: syn boga Re: Teraz zabierzemy się za nicelusa rodem z Sulę IP: 82.160.209.* 01.04.08, 20:48
              Psycholog radzi : Psujesz, co inni robią w dobrej wierze ? Jaki jest
              cel, Judaszu ? Judasz urodził się 1 kwietnia ( Prima Aprillis ) ?

• hiiro a gdzie :-))) 01.04.08, 20:51
                synu z za bóga;)
                • Gość: syn boga Re: a gdzie :-))) IP: 82.160.209.* 01.04.08, 20:57
                  Widzicie ???

Diabeł "hiro" zjawił się, jak na zawołanie ... ?

Zaraz go usmażymy na grillu ? Ale będzie przepyszna zakąska ... ?

Na diabłach zawsze można polegać, jak na ... ?
                  • hiiro Re: a gdzie :-))) 01.04.08, 21:14
                    Gość portalu: syn boga napisał(a):

> Widzicie ???
                    >
                    > Diabeł "hiro" zjawił się, jak na zawołanie ... ?
                    no wkońcu ii z małej i po stremu:-)
                    wiem wiem nie z małej tylko małą:-))))

> Zaraz go usmażymy na grillu ? Ale będzie przepyszna zakąska ... ?
                    używaj polskich słów: na ruszcie;))
                    > Na diabłach zawsze można polegać, jak na ... ?
                    grilowanych rydzykach;)))
                  • Gość: nicelus Re: a gdzie :-))) IP: *.dip.t-dialin.net 01.04.08, 22:16
                    kiland napisał:

> Diabeł "hiro" zjawił się, jak na zawołanie ... ?

nie taki diabeł straszny, jak go malują. gdybyś uważnie słuchał
                    księdza, tak jak słuchałeś lektora na zebraniu partyjnym, to byś
                    wiedział, że spolszczenie judasz iskeriota pochodzi od judas
                    isqeriot. przydomek isqeriot znaczy człowiek z qariot. qariot to
                    miejscowość w judeii. jej nazwa w dosłownym tłumaczeniu znaczy
                    spotkania. imie judas jest grecką formą hebrajskiego imienia juda.

• Gość: nicelus Re: ale numer!!! IP: *.dip.t-dialin.net 02.04.08, 18:40
      czy to jest prawda, czy żart radnych na prima aprilis???

miasta.gazeta.pl/gorzow/1,35211,5081183.html

??? ....
      jeżeli żart, to bardzo dobry!
      :))))))))))))))))))))))))))
      • Gość: nicelus wart pac pałaca, a pałac paca? IP: *.dip.t-dialin.net 02.04.08, 21:29
        1.) z jednej strony, nazwanie takiego bezsensownego brzydactwa
        imieniem świętego woła o pomstę do nieba.

2.) z drugiej strony, chyba oficjalnie w kalendarzu świętych nie ma
        takiego świętego. historyczne dowody na istnienie smoka i jerzego są
        nieznane. dlatego w 1969 papież paweł VI oficjalnie usunął go z
        kalendarza świętych. co prawda znowu pojawił się w 1975 roku w
        ogólnym rzymskim (generalnym, liturgicznym) kalendarzu, ale tam są
        też, "nieoficjalni" święci. więc o istnieniu świętego nie świadczy.
        pomimo, że wykreślenie z listy świętych nie umiejszyło popularności
        tego "świętego" i nadal egzystuje w wielu herbach i nazwach, to
        jednak jest to taki trochę "niepewny święty".

czyżby "prima aprilisowa budowla" nazwana imieniem "prima
        aprilisowego świętego", to prima aprilisowy żart?
        ;)

• Gość: Bernard Niepewni swieci...he he he he IP: *.dial.telus.net 03.04.08, 19:48
          Hey nicelus,
          To juz "niepewni swieci" tez istnieja///
          Ojciec Rydzyk powiedzial ci ktorzy sa "pewni" a ktorym ufac nie
          mozna???
          he he he
          Co za pacan...
          Ja mialem nadzieje ze most nazwany "Staromiejskim" zostanie wlasnie
          nazwany imieniem Swietego Jerzego...
          Moja pierwsza propozycja oczywiscie byla "Most Bernarda" ale z
          powodow politrycznych odpadla..wiec zgodzilem sie na Jerzego
          (swietego zreszta)...
          Rondo jednak jak rondo i jesli juz nazwe jemu musi sie nadac to
          przynajmniej logicznie i historycznie uzasadniona...
          Dobrze ze ta "klatwe" odwolano bo dopiero byloby tam wypadkow...
          he he he he
        • Gość: nicelus Re: wart pac pałaca, a pałac paca? IP: *.dip.t-dialin.net 06.04.08, 02:37
          ps. dla mnie to na zawsze zawsze pozostanie nazwa "dominanta
          jędrzejczaka".

miasta.gazeta.pl/gorzow/1,35215,3687221.html

• Gość: Bernard Dominanta jest wspaniala... IP: *.dial.telus.net 06.04.08, 05:39
            hey nicelus,
            Przyzyczaj sie...
            Popatrz na nia i pomysl sobie: Za kazdym razem jak przejezdzam przez
            most o Tadku musze myslkec...
            he he he
            Nie przejmuj sie... Nie tylko ty...
            PS. Za pare dni sam i osobiscie obejze Dominante...
            I pomysle sobie stojac przy niej : pisowcow szlag trafia za kazdym
            razem jak to widza...he he he
            Kocham wakacje w Gorzowie...
            I to sa jaja...
            • Gość: nicelus prawdziwa funkcja dominanty ... :) IP: *.dip.t-dialin.net 06.04.08, 10:38
              Bernard napisał:

> Popatrz na nia i pomysl sobie:
              > Za kazdym razem jak przejezdzam przez most o Tadku musze myslkec...
              > he he he

nareszcie poznałem przyczynę wydatkowania tylu milionów zabranych
              ludziom pieniędzy. to był prawdziwy cel jędrzejczaka.
              :)))

> Nie przejmuj sie... Nie tylko ty...
              > :):):)

tylko nie ja!!!
              :)))

od czasu budowy dominanty, nie byłem w gorzowie i się nie wybieram.
              jak będę miał coś do załatwienia w urzędzie wojewódzkim, to obok
              dominanty nię będę przejeżdżał.

ja dwa razy dzienni przejeżdżam główną osią berlina obok królewskiej
              manufaktury porcelany. podziawiam hotel zaprojektowany przez
              wyrzuconych z gorzowa wiedeńskich architektów ortner&ortner. zawsze
              gdy przejeżdżam obok hotelu, to myślę jaki berlin jest piękny. jak
              to dobrze, że nie rządzi tu taki tadek.
              :))))))))))))))))

www.ortner.at/kp1.html

www.dgi-bauwerk.de/de/home-id.39.html

:)))))))))))))))))))))))
    • Gość: nicelus są oni normalni??? IP: *.dip.t-dialin.net 03.04.08, 19:35
      przecież to widać, że biznesplan grubo naciągany. koszty budowy o
      połowę zaniżone, bo za tą cenę można tylko poniżej wszelkich
      standardów wybudować. miasto ma dać wartą wiele milionów działkę.
      ponadto miasto i spółka miejska mają dać 8 milionów! pomimo tych
      darowizn, biznesplan zakłada, że przez 15 lat będą kolejne straty.
      później trzeba hotel rozebrać, bo w takim marnym standardzie nikt
      mieszkał nie będzie.

radni głosowali za! prezes słowianki jest osobą głęboko wierzącą.
      wbraw biznesplanowi wierzy w zyski. ale jaja!

zamiast lepiej szkoły wyposażyć, to radna wojciechowska stawia na
      hotelarstwo! gorzowska paris hilton!

• Gość: kiland Re: są oni normalni??? IP: 82.160.209.* 03.04.08, 20:25
        Gość portalu: nicelus napisał(a): przecież to widać, że biznesplan
        grubo naciągany.

Ty nicelus bardzo zręcznie mieszasz dwie sprawy. Biznesplanu hotelu
        przecież jeszcze nie ma. Dajcie Prezydentowi zgodę, niech realizuje
        co zamierza i uruchomi procedury. Kiedy będzie gotowy biznesplan,
        skontrolować plany, doradzić poprawki, kontynuować współpracę i
        dopracowanie szczegółów. Wtedy dopiero doszukujcie się nieuczciwości
        i uchybień w biznesplanie, ale tym który już będzie istniał. Radźcie
        jak go poprawić. Kontrolować i doradzać, a nie blokować inicjatywy.

Co do dominanty, dziwi mnie, że nikt z Radnych w porę nie zapoznał
        się z biznesplanem, rozwiązaniami komunikacyjnymi i samym projektem
        architektonicznym ronda i podziemia dominanty ? Radni przespali ten
        problem ? Czy się nie chciało przeglądać szczegółowo dokumentacji ?
        • Gość: nicelus Re: są oni normalni??? IP: *.dip.t-dialin.net 03.04.08, 20:58
          kiland napisał:

> Dajcie Prezydentowi zgodę, niech realizuje
          > co zamierza i uruchomi procedury.

jakie będą w efekcie straty, to się na końcu dowiecie.

ale jaja!

• Gość: kiland Re: są oni normalni??? IP: 82.160.209.* 03.04.08, 21:18
            nicelus : Dajcie zgodę, niech realizuje co zamierza i uruchomi
            procedury. Jakie będą w efekcie straty, to się na końcu dowiecie.

Nie strasz ludzi ! Jest możliwych kilka takich momentów, gdy można
            ocenić, czy inicjatywa jest dobra, biznesplan jest dobrze zrobiony,
            a projekt architektoniczny też jest do przyjęcia. Pozwólmy jednak
            najpierw, aby dokumenty te miały szanse powstać. Ziemi przekazanej
            aportem miejskiej spółce nikt nie ukradnie. Zawsze można będzie ją
            zwrócić miastu, gdy stwierdzi się nieuczciwości i szalbierstwa ... ?

Co do strat, także się zgadzam, że ludzie „winni strat”, zbyt rzadko
            albo wcale nie są osobiście za nie rozliczani. A nie mów, że straty
            stwierdzone przy okazjach różnych inwestycji miejskich wygenerowywał
            Prezydent ? To bzdura, którą próbują wszyscy wiecznie sugerować ...
            • Gość: nicelus Re: są oni normalni??? IP: *.dip.t-dialin.net 03.04.08, 21:41
              kiland napisał:

> A nie mów, że straty stwierdzone przy okazjach różnych inwestycji
              miejskich wygenerowywał Prezydent ? To bzdura, którą próbują wszyscy
              wiecznie sugerować ... <

a kto rządzi w magistracie???

a czyje winy stwierdzone przez nik się przedawniły?

a komu prokuratura zarzuca działanie na szkodę miasta?

a kto zawnioskował zmiane planu dzięki której łapownicy zarobili
              miliony, a miasto straciło?

"Po wygranym przetargu biznesmeni natychmiast zaproponowali sieci
              Tesco odkupienie gruntu. Sieć kupiła działkę za 18 mln zł dopiero w
              2002 r., kiedy z inicjatywy prezydenta Gorzowa i głosami radnych
              SLD, uchwalono plan zagospodarowania przestrzennego, który umożliwił
              przy ul. Myśliborskiej budowę hipermarketu.

Do tej pory nie wiadomo, skąd obie firmy wiedziały już trzy lata
              wcześniej, że w przyszłości na terenie wojskowym będzie można
              wybudować hipermarket.

Plan zagospodarowania wówczas nie istniał. Radni prawicy wprost
              pytali na sesjach rady miejskiej, dlaczego nie uchwalono planu
              zagospodarowania pod market na sąsiednich miejskich działkach.
              Wówczas to samorząd mógłby zarobić na sprzedaży ziemi. A tak stracił
              miliony."

miasta.gazeta.pl/gorzow/1,35215,5067595.html

i.t.d.
              możnaby czarną księgę miejskich inwestycji napisać. a ty mówisz, że
              to nie prezydent? jak nie on, to kto? sprzątaczka?
              ;)

• Gość: kiland A jednak Radni są normalni !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.08, 07:24
                A jednak Radni są normalni !!! Brawo !!! Gorzów znów rozkwitnie !!!

miasta.gazeta.pl/gorzow/1,35215,5086001.html
                • Gość: kiland Re: A jednak Radni są normalni !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.08, 07:43
                  "Feci, quod potui, faciant meliora potentes."

Zrobiłem, co mogłem, ci, którzy mogą, niechaj zrobią więcej.

kiland
                  • Gość: nicelus felices errore suo ... IP: *.dip.t-dialin.net 04.04.08, 09:22
                    kiland napisał:

> Zrobiłem, co mogłem, ci, którzy mogą, niechaj zrobią więcej.

napisałeś, że oddadzą działkę, jak im się udowodni nieuczciwość.
                    więc już mogą oddawać...

nieuczciwością ze strony miasta jest zabieranie ludziom pieniędzy po
                    to żeby budować salony piękności. nieuczciwością jest wmawianie
                    mieszkańcom, że jak miasto da, to nic nie kosztuje. nieuczciwością
                    jest straszenie prywatnym inwestorem.

prywatny inwestor przyniósłby pieniądze do miasta, a nie zabierał.
                    miasto nie poniosłoby kosztów. miasto otrzymałoby miliony za działkę
                    i z podatku. prywatny inwestor napewno dofinansowywałby imprezy na
                    słowiance. prywatny inwestor mógłby również w jakiś sposób
                    dofinansowywać słowiankę - wszystko zależy od umowy sprzedaży
                    działki.

miasto mogło zyskać miliony na remont starych kamienic. jednak radni
                    kierując się komunistycznym myśleniem, postanowili że miasto straci
                    dziesiątki milionów. tylko po to, aby nie dać zarobić prywatnej
                    sieci hoteli. nie jest to normalne.

to dowód, że w gorzowie jeszcze komunizm. zapewne dlatego ludzie nie
                    mają łazienek i starówka nie jest odremontowana. przecież to jest
                    sprawa miasta, a nie budowanie salonów piękności. miasto oszukało
                    podatników.
                  • Gość: nicelus foetet passim ... IP: *.dip.t-dialin.net 04.04.08, 10:20
                    kiland napisał:

> Zrobiłem, co mogłem ...

śmierdzi w każdym miejscu.
                    • Gość: Kiland Homo homini lupus... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.08, 12:26
                      "Szczury, które opuściły okręt biorą mu za złe, że nie tonie.
                      • Gość: nicelus Carpent tua poma nepotes. IP: *.dip.t-dialin.net 04.04.08, 15:46
                        "twoje wnuki będą twoje owoce zbierać."
                      • Gość: nicelus Homo hominis lupus (est). IP: *.dip.t-dialin.net 04.04.08, 16:05
                        Gość portalu: Kiland napisał:

> Homo homini lupus...
                        > "Szczury, które opuściły okręt biorą mu za złe, że nie tonie.

coś ci się robaczku porąbało.

"Homo hominis lupus (est)."
                        znaczy: człowiek człowiekowi wilkiem (jest).

• Gość: Bernard Re: A jednak Radni są normalni !!! IP: *.dial.telus.net 04.04.08, 07:54
                  Hey kiland,
                  Przynajmniej wiekszosc...
                  To dobry dzien dla Gorzowa..
                • Gość: nicelus felices errore suo !!! IP: *.dip.t-dialin.net 04.04.08, 09:51
                  kiland napisał:

> Gorzów znów rozkwitnie !!!

kiedyś już kwitł? ...

jedna komunistyczna inwestycja na kredyt, czasów gierka ci nie
                  wróci.
                  ;)

• Gość: nicelus Re: są oni normalni??? IP: *.dip.t-dialin.net 04.04.08, 09:31
              kiland napisał:

> Zawsze można będzie ją zwrócić miastu, gdy stwierdzi się
              nieuczciwości i szalbierstwa ... ?

to jeszcze mało, że miasto straci miliony i powstanie wstrętmy tani
              komunistyczny barak, zamiast zyskać miliony i mięć piękny hotel na
              europejskim poziomie?

spodziewać się należy jeszcze większych nieuczciwości i szalbierstw?

• Gość: Jakubek Re: Radni żądają od Słowianki biznesplanu. Ale ju IP: *.gorzow.mm.pl 04.04.08, 15:32
      Uśmiałem się.... Dawno tak dobrze sie nie bawiłem. Ktoś, o Bogowie,
      chce dyskutować z czymś takim, jak ewerty!!! Największym ignorantem.
      Przy którym idiota to komplement!!! Tak wię, mili panowie, dobrej
      zabawy...
    • Gość: djradzik Radni żądają od Słowianki biznesplanu. Ale już IP: *.gorzow.mm.pl 04.04.08, 15:49
      Kurde, dobrze że są tacy radni jak Radziński i Rawa, którzy potrafią myśleć jak
      przedsiębiorca czy menedżer. Może wreszcie mieszkańcy Gorzowa zrozumieją, że
      jędrzejczak rządzi jak aparatczyk, bo jakie ma kompetencje? ukończył wsp w
      zielonej górze i ma doświadczenie w rządzeniu miejską organizacją pzpr w
      Gorzowie. Czy ktoś taki, kiedykolwiek zrozumie co to jest biznesplan?? zwłaszcza
      że alkohol już dawno wypalił mu mózg...
      • Gość: Jarek Re: Radni żądają od Słowianki biznesplanu. Ale ju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.08, 16:13
        Widzę że mamy nowego plotkarza na forum.Jak sie postarasz to może uda ci sie
        prześcignąć sławną forumową przekupkę Sławusia z R.
      • Gość: przyszły Prezydent Re: Radni żądają od Słowianki biznesplanu. Ale ju IP: 82.160.209.* 05.04.08, 08:15
        Gość djradzik napisał(a): jędrzejczak rządzi jak aparatczyk,

Może studia na WUML to akurat były lepsze niż na jakiejś Uczelni ???

Ja posiadam akurat ten blankiet, to może też zostanę Prezydentem ?
        • Gość: przyszły prezydent Re: Radni żądają od Słowianki biznesplanu. Ale ju IP: 82.160.209.* 05.04.08, 08:21
          Chyba jednak zostanę ... w następnej kadencji tym Prezydentem ...

Głosujcie na mnie !!!

Na "przyszłego Prezydenta !

Już wierzę, że wygram ! Nikt nie wygra z "przyszłym Prezydentem" ?
          • Gość: przyszły prezydent Re: Radni żądają od Słowianki biznesplanu. Ale ju IP: 82.160.209.* 05.04.08, 08:27
            Pronuję juz teraz uruchomienie kampanii na "przyszłego Prezydenta" ?

Ja

skronie mówiąc

przyszły Prezydent

ja Was ozłocę ... ?

• Gość: Bernard Re: Radni żądają od Słowianki biznesplanu. Ale ju IP: *.dial.telus.net 06.04.08, 06:05
              Hey przyszły prezydent,
              Wygladasz na forum jak porabany pisowiec..
              Odpusc sobie...
              Gorzow to normalne miasto normalnych ludzi..
              • Gość: przyszły prezydent Re: Radni żądają od Słowianki biznesplanu. Ale ju IP: 82.160.209.* 06.04.08, 06:45
                Jeszcze nie zdążyłem nic spieprzyć, a ty się już mnie czepiasz ... ?

To tak, jak Donaldowi Tuskowi. Jeszcze nie objął urzędu Premiera,
                a głupi PIS-owcy, już mu robili zarzuty, że źle rządzi ... ?
                • Gość: Bernard Re: Radni żądają od Słowianki biznesplanu. Ale ju IP: *.dial.telus.net 06.04.08, 07:40
                  Hey przyszły prezydent,
                  Jesli chcesz byc "pryzlym Prezydentem" to musisz byc "twardy"..
                  Ja dopiero zaczalem...
                  :):):):):):)
                  • Gość: przyszły prezydent Re: Radni żądają od Słowianki biznesplanu. Ale ju IP: 82.160.209.* 06.04.08, 08:00
                    A Oswalda, kto zabił ... ?

Ja ... ?

... udusiłem gnoja własnymi rekami ... ?
                    • Gość: wtajemniczony Re: Radni żądają od Słowianki biznesplanu. Ale ju IP: 82.160.209.* 06.04.08, 08:07
                      przyszły prezydent napisał(a): A Oswalda, kto zabił ... ? Ja ... ?
                      ... udusiłem gnoja własnymi rekami ... ?

No co, "ty" ?

Przecież "Rubik" go zastrzelił,
                      tylko nie wiem,
                      czy ten od tej kostki,
                      czy ten od tej cantaty ... ?

• Gość: przyszły prezydent Re: Radni żądają od Słowianki biznesplanu. Ale ju IP: 82.160.209.* 06.04.08, 08:13
                        Masz rację "wtajemniczony" ... ?

Ja dopiero polityczny życiorys sobie sklecam ... ?

Wiesz na wschodzie Europy, zasada jest taka :

Bierut był UB-ekiem, Putin - KGB-ekiem ... ?

A ja nadal mam tę dziurę w życiorysie i nie wiem czym ją wypełnić ?

Kto będzie chciał Prezydenta z taką "dziurą" ... ?

Może wstąpić do ABS albo CIA albo ... ?
                        • Gość: książkowy mol Re: Radni żądają od Słowianki biznesplanu. Ale ju IP: 82.160.209.* 06.04.08, 08:16
                          Sam ze sobą gada ... ? Idiota ... ?
                          • Gość: przyszły prezydent Re: Radni żądają od Słowianki biznesplanu. Ale ju IP: 82.160.209.* 06.04.08, 08:17
                            Nie idiota ... tylko Dostojewski ...
                            • Gość: książkowy mol Re: Radni żądają od Słowianki biznesplanu. Ale ju IP: 82.160.209.* 06.04.08, 08:20
                              A to przepraszam, Panie Napoleonie Bonaparte ... ?
                              • Gość: Bernard Re: Radni żądają od Słowianki biznesplanu. Ale ju IP: *.dial.telus.net 06.04.08, 08:23
                                Hey,
                                Na kolana i o przebczenie blagaj....hamie! (bez cukru)
                                he he he he he
                                :(:(
                                • Gość: przyszły prezydent Re: Radni żądają od Słowianki biznesplanu. Ale ju IP: 82.160.209.* 06.04.08, 08:30
                                  Gość portalu: Bernard napisał(a): Hey,Na kolana i o przebczenie
                                  blagaj....hamie! (bez cukru) he he he he he

Co ty ... ?

Do konia mówisz ... ?
                            • Gość: Bernard Dpsyojewski brzmi....dumnie... IP: *.dial.telus.net 06.04.08, 08:20
                              Hey przyszły prezydent,
                              Jestem za...
                              :):):):):)
                    • Gość: Bernard Re: Radni żądają od Słowianki biznesplanu. Ale ju IP: *.dial.telus.net 06.04.08, 08:10
                      Hey przyszły prezydent,
                      Hey, sie zdarza... No problem...
                      Wypadek przy pracy...
                      Sie nie martw...
                      Bedzie wiecej...
                      Jakis program jednak zwiazany z twoja prezydentura???
                      Mam na mysli parki, ogrodki dla dzieci i takie tam zielone pomysly???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka